Sâmbătă,
04.07.2020
Parțial Noros
Acum
19°C

“Class Concert – Spectacolul studiilor de balet”, ultima premieră TBS din acest an

01 Decembrie 2016 09:45

“Class Concert – Spectacolul studiilor de balet”, ultima premieră TBS din acest an

Teatrul de Balet Sibiu prezintă la Biblioteca Astra, duminică, 18 decembrie, ultima premieră de balet din acest an. Este vorba de un spectacol de dans și muzică live, în premieră, ce conturează povestea din spatele visului de a deveni dansator.

O noutate pe care premiera „Class Concert – Spectacolul studiilor de balet” o aduce, va fi prezența pe scenă, alături de dansatori, a pianistei Monica Florescu, care va interpreta LIVE muzica spectacolului. Spectacolul are o durată de o oră și douăzeci de minute și  va avea două reprezentații, de la ora 15:00 si de la ora 19:00, la sala festivă a Bibliotecii ASTRA Sibiu , fiind și ultimele apariții ale dansatorilor din acest an în fața publicului sibian.

“A fost, poate, unul dintre cei mai grei ani ai baletului sibian. Un an în care sala mare de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor a rămas închisă, iar noi am susținut spectacolele de fiecare dată altundeva: la Cercul Militar, la Muzeul „Franz Binder”, la Redal Expo, de această dată la Biblioteca ASTRA. În ciuda situației critice prin care am trecut, am dansat anul acesta mai multe spectacole în turneu atât în România, cât și în străinătate, iar la Sibiu am reușit să prezentăm nu mai puțin de șase producții coregrafice în premiera",  a declarat Ovidiu Dragoman, director TBS.

Mihai Babușka, unul dintre cei mai buni coregrafi români. Informații biografice

„Class Concert - Spectacolul studiilor de balet”, este realizat  de Aleisha Gardner și maestrul coregraf Mihai Babuşka, regia spectacolului fiind semnată de Mihai Babuşka și Ovidiu Dragoman.

mihai-babuska

Mihai Babușka, în prezent maestru de studii de balet la Teatrul de Balet Sibiu, s-a născut în anul 1959 la București. Este absolvent al Școlii Academice a Teatrului Mare din Moscova (1977) și al Liceului de Coregrafie din București (1978). A fost prim solist al Ansamblului de Dans Clasic și Contemporan „Fantasio„ din Constanța (1979 – 1980), prim solist al Operei Naționale București (începând cu anul 1980, cu întreruperi) și prim solist al Operelor din Belgrad, Novi Sad și Tokyo. La Opera Națională București a ocupat funcția de Șef al Compartimentului Balet. A câștigat numeroase premii atât în țară, cât și în străinătate și a participat, în calitate de dansator, la numeroase turnee în toată lumea: Rusia, Italia, Austria, Germania, Franța, Olanda, Belgia, SUA, Japonia, Grecia, Panama etc. În portofoliul coregrafic are numeroase titluri de balet clasic sau dans contemporan: „Lacul Lebedelor”, „Don Quijote”, „La fille mal gardée”. „Cenușăreasa”, „Baiadera”, „Giselle”, „Transhumanța”, Palladio” etc. La Sibiu a semnat coregrafia spectacolului de balet clasic „Don Quijote”, care se dansează încă din 2010 aproape de fiecare dată cu casa închisă. Cea mai recentă reprezentație a spectacolului „Don Quijote”, realizat de Mihai Babușka, a avut loc la Vigevano, în Italia, unde Teatrul de Balet Sibiu s-a bucurat de o primire foarte călduroasă din partea publicului italian.

Aleisha Gardner, neozeelandeza stabilită de opt ani la Sibiu. Informații biografice.

aleisha-gardner

Aleisha Gardner s-a născut în Auckland, Noua Zeelandă și încurajată de mama sa, fostă balerină, a început să danseze la vârsta de 4 ani. S-a mutat la Melbourne, Australia, la vârsta de 16 ani, unde a început studiile de balet la „Australian National Ballet School”. A câștigat titlul „Balerina anului” în Noua Zeelandă și Premiul „Sir Logan Campbell Trust Ballet”. A obținut diploma în arte (balet clasic) - nivel avansați, a avut roluri solistice în spectacole precum: „Șeherezada”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Corsarul”, „Cenușăreasa”, „Spărgătorul de nuci”, „La Sylphide” etc. În 2008 s-a mutat la Sibiu și a devenit balerină a Teatrului de Balet Sibiu. La baletul sibian a interpretat roluri în majoritatea producțiilor teatrului, a realizat repunerea în scenă a unor spectacole și a semnat coregrafia spectacolelor „Anotimpurile” (2013), „Impetus” (2014), „Sînt o babă comunistă!”, „9 pași” (2015), „Tactil” și „Einstein” (2016). A participat la turneele teatrului în țară și în străinătate: China, Franța, Germania, Austria, Ungaria, Japonia, Cehia, Italia.

Biletele pentru premiera „Class Concert - Spectacolul studiilor de balet” au fost puse în vânzare și pot fi cumpărate online, fără niciun cost suplimentar, de pe siteurile bilet.ro, kompostor.ro, direct de pe pagina de facebook a TBS: facebook.com/TeatruldeBaletSibiu sau din punctul de vânzare situat în Piața Mare, Primăria Municipiului Sibiu, intrarea F.

 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus