Joi,
02.02.2023
Innorat
Acum
2°C

Atenție la cap! Strada Mitropoliei

Atenție la cap! Strada Mitropoliei

În urmă cu șapte ani, o sibiancă murea după ce i-a căzut în cap un ornament pe strada Nicolae Bălcescu. Problema fațadelor vechi din centrul orașului, nereabilitate de ani de zile continuă să fie de actualitate, iar o cititoare atrage atenția autorităților. ”Nu se face nimic cu aceste clădiri de pe Mitropoliei. Acum am trecut și ne pică pur și simplu în cap cărămizi de pe clădiri și nu se face absolut nimic. Acum o săptămână am sunat la primărie și am dat de un domn de la investiții, cred, nu a știut să spună nimic. E pur și simplu lipsă de interes. Mi s-a spus să iau legătura cu proprietarii clădirilor. Trec copii, oameni… Măcar să le dea proprietarilor o amendă, am ieșit din magazin și a căzut pe o mașină, am luat-o la fugă…”, ne-a semnalat o cititoare.

Chiar dacă, de anul acesta, proprietarii de clădiri neîngrijite care ar putea pune în pericol sănătatea trecătorilor ar putea fi supraimpozitați cu 500%, măsura nu este aplicată la Sibiu. Conducerea administrației locale spune că a luat această decizie având în vedere că majoritatea clădirilor ”periculoase” sunt monumente istorice. Iar în Sibiu, și anul acesta, clădirile monument-istoric sunt scutite de impozite.

În cazul sibiencei ucise de un ornament căzut de pe o clădire de pe strada Nicolae Bălcescu, în urma cercetărilor, dosarul a fost clasat. ”Pe 18 martie 2014 s-a dat o soluție de clasare față de Roman Cornel pentru ucidere din culpă în baza articolului 31 din Legea 10 pe 1995, referitoare la calitatea în construcții”, au declarat pentru Turnul Sfatului reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Despre acest dosar s-a mai scris aici

http://www.turnulsfatului.ro/2016/03/01/54344/

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Ion

Acum 6 ani

E inconștiență crasă din partea Primăriei. E doar o problemă de timp până va muri cineva.
Raspunde

Fdeedwdaerxsrdsrgdeydsj

Acum 6 ani

Jegosi de oameni in functie cu her fodoar si cu vicele popo fagot
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus