Duminică,
05.02.2023
Ninsoare
Acum
-1°C

De săptămâna viitoare vine zăpada. Cât de surprinse sunt autoritățile?

De săptămâna viitoare vine zăpada. Cât de surprinse sunt autoritățile?

Specialiștii Centrului Meteorologic Transilvania-Sud Sibiu au declarat pentru Turnul Sfatului că începând de săptămâna viitoare vremea se va răci și vom avea parte de ninsoare. Cel puțin teoretic, autoritățile sibiene spun că nu o să-i ia deloc prin surprindere și că sunt pregătite să asigure o deszăpezire ca la carte.

”Până duminică vremea va fi asemănătoare cu ce am avut în ultimele zile, cu posibilitatea apariției ceții în cursul dimineților. Începând de săptămâna viitoare temperaturile o să scadă și ne putem aștepta la zăpezi. În perioada minivacanței de 1 decembrie aproape sigur vom avea ninsori la Păltiniș”, au declarat meteorologii sibieni.
Directorul Secției Sibiu a Drumurilor Naționale, Liviu Crețu, a declarat la jumătatea acestei săptămâni, cu ocazia ședinței Colegiului Prefectural, că totul este pregătit pentru a asigura deszăpezirea drumurilor. Au fost înființate șase baze de deszăpezire, patru puncte de sprijin, și au fost achiziționate toate materialele necesare.

Lungimea totală a rețelei de drumuri naționale din administrarea SDN Sibiu este de 237,3 km. Au fost achiziționate 8964 tone de sare, 128 tone de clorură de calciu, 218 de material antiderapant ecologic și 141 de tone de nisip. Aceste materiale vor fi împrăștiate cu ajutorul a 44 de utilaje, la care se adaugă 12 utilaje proprii Secției și alte 12 utilaje sunt pregătite la cerere.

Nicolae Muntean, directorul SC Drumuri și Poduri SA Sibiu spune că societatea pe care o conduce are în administrare pe raza județului Sibiu un număr de 51 de drumuri județene ce totalizează 944 de km.

”Pentru programul de deszăpezire și combatere a poleiului iarna 2016-2017  materialele antiderapante necesare sunt estimate la 8500 mc nisip și 3000 tone de sare .Sc Drumuri și Poduri SA Sibiu acționează pentru deszăpezire cu autobasculante, autospeciale și utilaje în număr de 62 bucăți”, spune Muntean.
În plus, în această perioadă are loc montarea de parazăpezi metalici în lungime de 2500 metri liniari pe DJ 106A Păltiniș, zona Vălari, și pe DJ106 T zona Topârcea – Ocna Sibiului.

Nu în ultimul rând, Secția Autostrăzi Sibiu, cea care administrează Autostrada Orăștie-Sibiu, secțiunea din județul nostru, a înființat trei puncte de deszăpezire, la Sibiu, Săliște și Apoldu. În total, instituția are pregătite 41 de utilaje pentru deszăpezire, conform șefului de secția, Adrian Mihu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

sibian

Acum 6 ani

..sa speram ca incepand cu iarna asta,vor intra si pe strazile secundare din cartiere nu doar pe marele artere
Raspunde

Inalt Preasfintitul

Acum 6 ani

FCSB nu e Steaua
Raspunde

Valcea sustine PSD

Acum 6 ani

Să nu ne uităm valorile strămoşeşti! PSD reprezintă idealurile cele mai măreţe ale ţării noastre milenare!
Raspunde

johnny walker

Acum 6 ani

RETARD RETARD RETARD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus