Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

POS-ul, obligatoriu. Cui se adresează noua lege

POS-ul, obligatoriu. Cui se adresează noua lege

De la 1 ianuarie magazinele care au vânzări de cel puţin 123 de lei pe zi, trebuie să-şi instaleze terminale POS, astfel încât clienţii lor să-şi poată face cumpărăturile şi cu cardul. Este vorba despre o investiţie ce poate ajunge şi la 1.300 de lei. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea, iar ea se aplică şi instituţiilor publice care încasează taxe, impozite sau amenzi. Băncile au obligaţia să asigure toată infrastructura şi dotările necesare până la începutul lunii aprilie, scrie digi24

Nu doar comercianţii vor fi obligaţi ca de la 1 ianuarie să aibă POS-uri, ci şi furnizori de utilităţi şi instituţiile publice care încasează impozite, taxe, amenzi şi penalităţi. Cine nu va respectă legea riscă să fie amendat. Iar amenzile pot ajunge şi la 50.000 de lei.

„Venirea acestei legi în luna noiembrie înseamnă un termen foarte scurt rămas la dispoziţia autorităţilor publice care trebuie să-şi bugeteze această implementare. Cu siguranţă că întârzieri vor apărea,” este de părere George Anghel, Asociaţia de Plăţi Electronice din România.

Tot de la 1 ianuarie, comercianţii pot să le permită clienţilor să retragă până la 200 de lei de pe card, direct în magazin.

Numerarul îl va costa pe client 1% din suma retrasă. La 200 lei, asta înseamnă 2 lei. În România sunt peste 15,3 milioane de carduri şi sunt instalate aproape 149.000 de POS-uri.

foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus