Joi,
23.03.2023
Cer Senin
Acum
3°C

Consiliul Județean și-a asumat primul termen pentru noul spital: cinci ani

Consiliul Județean și-a asumat primul termen pentru noul spital: cinci ani

Guvernul a cerut Consiliului Județean Sibiu să își asume un termen de realizare a unui nou spital, pe cele 20 de ha de teren pe care instituția județeană le solicită în administrare. Printr-o nouă hotărâre adoptată de CJ Sibiu acest termen a fost stabilit la cinci ani. Până când să înceapă lucrările.

Guvernul României a reacționat extrem de rapid la intenția autorităților locale de a solicita transferul administrării a 20 de ha de teren din zona Căii Șurii Mici (cunoscut printre sibieni drept Drumul Hoților), în vederea ridicării unui nou spital județean. Astfel, la nicio săptămână de la adoptarea unei hotărâri de Consiliu Județean prin care erau solicitate cele 20 de ha de teren, ministrul Dezvoltării regionale și al administrației publice, Vasile Dîncu, a semnat o adresă în atenția autorităților sibiene pe tema acestui teren.

Termene și sancțiuni

În respectiva adresă, viceprim-ministrul arăta că aleșii județeni trebuie să adopte din nou hotărârea prin care solicită terenul de la Guvern, dar de data aceasta respectiva hotărâre să fie completată și cu termene și sancțiuni în cazul în care aceste termene nu sunt respectate. ”Dat fiind că nota de fundamentare evidențiază doar obiectul de investiții, se va reconsidera conținutul acesteia, precum și cel al hotărârii consiliului local în sensul completării cu prevederea expresă a termenului propus pentru realizare; de asemenea, se va avea în vedere inserarea expresă a termenului propus pentru realizare; de asemenea, se va avea în vederea inserarea în cuprinsul HCL a prevederii potrivit căreia în cazul în care nu se respectă atât destinația prevăzută, cât și termenul anterior menționat, imobilul care face obiectul transferului revine în domeniul public al statului, în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, semnează Vasile Dâncu.

Cinci ani

Dacă în adresa semnată de viceprim-ministru se cerea completarea hotărârii de Consiliu județean cu ”termenul propus pentru realizare”, aleșii județeni au interpretat această solicitare ca o asumare a unui termen în care să înceapă investiția. ”Este o măsură de prevedere pe care Statul Român și-o ia ca să nu fie tergiversată o investiție. Nu este nimic nou, este o uzanță”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Într-o ședință extraordinară, aleșii județeni au adoptat o nouă hotărâre prin care arată că ”lucrările de construire a obiectivului menționat (un nou spital clinic județean de urgență – n.r.) vor fi demarate în termen de cinci ani de la data semnării protocolului de predare-preluare a terenurilor. În cazul în care nu se respectă atât destinația, cât și termenul prevăzut, imobilele terenuri care fac obiectul transferului revin în domeniul public al statului”, se arată în hotărârea adoptată de consilierii județeni ai Sibiului, într-o ședință extraordinară, organizată în 11 noiembrie.

Noua hotărâre urmează a fi transmisă, prin intermediul Instituției Prefectului către Guvern, unde ar urma demararea procedurilor de obținere a avizelor necesare transferului terenurilor în discuție din administrarea Agenției Domeniile Statului în administrarea CJ Sibiu. După obținerea avizelor necesare ar urma promovarea unei hotărâri de Guvern, pe care autoritățile județene speră să o vadă adoptată înaintea alegerilor parlamentare din decembrie.

”Vrem mai repede”

Un nou spital județean ar urma să fie ridicat în cadrul unui parteneriat între Consiliul Județean Sibiu și Primăria Sibiu. Daniela Cîmpean spune că termenul de cinci ani este unul maxim. ”Nu intenționăm să îl respectăm, ci dorim să începem mai repede lucrările. Dar am decis acest termen pentru că vedem cum se derulează în prezent procedurile de achiziție. Toate studiile și proiectele necesare până la momentul demarării lucrărilor presupun organizarea de proceduri de achiziții, care pot fi întârziate de contestații. Avem atâtea exemple și de aceea ne-am luat această măsură de prevedere”, arată Daniela Cîmpean.

Citește și

http://www.turnulsfatului.ro/2016/11/02/termenele-noului-spital-judetean-anul-acesta-doar-terenul-pana-prin-2020-lucrarile-incepute/

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

luca

Acum 6 ani

5 ani sa inceapa sau 5 ani sa il finalizeze? Sau 5 ani sa dea un raspuns catre guvern la adresa domnului dancu? Ca m-ai pierdut scriitorule...
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 6 ani

Nu scriitorul ne pierde, asta este minciuna cu spitalul judetean... doar, doar iese de undeva un teren de zeci de hectare pentru tunuri gen johannis, maricuta si huja...
Raspunde

radu

Acum 6 ani

Foarte bine ca se va face spitalul dar cred ca e foarte tardiva decizia...Ar fi fost timp cam 25 de ani pentru asta dar...nu s-a dorit ,sau ...nu au avut "dezlegare"de la cei care doresc imputinarea poporului roman....Daca s-ar face intr-o luna si tot degeaba ca nu exista personal bine calificat sa lucreze intr-o asemenea investitie.Bani cheltuiti degeaba,e pre tarziu....
Raspunde

ce schimbare !

Acum 6 ani

ha,ha,ha,in ajun de alegeri !!!! terminati cu timpenile, !!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus