Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Parcarea costă peste tot: Primăria montează primele automate de parcare în afara zonei centrale

Parcarea costă peste tot: Primăria montează primele automate de parcare în afara zonei centrale

Primăria va amplasa patru automate de parcare pe bulevardul Mihai Viteazul. Sunt primele astfel de instrumente de plată a parcării amplasate în afara zonei centrului istoric.

Pentru a monta aceste automate, reprezentanții administrației locale au lansat o procedură de achiziție, în cadrul căreia valoarea totală a cinci astfel de automate, împreună cu montarea și punerea lor în funcțiune, este estimată la 140.000 de lei, fără TVA. Licitația este programată pentru sfârșitul acestei luni. Iar cum termenul de punere în funcțiune este de 60 de zile de la semnarea contractului devine evident că aceste noi automate vor putea fi folosite doar de anul viitor.

Automate doar pentru jumătate de bulevard

Cele patru automate de parcare vor fi amplasate doar pe tronsonul cuprins între intersecțiile cu str. Nicolae Iorga și Calea Dumbrăvii. Două urmează a fi amplasate pe partea stângă, iar celelalte două pe partea dreaptă a bulevardului Mihai Viteazul. Un al cincilea automat de parcare, ce face obiectul aceleiași achiziții publice, urmează a fi amplasat la Piața Cibin, în zona intersecției cu str. Măsarilor. ”Locația exactă și modul de poziționare a automatului de parcare vor fi stabilite împreună cu beneficiarul la momentul respectiv”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de achiziție.

Trei ani garanție

Potrivit datelor din caietul de sarcini, automatele pentru parcare pe care intenționează să le cumpere Primăria sunt asemănătoare celor 37 de astfel de automate amplasate în zona centrală a Sibiului. Adică acceptă atât plata cash, cât și cu cardul și sunt conectate în permanență la un sistem informatic în care sunt încărcate date despre starea aparatului. Reprezentanții administrației cer o garanție de trei ani pentru fiecare aparat și asigurarea de piese de schimb și consumabile post-garanție pentru încă șapte ani. În vara lui 2014, când în Sibiu au fost montate primele 30 de astfel de automate pentru plata și eliberarea tichetelor de parcare, mesajul conducerii administrației locale era că – în viitor – acest sistem va fi extins în întregul oraș.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

27 comentarii

Der Fuhrer

Acum 7 ani

Sa cumpere automate care dau si rest sau te lasa sa plstesti cash pentru mai multe intervale. Automatele de acum au cateva neajunsuri sau erori de conceptie.
Raspunde

@der fuhrer

Acum 7 ani

pai te lasa sa platesti 4 intervale, adica 48h, cash sau cu cardul...problema e ca nu merge tottimpul cu cardul(cu ala de BT merge cu cel de BRD pauza)
Raspunde

Ciobanu

Acum 7 ani

Asadar incepem sapaturile pe toate strazile de langa iar acolo unde se mai poate parca cerem bani. Nici nu mai luam in calcul daca celelalte parcari ajung pentru blocurile turn. Genialilor! Bravo!
Raspunde

ghita spartanul

Acum 7 ani

ciobane, de-ar face parcari, ca la 2 lei, cat costa parcare la Sighi stai cam 15-30 minute in restul tarii
Raspunde

plouatu'

Acum 7 ani

eh, ia nostri fac invers: iau locuri de parcare ca sa construiasca blocuri turn! Mult mai inteligent. Locuri de parcare? Cine are nevoie de asa ceva? Ca doar sibienii sunt ecologisti convinsi, merg doar pe jos (ca avem trotuare "late") si cu bicicleta (ca avem piste de bicicleta "sigure"). Cateodata mai merg si cu metroul dar iubesc si autobuzele...pline. Si vremea oricum e mai tot timpul faina in Sibiu, de ce sa nu mergi pe jos?
Raspunde

LaFlemme

Acum 7 ani

Pe Aleea Biruintei au inceput lucrarile de vreo luna, o luna jumate. Au ras tot asfaltul si au lasat pamantul/nisipul. Au venit ploile si nici nu mai poti iesi din scara blocului. Preconizes ca asa va ramane pana la primavara. Deci, o iarna intreaga cu santierul in fata blocului, nu ai unde sa parchezi, nu ai cum sa iesi din bloc, nu poti ajunge cu un taxi, curier, etc. Se vede ca-s foarte multi profesionisti la primarie.
Raspunde

ra

Acum 7 ani

Ar trebui comandate cel Putin 100 de aparate. Ori faci o treaba pana la capăt ori stai deoparte
Raspunde

iManivela

Acum 7 ani

Chiar nu se poate face plata cu SMS? E asa greu de implementat? Oare ar fi mai scump decat sa tot repari niste aparate dinastea? Oare e mai eficient sa facem coada langa aparat fie ca ninge/ploua?
Raspunde

sdm

Acum 7 ani

oare isi recupereaza investitia in vreo 5 ani?
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, "plantați" automate pe toate străzile orașului si luați-le banii "grandomanilor" si-n fata casei daca nu-si baga râșnițele-n curte....
Raspunde

nmc

Acum 7 ani

Corect. Multi stau la casa, dar isi lasă "rasnitele" in fata portii, de parca si drumul este al lor.
Raspunde

...

Acum 7 ani

corect ca strazile au devenit parcari chiar si in zone cu case, dar cine a incurajat asa o dezvoltare aiuristica a constructiilor? Oare chiar nu se puteau pune limite legale? Curtile au ajuns o gluma in foarte multe zone, chiar si in zone nou construite. In unele cazuri chiar nu ai cum sa bagi o masina in ce a mai ramas din curte dupa ce primaria a aprobat orice idee de constructie si orice marime de parcela. Unde sa mai punem latimea drumurilor care pare sa scada cu cat strada e mai noua...
Raspunde

Anonymus

Acum 7 ani

ar trebui obligati toti cei care au curti la case si acces auto sa isi bage rasnitele in curte iar la toate proiectele de casa de acum incolo sa fie obligatoriu un loc de parcare fie in curte fie garaj sau carport asa cum este in Germania. Atunci vom incepe sa eliberam strazile de masini. Plus de asta autoritatile sa isi faca datoria si sa aplice amenzi la greu pentru parcarea pe trotuare sau lasarea masinilor pe strada daca strada este doar cu 2 benzi si mai ales in zona intersectiilor. Pun pariu ca din amenzile luate se pot amenaja o groaza de spatii de parcare si subterane si supraterane si atunci poti sa puna si aparate de taxat altfel pui aparate de taxat dar nu ai unde parca :(
Raspunde

J.C.

Acum 7 ani

Sa imi bag masina in CURtea ta...
Raspunde

unknown

Acum 7 ani

dupa ce ca isi cumpara omu locul de casa la metru patrat, cum sa il obligi sa isi foloseasca curtea ca si loc de parcare? la bloc sa te oblige sa iti bagi masina in pivnita? :) Curtea gereneaza avantaje nu obligatii :))))
Raspunde

iManivela

Acum 7 ani

aia numesti tu curte? :)
Raspunde

Ionica

Acum 7 ani

Asa! Ne umfla banii golanii astia. Ne fac si parcari sau doar de taxeaza pt folosirea strazii? Cand platesc taxa de parcare,daca gasesc loc, mi se asigura si paza masinii? Nu mai au fonduri pt festivale maimutele din primarie? De ce nu impun constructia blocurilor cu parcare subterana sau la primul nivel?
Raspunde

@ionica

Acum 7 ani

ionica draga nu fi bleg tichet de parcare trebuie sa-ti iei doar daca ai parcat, in cazul tau nu e nevoie. Paza la 2 lei? Pai tine dragule masina in curte ca acolo sigur ai paza :)) La festivale participa si alte primate, ca tine dragule, iar parcare subterana nu impun ca sa se mire unii ca tine(tu de ce nu ai elicopter?)
Raspunde

Gigi Nebunu'

Acum 7 ani

Foarte bine. Ca in vest, asa cum au cerut majoritatea sibienilor.Sa nu va aud ca nu va convine. Imi place de primarita ca incurajeaza ecologia,deci la mersul pe bicla si pe jos burtosilor.
Raspunde

Ciobanu

Acum 7 ani

Pai aici e problema, poate eu nu am alta varianta decat sa-mi las masina chiar acolo ca sa pot merge pe jos. Pentru ca jumatate din cartier e sapat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus