Miercuri,
05.10.2022
Ploi Scurte
Acum
7°C

Hepatită la grădinița din Roșia

Hepatită la grădinița din Roșia

Doi copii din Roșia au fost diagnosticați cu hepatită B, o boală contagioasă. Autoritățile au închis sălile de clasă pentru dezinfecție.

Medicul de familie din comună a alertat conducerea grădinișei din Roșia, după ce doi copii au fost disgnosticați cu hepatită B. Boala este contagioasă, iar cazurile de acest gen se pot dezvolta în epidemii, dacă nu sunt luate toate măsurile de protecție și dezinfecție. "Am trimis copiii acasă mai repede și am dezinfectat tot mobilierul, toate jucăriile, toate sălile de clasă. Am anunțat și Direcția de Sănătate Publică. Copiii diagnosticați cu hepatită nu vor mai veni la cursuri, până nu au toate analizele în ordine", spune directorul unității de învățământ din Roșia, Nicolae Boriga.

Copiii diagnosticați cu hepatită sunt frați și provin din aceeași familie. Potrivit reprezentanților grădiniței, au o situație materială precară și locuiesc în aceeași casă cu alte trei familii. Tuturor copiilor din această locuință, care frecventează cursurile unității de învățământ, le-au fost recoltate probe pentru analize.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

petre

Acum 5 ani

hepatita A e contagioasa, numita si boala manilor murdare. Hepatita B si C se transmit prin sange
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus