Miercuri,
24.07.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Raportul medicilor legiști: Asistenta de la Pediatrie a murit din cauza unei boli incurabile, nu de epuizare

Raportul medicilor legiști: Asistenta de la Pediatrie a murit din cauza unei boli incurabile, nu de epuizare

Asistenta de la Spitalul de Pediatrie Sibiu care a murit, în octombrie, imediat după ce a ieşit din tură, iar conducerea unităţii medicale a deschis o investigaţie întrucât existau indicii că femeia ar fi decedat din cauza epuizării, a murit, de fapt, din cauza unei boli incurabile de care nu ştia.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veştemean, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că medicii legişti au stabilit că asistenta decedată la începutul lunii octombrie după ce a ieşit din tură, de la Spitalul de Pediatrie, a murit din cauza unei boli incurabile de care nu avea cunoştinţă.

"A fost vorba de o boală incurabilă la plămâni care se putea declanşa oricând, la orice mic efort. Asistenta nu avea cunoştinţă că suferă de această boală. Practic, alte variante sunt excluse. Putea face un efort mic şi acasă şi acelaşi ar fi fost deznodământul. Nu există altă legătură de cauzalitate”, a spus Ion Veştemean, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.
Potrivit lui Veştemeam, în acest caz se va face propunere de închidere a dosarului, deoarece "acest diagnostic nu mai lasă loc de interpretare pentru nimic altceva”.

Asistenta de la Spitalul de Pediatrie a murit, la începutul lunii octombrie, imediat după ce a ieşit din tură. Directorul Spitalului de Pediatrie Sibiu, Stelian Banciu, declara atunci că asistenta s-a simţit rău timp de o săptămână şi chiar i s-a spus să nu mai vină la serviciu, însă aceasta ar fi refuzat. Întrebat dacă din cauza lipsei de personal asistenta nu a putut să îşi ia liber, dr. Banciu a spus că există, într-adevăr, lipsă de personal, însă nu s-a pus niciodată problema ca un angajat să nu îşi poată lua concediu medical din acest motiv.

Una dintre mămicile care erau internate în Spitalul de Pediatrie din Sibiu şi care a vorbit cu asistenta care a decedat ar fi auzit şi cum aceasta spunea nu îşi poate lua liber.

"Nu pot să îmi iau liber, dau peste cap tot graficul de luna aceasta – acestea au fost vorbele spuse de asistenta care vorbea la telefon. Asta se întâmpla duminică seara. Era vizibil de sâmbătă seara că nu se simţea bine şi abia se ţinea pe picioare. Am îndrăznit să o întreb dacă se simte atât de rău de ce nu stă măcar o zi - două acasă. Mi-a răspuns că nu poate căci nu există personal de rezervă. Cu toate acestea, după ce a terminat tratamentele a deschis uşa salonului şi ne-a spus să mergem la ea pentru orice avem nevoie, la orice oră.(…) Duminică seara a apărut din nou la muncă şi lucrurile au decurs la fel ca sâmbătă. Singura schimbare a fost că ea se simţea mai rău. Luni dimineaţa a ieşit din tură şi a plecat cu soţul, care a venit să o aştepte.(…) A făcut stop cardio-respirator în maşină şi, cu toate eforturile celor de la Urgenţe, nu s-a mai putut face nimic. Avea 30 de ani, iar acasă o aştepta un copilaş de 3 ani", a scris femeia pe un grup de Facebook, dedicat mamelor care îşi internează copiii la Pediatrie, în Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus