Anul trecut, la același târg și probabil de la exact aceeași vânzători din Ungaria am plătit 45 de lei pe o porție de gulaș cu fasole și ciolan, o frigăruie cu murături și un pahar de vin fiert. Anul acesta am dat 50 de lei pe o porție de gulaș cu fasole și ciolan, două sarmale, un langoș cu Finetti și un pahar de vin fiert. Dacă te gândești că pe un meniu complet, cu o băutură și desert, nu dai mai mult de 25 de lei cam la orice local din Piața Mare și Piața Mică, par foarte piperate prețurile de la târg. Dacă te gândești că de 1 decembrie toate hotelurile și pensiunile din zona Sibiului sunt pline până la refuz și că majoritatea turiștilor vin să vadă Târgul de Crăciun (că nu vin pentru parada militară), atunci nu mai pare scump deloc.
Scoase din context, mâncărurile în sine nu pot spune că excelează. Gulașul a fost exact ca cel din 2015, parcă ar fi fost făcut de aceleași mâini. Adică picant, cu multă fasole și multe legume, destulă carne de porc și fierbinte foc. Dacă te prinde gerul și vrei să te încălzești, garantez că funcționează. Sarmalele în schimb le-am găsit obișnuite, nu pot să spun că au fost rele dar nici delicioase. Să zicem că nu-s ca cele făcute de mama acasă, ci ca cele ale soacrei. Langoșul l-am luat de la altă căsuță și vreme de vreo două ore după mi-a stat în gât. E atât de plin de ulei că poți să-l storci ca pe o batistă udă. A fost nevoie de o clătită, de la căsuța vecină, ca să înlăture greața.
Acum, dacă e să mă pun în locul unuia din Terezian care a fost de mii de ori în Piața Mare și care iese cu familia să vadă luminile din centru, 20 de lei pe două sarmale pare incredibil de scump. Probabil că omul are o oală de sarmale pe balcon, acasă, și probabil că au un gust mai bun decât cele din târg. Pe de altă parte, dacă mă pun în locul unui bucureștean care stă la birou și de o săptămână dă like-uri pe facebook la pozele cu târgul din Sibiu și care acum vine special câteva zile la Sibiu, 45 de lei pe o masă e un mizilic.
În loc de concluzie, vă las cu câteva prețuri din târg și decideți singuri dacă merită sau nu: 10 lei o gogoașă cu gem, 8 lei suta de grame de ciolan prăjit, 20 de lei o frigăruie, 8 lei o porție mică de varză, 7 lei un hot-dog simplu și 15 lei o porție de legume pe grătar
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Piata Mare , Piața Mică , Augustin Sava , Lucian Scumpu , mancare sibiu , Creație Interpretativă , targul de craciun , Pentru Sibiu
Vizualizari: 9932
Ultimele comentarii
Acum 4 ore
ANDREI NICULAE
Acum 6 ore
Friki Riki
Acum 7 ore
Un cititor
Acum 9 ore
GPT - simplu și fără școală
Acum 9 ore
Ger