Marţi,
16.08.2022
Parțial Noros
Acum
20°C

1930. Uniforme noi pentru servitorii orașului Sibiu

1930. Uniforme noi pentru servitorii orașului Sibiu

22 noiembrie

1930: Primări municipiului Sibiu face licitație pentru confecționarea a 38 de bucăți uniforme pentru „servitorii orașului municipal Sibiu” (veston, pantalon, chipiu).

1931: Pentru încurajarea pomiculturii, Camera de Comerț din Sibiu împarte gratuit 12.000 de puieți de măr.

1946: Se comunică rezultatele alegerilor (Sibiul are 5 mandate în Parlament).

1972: Combinatul de exploatare și industrializare a lemnului a deschis, la Sibiu, un nou magazin de prezentare.

1973: La plenara Comitetului Municipal al Femeilor s-a discutat despre participarea femeilor la gospodărirea și înfrumusețarea orașului.

1990: În Piața Revoluției s-a desfășurat un mare miting organizat de Asociația Sindicatelor.

2001: Sibiul este vizitat de ambasadorul RFG în România, dr. Armin Hiller, care și-a preluat mandatul în luna octombrie a.c. Excelența Sa surprinde „pașii noștri de integrare în UE”.

2004: A încetat din viață conf. dr. Radu Ciuchendea, medic șef de secție la Medicală I al Spitalului Județean Sibiu: model de competență, vrednicie, corectitudine și modestie.

2005: Președintele CJ Martin Bottesch și primarul Klaus Iohannis s-au întâlnit cu ministrul de Finanțe, Sebastian Vlădescu, pentru a discuta finanțarea proiectului Sibiu 2007.

2006: Arhitectul sibian Victor Moraru este laureat la Bienala de Arhitectură: Premiul la Secțiunea urbanism, Medalia Ex Aequo pentru lucrarea Amenajare pietonal-Piața Huet-Sibiu.

2009: Alegeri pentru președinția României: Traian Băsescu și Mircea Geoană în finală -turul al II-lea. Concomitent s-a votat și referendumul. În urma numărătorii voturilor pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, Traian Băsescu a obținut 67.618 de voturi în județul Sibiu (44,45%), Crin Antonescu cu 43.982 (22.31%), iar pe locul al treilea Mircea Geoană care a fost votat de 42.375 de sibieni (21.5%).

Sursa: ,,O altă cronică a Sibiului – Hermannstadt”, Ion Mariș

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, vedeți cat de perverși sunteți? L-ati votat pe Basecsu cu mic cu mare da' nu-n 2010 mai degrabă 2009, si acum-i "blagosloviți" pe pedelaci...Asa se va întâmpla si cu ai de-i votați anu' asta ca orbeții...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus