Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
7°C

Starea drumurilor: cum se circulă sâmbătă dimineața în județ și în țară

Starea drumurilor: cum se circulă sâmbătă dimineața în județ și în țară

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că sâmbătă dimineața nu sunt anunțate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor evenimente rutiere, nici probleme majore privind fluența traficului pe arterele principale.

Precizăm însă că pe mai multe drumuri naționale din țară, circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Semnalăm aici DN7C (în județul Argeș), DN7A Voineasa (județul Vâlcea) — limita cu județul Hunedoara, DN67C Novaci — Rânca (în județul Gorj), DN18 (în județul Maramureș), DN11C (în județul Covasna), DN17 și DN2E, în județul Suceava.

”Având în vedere și atenționările nowcasting de vreme rea, emise în această dimineață de către Administrația Națională de Meteorologie, valabile pentru multe județe ale țării, recomandăm conducătorilor auto să circule prudent, cu viteză adaptată condițiilor meteo-rutiere, să păstreze o distanță corespunzătoare în mers, să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic, să nu acționeze brusc mecanismele de direcție și frânare și, pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos, să utilizeze cu precădere frâna de motor. Atenționăm conducătorii auto că, pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, anvelopele de iarnă sunt obligatorii”, au transmis reprezentanții Poliției.
Amintim că, începând cu data de 1 noiembrie 2016, au fost închise câteva tronsoane ale unor drumuri naționale (care se încadrează la nivelul IV de viabilitate sau conform regulamentelor de funcționare) pentru perioada de iarnă.

Acestea sunt:

—DN7C-Transfăgărășan, pe tronsonul Piscu Negru (km 104, județul Argeș) — Bâlea-Cascadă (km 130+800, județul Sibiu) — până în data de 30 iunie 2017, cu posibilitate de modificare, în funcție de starea zăpezii și condițiile meteo;

—DN67C-Transalpina, pe tronsonul Rânca (km 34+800, județul Gorj) — Șugag (km 79+200, județul Alba) — până în data de 31 martie 2017, cu posibilitate de prelungire, în funcție de starea zăpezii și condițiile meteo;

—DN17D, în Munții Rodnei (Pasul Rotunda), pe tronsonul nemodernizat, între Valea Mare, Șanț (km 86+100, județul Bistrița-Năsăud) și Cârlibaba (km103+632, județul Suceava), până în data de 31 martie 2017;

—DN1R, în Munții Apuseni (Pasul Ursoaia), între Poiana Horea (km 58+550, județul Cluj) și Mătișești (km 62, județul Alba), până în data de 31 martie 2017.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus