Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Exemplul gunoiului

Știm cum trebuie condusă țara asta, știm exact ceea ce trebuie făcut și suntem extrem de convinși că putorile de politicieni și aleși care ne conduc nu fac decât să huzurească. Sau, hai, cel mult, să semneze niște acte, dar nici acelea nu prea multe pe zi. Nu ca noi, pălmașii fără de care chiar s-ar duce totul de râpă. După care înjurăm (dar chiar înjurăm) cu obidă înspre ”jegurile” care au făcut gura de la clopotele pentru deșeurile reciclabile prea mică. Doar nu se așteaptă să pliem hârtia sau să strângem sticlele de plastic ăștia care ne conduc?

Suntem mari administratori de firme, suntem cei care creăm locurile de muncă, cei care pun Sibiul în mișcare și plătesc impozite să aibă salarii aceleași putori de aleși mai sus amintite. Și care nu fac decât să fure, de fapt. Dar, vai, nu suntem în stare să depunem o dată (o singură dată) o declarație de impunere pentru calculul taxei de salubrizare. Și dacă tot ne chinuim să o depunem, încercăm să și ciupim ceva: declarăm la Primărie puțin, să plătim taxe mici, dar când mergem să ne ridicăm pubelele, urlăm că nouă nu ne ajung doar atâtea, că noi administrăm hoteluri și restaurante mari, nu glumă… Hoților!, scuipăm apoi către cine apucăm.

Noi vrem respect. Noi vrem respect de la putorile care ne conduc și care ne răspund în doi peri, din spatele birourilor pe care tot noi, de fapt, le-am plătit. Dar, când vine vorba colectarea selectivă, apoi să vă feriți din calea gurii noastre: căci nici cele mai vulgare minți nu pot concepe înjurăturile pe care suntem în stare să le urlăm de-a dreptul în față.

Noi vrem schimbare. Acum vrem ca toată clasa asta imundă care ne conduce să fie una ca afară. Dar nu vrem în ruptul capului să pliem hârtia și să strângem sticla de plastic.

În alt registru, da, sibienii au dreptate să se plângă de faptul că proiectul colectării selective a început cu multe neajunsuri și puțină informație. Dar, să îmi scuzați generalizarea, nici noi, pălmașii, nu ne dăm mare interes ca lucrurile să meargă ”ca afară”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, da' nu cumva, între acționarii SOMA, figurează si "tati" lu' domnitza Ralu, c-asa zac gurile rele?....
Raspunde

Florin

Acum 7 ani

Pai nu era vb sa facem mai putine declarați...??? stați liniștiti pt a rămâne o singura firma de colectare șpaga a fost pe măsura,in piața se vb de milioane de euro,toată vrăjitoria a fost cand in caietul de sarcini au fost trecute la cerințe mașini noi,containere noi si așa mai departe lucruri la care celelalte competitoare nu s au băgat,le vom plăti noi pe toate,șpaga,câștigurile,mașinile,containerele noi ca cele vechi erau murdare...dacă sant bani de aruncat de ce nu romanu tace si plătește...
Raspunde

Mishu

Acum 7 ani

Bai omule am stat la coada la primarie sa depun declaratia. Acum inca nu mi se ridica gunoiul ca na stau in cartierul arhitectilor.. Suni la primarie nimic, la brantner spun ca nu mai au voie.. Vreau sa platesc sa imi ridice cineva gunoiul da na e prea greu pentru SOMA.. Bine ca platim... Si chiar as dori sa stiu care de la prefectura are actiuni la SOMA. De ce nu se sesizeaza DNA-ul , e cumva un PNL-ist actionar la SOMA? Ariticol tipic cocalar, e usor sa ii critici pe aia care au tupeul sa zica ca primaria nu a facut un calcul de fezabilate bun si a fuserit toata implementarea.. Da stiu tot noi oamenii suntem de vina si cei care ne conduc sunt perfecti nu?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus