Duminică,
02.10.2022
Partial Noros
Acum
13°C

"Ziua Ştafetei” în Sibiu. Elevii au experimentat provocările unei meserii

Cea de-a V-a ediție a proiectului pilot “Ziua Ștafetei” a avut loc, la Sibiu, în perioada 17-19 noiembrie. Evenimentul, prin care adulții predau ștafeta propriilor meserii unor elevi dornici să le învețe, a marcat Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor.

Vineri a avut loc şedinţa de bilanţ la care au participat elevi, cadre didactice, reprezentanţi ai instituţiilor implicate în eveniment precum şi reprezentanţi ai întreprinderilor la care elevii au practicat efectiv meseria aleasă. Cu această ocazie reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu au prezentat pe scurt setul de instrumente didactice cu tematică de securitate şi sănătate în muncă, activitate realizată pentru prima dată în cadrul Proiectului Pilot „Ziua Ştafetei”.

ziua-stafetei

Copiii au avut posibilitatea să vadă cum este să lucrezi în întreprinderi și instituții precum Continental, Expectarom, Boromir, Scandia, Visma și Jandarmeria Sibiu. Atât tinerii cât și reprezentanții firmelor s-au arătat încântați de acest proiect, de informații și demonstrațiile practice.

Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul teritorial de Muncă Sibiu, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu şi Şcoala Gimnazială Slimnic, fiind coordonat la nivel naţional de către Fundaţia Terre des hommes.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus