Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
7°C

PNL propune legea salarizării unitare! Raluca Turcan: ”Majorările trebuie să se adreseze tuturor bugetarilor” (P.E.)

PNL propune legea salarizării unitare! Raluca Turcan: ”Majorările trebuie să se adreseze tuturor bugetarilor” (P.E.)

Deputatul PNL, Raluca Turcan, susține că proiectele propuse de PSD în campania electorală, privind creșterea salariilor în sistemul bugetar nu au sustenabilitate economică. Un raport mai echilibrat între cel mai mic și cel mai mare salariu din sistemul bugetar, o creștere a salariilor în funcție de o creștere economică anuală realistă și pe o reducere a fiscalității reprezintă varianta corectă pentru a face planuri de viitor, susține președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan.

”Acțiunile populiste ale PSD din ultima perioadă, bazate pe vorbe goale si baloane de săpun, cer o reacție promptă din partea tuturor oamenilor responsabili! Manipularea și dezinformarea nu generează creștere economică sau prosperitate. Chiar dacă este campanie, PNL consideră că soluțiile pe care le aud oamenii trebuie să fie ancorate în realitate, sustenabile, nicidecum cifre care sună pompos și amăgitor. PNL consideră că este nevoie de o nouă lege a salarizării unitare în sistemul public – care să poată fi în sfârșit aplicată! PNL a elaborat un set de principii pe care se poate construi un sistem de salarizare unitar și echitabil și nu unul axat pe adâncirea decalajelor, cum propune PSD. Majorările trebuie să se adreseze tuturor bugetarilor”, susține Raluca Turcan.

Candidatul PNL Sibiu pentru Camera Deputaților insistă asupra faptului că se poate ajunge la o creștere a salariilor tuturor bugetarilor cu 30-40% în patru ani. ”Diferența dintre cel mai mic salariu și cel mai mare salariu trebuie să fie stimulativă și PNL propune un raport de 1: 13, spre deosebire de 1:17 cât e în prezent sau 1:20 cât propune PSD. PNL propune o creștere de 30-40% în 4 ani, perioadă în care sa ajungem la o creștere a salariului mediu de 4238 de lei. Impactul proiectului PNL este de 23 de miliarde de lei, ceea ce este o estimare realistă în raport cu ceea ce propune PSD (42 de miliarde de lei). Propunerea PNL este sustenabilă și se bazează pe: o creștere economică de circa 4% medie anuală;  reducerea fiscalității asupra muncii cu 7,5 puncte procentuale, respectiv generalizarea cotei unice; țintirea ajutoarelor de stat pentru capitalul autohton cu accent pe IMM-uri; dereglementare și debirocratizare: impozitarea profitului realizat în România de către toate entitățile economice, indiferent de proveniența capitalului (prevenirea acțiunilor de externalizare a profitului)”, a mai spus Raluca Turcan.

Deputatul PNL cataloghează promisiunile social-democrațiilor drept niște aberații, fără temei în economia reală. ”Cine susține că poate fi posibil altfel, aberează sau minte cu bună știință, întrucât face abstracție de cifre sau inventează!”, a mai arătat liderul PNL Sibiu.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

22 comentarii

Curcan

Acum 7 ani

Ce bine ca Turcan candideaza prima data pentru Parlament! Daca ar fi mai avut mandate si in trecut era rusinos sa ne promita acum astfel de lucruri, dar asa, la prima candidatura, e bine ca viitorul parlamentar de Sibiu isi propune lucrui mari.
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, supralicitați, deci scroafa-i moarta in coteț! Eu una sunt de acord cu "majorări acordate tuturor bugetarilor"da' sa fie cu minus, si promit ca vin vot...
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

Esti vre-un(o) sclav(a), care lucreaza 10 ore pe cateva sute, la un patronas de doi bani, de vrei cu minus la bugetari?
Raspunde

e-manivela

Acum 7 ani

Mars in mortii ma-tii de troll imputit....vii sa ne intanim face-to-face...vaca ordinara??oriunde in Sb iti dau KO...mortaciune!!!
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, dupa "război" eheei..."vitejii" vor loc in " cartea de istorie"....Ah, bine ca mi-am adus aminte , adu-i cu tine si pe Alzara si pe joseph ca sa poți spera la ceva șanse...Poate toti trei faceți cat unul "bun".....la minte zic, ca mușchi ai !?...
Raspunde

Antreprenor

Acum 7 ani

Ce diferenta intre USR si PNL. Dan Barna vs Raluca Turcan. Daca scoate PNL mai mult ca USR in Sibiu, suntem un judet de imbecili..
Raspunde

dancp

Acum 7 ani

cine crede ce spune?nici ea pdlista transformata in penelista,made in botsheni
Raspunde

Der Fuhrer

Acum 7 ani

La ciolan inainte marș... Marș acasa
Raspunde

alzara

Acum 7 ani

Eludând retorica : nu realizează nimeni că indexarea procentuală este garanţia unui ecart insuportabil care duce la nelinişte socială ( să nu zic răzmeriţă ) ?
Raspunde

Anonymus

Acum 7 ani

Ar trebui sa taie intai toate salarile alea nesimtite de bugetari in unele cazuri ajunga la sute de milioane in deconcentrate si sa dea acei bani la bugetarii de jos care chiar muncesc si atunci se va ajunge la o medie de bun simt pentru viata din Romania. Sa se taie de asemenea toate pensiile speciale si sa fie limitate raportat si la contributie si de asemea ajutorul pentru cresterea copilului limitat la cel mult la 1000 euro (in germania este intre 800 si 1800 euro) ca sa nu mai existe derapaje de celui cu 35.000 euro pe luna si altii de prin Bucuresti cu sume asemanatoare... Abia atunci vom putea reconstrui o tara care a fost jefuita si multa in cei 26 de ani cat au trecut de la livitura de stat...
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Eei nenea, vezi ca reveniti la "sentimente" mai bune?...
Raspunde

Der Fuhrer

Acum 7 ani

Pacat ca reclami chestiile astea doar in sectiunea de comentarii anonime a unui ziar mediocru.... Tipic romanesc latram da cand vine vorbe de muscat suntem "politically correct".
Raspunde

una pe zi

Acum 7 ani

PDelista crede ca o mai voteaza cineva ca mareste salarii dupa ce tot ea si PDL le a taiat?Hai sictir cucoana,ca nu te mai crede nimeni.Ciocanitoarele astea bonde,care conduc pnelistii pedelisti,ar trebui ori vopsite, ori rase in cap.Dar se pare ca blondele au frate nesimtire cat cuprinde.Bravo lor ca i conduc pe fraieri.
Raspunde

Zexe

Acum 7 ani

Asta e parlamentar „sibian” pe viata? Dupa ce da coltul o impaiati si o trimiteti in continuare in Parlament?
Raspunde

Cristib

Acum 7 ani

Nu ii e rusine sa minta in halul asta??? Alooo parlamentara lui peste!!!! Legea salarizarii unice e blocata de voi PNL-isti de doi bani care numai la voi va ganditi!!!! La legea asta s-a lucrat in caz ca nu stiai. Iti mai trebuie un mandat si tu habar n-ai ce s-a intamplat pana acum la "locul tau de munca". Exista o vorba din popor "gura bate fundul"
Raspunde

geanina

Acum 7 ani

o mincinoaa si o nerusinata..Sa candideze in moldova de unde a vent.Si sibianul prost a primit-o.O hoata mai mare ca ea nici ca exista.
Raspunde

simina

Acum 7 ani

Mai nou are si oamenii ei (care dau comentarii de bine.).vezi doamne sa impresioneze,Nici macar dreptul la libera alege nu o avem.Iar tu Emanuela cu :mai nenea: esti foarte enervanta.In locul tau as renunta la aceasta meserie ca si asa nu te prea duce mintea mai deloc.Mai bine te-ai numi scufita galbena de la PNL cel mai prost partid cu un neamt care ne conduce tara si care nu face nimic..in loc sa vorbeasca el tace
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! "Nenea" ești singur acasa si n-ai pe nimeni sa te "scarpine"?...
Raspunde

Nenea

Acum 7 ani

Treaba cu manivela der 2 Lei sunt foarte de acord, o zapacita fara comparatie. Doar treaba cu neamtul ..... fara neamtul asta, mincati praz cu cartofi
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus