Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Ce facem în minivacanța de 1 decembrie?

Ce facem în minivacanța de 1 decembrie?

Cei care nu și-au făcut încă planuri pentru cele trei zile zile libere acordate cu prilejul Zilei Naționale a României și vor să rămână în Sibiu, au de unde alege. Instituția Prefectului Județul Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu și Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu organizează o serie întreagă de manifestări de 1 decembrie. Tot atunci, se va deschide și patinoarul de la Cisnădie.

Miercuri, 30 noiembrie

Pe scena Teatrului Gong, de la ora 18, va avea loc premiera spectacolului „Apolodor in Deutsch”, unde cei mici sunt inivitați într-o aventură muzicală în jurul lumii pentru a-l cunoaște pe cel mai îndrăgit pinguin, Apolodor. Mai multe despre spectacol, aici.

Ediţia cu numărul 18 a Festivalului Naţional de Folclor „Ioan Macrea” va avea loc în perioada 28 noiembrie și 1 decembrie, la Sala Polivalentă Transilvania din Sibiu, începând cu ora 18. Intrarea este gratuită şi se face doar pe bază de invitaţie, care se poate procura de la Sala „Transilvania”. Programul complet al festivalului poate fi consultat accesând link-ul traditiisibiene.ro.

Joi, 1 decembrie

9:00 – 10:00 Şedinţa solemnă a Consiliului Judeţean Sibiu, la sediul Consiliului Judeţean Sibiu, str. G-ral Magheru Nr. 14.

10:30 – 11:30 Ceremonie de depuneri de coroane şi jerbe de flori la sediul fostului Consiliu Dirigent din Transilvania, pe Str. Nicolae Bălcescu.

12:00 Moment coral de cântece patriotice susținut de corul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” și muzica militară a Garnizoanei Sibiu, expoziție fotodocumentară dedicată zilei de 1 Decembrie și prezentare de filme documentare referitoare la perioada premergătoare Marii Uniri, la Cercul Militar, Bulevardul Victoriei, nr. 5.

13:00 Vernisajul Expoziţiei documentare – Academia Română la 150 de ani. Membri ai Academiei Române în colecţiile speciale ale Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu (manuscrise, fotografii), la Biblioteca Judeţeană ASTRA (etajul I, sediul vechi) – Str. Gh. Bariţiu nr. 5.

15:15 – 18:15 Spectacol susţinut de Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul Junii-Sibiului”, la Sala Transilvania, Str. Octavian Goga nr. 1.  Accesul este liber şi permis până la ora 15, în limita locurilor disponibile

17:30-19:00 Retragere cu torţe, organizată de structurile din cadrul Sistemului Naţional de Apărare şi Ordine Publică din Garnizoana Sibiu, pe itinerariul: Cercul Militar Sibiu – Monumentul Eroilor Revoluţiei din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor – Sala Transilvania – B-dul Mihai Viteazul – str. Nicolae Iorga – B-dul Vasile Milea – Monumentele Eroilor Revoluţiei din faţa Academiei Forţelor Terestre şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu – B-dul Corneliu Coposu – Sala Thalia.

19:00 – 20:10 Concert simfonic susţinut de orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, la Sala Thalia. Mai multe despre concert, puteți citi aici.

În Cisnădie, începând cu ora 16, se va deschide patinoarul. Acesta are o suprafaţă de aproximativ 800 mp.

Pe scena de la Teatrul „Radu Stanca”, de la ora 19, se va pune în scenă „Bravul soldatT Švejk” de Jaroslav Hašek.

Pentru cei care vor să viziteze  Muzeul în aer liber „Astra” și Muzeul Național „Brukenthal”, intrarea va fi liberă.

Vineri, 2 decembrie

Începând cu ora 10.30, la Librăria Humanitas, se va lansa volumul „Crăciunul regal” scris de Principesa Margareta şi Principele Radu ai României şi a Calendarului Regal dedicat anului care urmează.

„Sibiu Magic Show”, un festival unic în România, aduce mai aproape de micii spectatori magia, prin diferite spectacole de levitație, precum și spectacole de stand up comedy, animație, marionete, proiecții 3D și workshop-uri. Astfel, de la ora 12:30, la sala de la parter a Teatrului Gong va avea loc spectacolul „Aventuri în Bubbleland” cu Magicianul Robertino şi Bubble Artist Claudia Stroe. De la ora 17, în sala Studio, cei mici sunt așteptați la un atelier de magie coordonat de Gozefini. O oră mai târziu, va avea loc un spectacol recomandat tuturor vârstelor „Hocus Opus cu Magicianul Danny Cole.

„Viaductul” după Háy János, va fi pus în scenă, de la ora 19, la Teatrul Național „Radu Stanca”.

Și Târgul de Crăciun din Piața Mare rămâne o alternativă de petrecere a timpului liber, iar pentru cei care vor să se relaxeze vizionând un film, la Cinema Arta vor rula filme ca „Bad Santa2”, „Moana” și  „Lumea de dincolo: Razboiaie sangeroase”. Programul complet poate fi consultat aici. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus