Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Chiriașii de 4.000 de euro/lună de la Zoo au reziliat contractul. Primăria schimbă regulile

Chiriașii de 4.000 de euro/lună de la Zoo au reziliat contractul. Primăria schimbă regulile

După ce în primăvară au licitat 19.100 de lei pe lună pentru închirierea chioșcului și a terasei din incinta Grădinii Zoologice, patronii Nicadi Zoo SRL – firmă special înființată pentru această închiriere – au reziliat zilele trecute contractul. Singura lor pierdere: 5.000 de lei.

Înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului pe 11 martie 2016, SC Nicadi Zoo SRL este firma care, zece zile mai târziu, a participat și câștigat licitația organizată de Primăria Sibiu pentru închirierea chioşcului şi terasei din incinta Zoo Sibiu, pentru o perioadă de cinci ani. Licitația a avut un preț de pornire de 2.859 de lei pe lună, dar Nicolae Mihăilă și Adrian Petru Voicu – asociații de la Nicadi – au urcat chiria până la 19.100 de lei, lunar.

După trecerea verii, cei doi au venit în fața consilierilor locali – luna trecută – pentru a cere o păsuire. ”Noi acum ne-am dat seama că este o afacere sezonieră, deoarece de când nu mai e vară vin puțini vizitatori în Grădina Zoologică. Dacă se pot găsi unele soluții, să nu plătim chiria pe timp de iarnă… Noi am făcut și o investiție foarte mare în amenajarea chioșcului”, a încercat negocierea unul din cei doi asociați. Cum de o reducere sau păsuire nici nu putea fi vorba, pe 7 noiembrie, SC Nicadi Zoo SRL a reziliat unilateral contractul de închiriere. Caz în care, potrivit acestui contract, cei de la Nicadi au pierdut ”garanția specială” constituită înainte de semnarea contractului și care avea o valoare totală de 5.000 de lei.

Garanția specială crește la valoarea a trei chirii

Fără chiriași la terasă, administrația locală va organiza din nou licitație pentru închirierea acesteia. Înainte de aceasta, însă, Primăria cere Consiliului local Sibiu să aprobe modificarea regulamentului. Astfel încât, firma care va închiria chioșcul și terasa de la Zoo să aibă de constituit o garanție specială mai aproape de rezultatul licitației. ”Prevederea «cuantumul garanției speciale este de 5.000 de lei» se modifică astfel: «cuantumul garanției speciale este egal cu valoarea a trei chirii lunare, socotite la valoarea licitată»”, este modificarea pe care administrația locală o solicită aprobată de către CL Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Fdeedwdaerxsrdsrgdeyds

Acum 7 ani

Bizoni infecti in frunte cu her fodosita!!
Raspunde

mihai

Acum 7 ani

Tampitetii de la Primarie chiar nu s-au prins ca cu 19.000 de lei nici o afacere nu e fezabila acolo si o sa li se traga clapa? Sa fim seriosi, au stiut tot timpul..
Raspunde

Suca

Acum 7 ani

Firme de "2 lei" participa la o licitatie nebuna. In acel loc se poate baga o firma mare, doar pentru publicitate. Nu ai cum castiga din vanzarea produselor alimentare; chiar cu un adaus mare...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus