Sâmbătă,
24.02.2024
Parțial Noros
Acum
12°C

Teatrul Național „Radu Stanca” pune în scenă un spectacol la Luxemburg

Teatrul Național „Radu Stanca” pune în scenă un spectacol la Luxemburg

Spectacolul „Variațiunile Goldberg”, de George Tabori, al Secției Germane a Teatrului Național „Radu Stanca, se va juca pe 18 și 19 noiembrie, de la ora 20, la Esch, în Luxemburg. Acesta a fost realizat în coproducție cu Théâtre Municipal de la Ville d’Esch-sur-Alzette și montat la Sibiu de regizorul luxemburghez Charles Muller. Organizatorii anunță că toate biletele s-au vândut deja.

Textul lui Tabori - scris în 1991 - este pe de o parte o farsă teatrală, iar pe de altă parte o piesă moralistă evreiască, ce conține citate din Biblie sau din lirica lui Shakespeare și Milton. Acțiunea se petrece în timpul repetițiilor pentru un spectacol de teatru cu subiect biblic și reflectă gândurile, dilemele și pretențiile regizorului și actorilor implicați în spectacol. Replicile se caracterizează prin ironie și un simț al umorului tipic evreiesc, făcând ca spectacolul să devină o pledoarie pentru libertatea de expresie religioasă. De altfel, autorul a declarat în repetate rânduri că „farsa este forma literară perfectă”.

goldberg-%c2%acsebastian-marcovici18

Colaborarea dintre TNRS și Théâtre Municipal de la Ville d’Esch-sur-Alzette s-a dezvoltat din anul 2007, materializându-se prin noi proiecte, în fiecare an.

„Atunci am cunoscut pentru prima dată întreg colectivul de la Sibiu, atât secția română cât și secția germană, și am lucrat cu toții foarte bine. Împreună cu Constantin Chiriac, directorul general al TNRS, am încercat să construim această relație între teatre, pe termen lung. Acum ne aflăm în al nouălea an de parteneriat și cred că suntem cu toții foarte mulțumiți. Colaborarea se referă la ambele secții, la întreg colectivul. Actorii naționalului sibian joacă cu multă pasiune și asta e ceea ce m-a impresionat întotdeauna. Din acest motiv, am dezvoltat de-a lungul anilor o simpatie foarte specială față de ei, pentru că joacă fără compromisuri,” spune regizorul .  

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus