Sâmbătă,
03.12.2022
Innorat
Acum
0°C

TSTV cu Dan Barna. ”USR Sibiu e între primele trei organizații ale partidului”

TSTV cu Dan Barna. ”USR Sibiu e între primele trei organizații ale partidului”

Candidatul USR Sibiu la Camera Deputaților, Dan Barna, susține că a găsit la Sibiu una din cele mai bune organizații ale partidului din țară și crede că aici se poate dezvolta un proiect de lungă durată. ”Afirm cu toată încrederea că USR Sibiu e între primele trei organizații ale partidului din România, fără doar și poate. Am avut norocul să găsesc aici un grup de oameni foarte potriviți pentru ce înseamnă un partid politici și pentru o campanie electorală. Din moment ce găsești aici oameni buni pe Facebook, oameni buni pe design IT, oameni de creație, oameni care scriu articole e ceva foarte rar, în alte organizații nu găsești”, a declarat Dan Barna, într-o emisiune Turnul Sfatului TV.

Legat de ce-și propune într-un viitor mandat de parlamentar, Dan Barna s-a limitat să vorbească despre trei proiecte.

Primul: stimularea oportunităților antreprenoriale. ”La Sibiu, miza nu este de a crea locuri de muncă pentru că știm că aici șomajul nu e o problemă, ce am aflat din stradă și din mediul rural, și din mediul rural este nevoia de a stabiliza peroanele cu potențial activ de a rămâne aici, de a nu păstra în străinătate. Niște oportunități de a-și dezvolta propriile business-uri, propriile afaceri cu acel sprijin necesar la început.

Al doilea: măsuri pentru stimularea activităților sportive în rândul cetățenilor. ”Interesul din stradă, în timpul campaniei electorale, mi-a confirmat percepția mea, vorbesc de acele terenuri de fotbal, volei, tenis în care copiii, tinerii adulții să meargă, în afara celor private. Vreau să facem o inițiativă prin care autoritățile locale să aibă obligația de a avea, de a construi un teren sportiv la un număr de locuitori.

Al treilea proiect: înlocuirea academiilor de știință ale politicienilor cu un proiect științific pentru copii și tineri. ”În ultimii 25 de ani, politicienii și-au creat Academia Oamenilor de Știință, sau Academia de Studii de Apărare al lui Gabriel Oprea. Și-au dat titluri, niște academii care nu fac nicio cercetare, iar statul pompează bani. Ceea ce propunem noi este programul «Știința pentru toți», prin care la nivelul fiecărui județ să aducem informația științei la nivelul fiecărui copil. E incredibil că noi continuăm să discutăm doar despre lapte și corn, care e important fără îndoială, sau despre Dragnea, Becali și alte petarde, în condițiile în care în Suedia se printează deja organe cu celulele proprii, pentru a-ți completa o bucată lipsă din ureche, de exemplu. Adică știința e atât de spectaculoasă, atât de frumoasă și tinerii nu știu. Să facem un kit de educație mobilă, o caravană care să circule în fiecare județ, iar tinerii și copiii să vadă puțină fizică sau puțină chimie”, a explicat Dan Barna.

 

”Când am intrat în Ministerul Fondurilor Europene am intrat cu elanul antreprenorului, hai să facem treabă, hai să ne apucăm. Ce făceam în firmă în două-trei zile, în minister făceam în două -trei luni, cele mai bune rezultate. Am constatat că după două trei luni de activitate unii dintre oamenii din echipă care erau sceptici și imobili au intrat în ritmul meu. E nevoie de oameni de calitate care să tragă. Când pui presiune în sensul pozitiv, să găsim soluții”.
 

Întreaga emisiune poate fi vizionată aici:

https://youtu.be/vkjCVPfFvN4

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, "s-a limitat" la trei proiecte, sau atat pot "produce"? Cand apari ca reprezentant al unui partid ce vrea sa acceadă in Parlament, eu una cred ca ar trebui sa ai un program de guvernare articulat pe sectoare si sferele vieții economico-sociale, nu BLA-BLA- uri la care doar "studenții la teologie" ar putea pune botu'....
Raspunde

...

Acum 5 ani

Dar pt. seniori nu face nimic această organizație? Ei sunt primii care merg la vot. Sau vă gândiți că dacă sunt mai vârstnici au nostalgii și votează PSD-ul, așa că nu-i mai luați în calcul.
Raspunde

alzara medic

Acum 5 ani

"Una din cele mei bune etc. " ?1Ori aţi devenit prematur politician şi lăudaţi nemeritat gazdele 22.ori sunteţi sincer şi ne deznădăjduiţi . Mai bine tăceţi şi lpsaţi - ne să vă votăm până nu descoperim prea mulţi Ghinea şi Alexandrescu -Nepot!
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 5 ani

Bănuiesc ca acest "binemeritat " loc trei între filiale,se datorează celor trei "proiecte"...In aceiași "logica" coronița revine celor cu un singur "proiect" ...Ca despre program de guvernare este "prematur" sa vorbim....
Raspunde

Cl. Anul Politic

Acum 5 ani

”pentru a stabiliza peroanele”... ele sunt stabile, problema e cu trenurile care întârzie. ”Dragnea, Becali și alte petarde” - asemenea limbaj aroganto-mitocănesc nu poate fi întâlnit la un politician dintr-o țară civilizată., dar e cam specific USR, a se vedea cazurile candidaților Dragoș Coste și Bogdan Rădulescu, un limbaj absolut mizerabil, incalificabil. Becali, cu toate defectele lui, a mai făcut și lucruri bune, a dat case săracilor după inundații, nu e normal să i se vorbească cu atâta tupeu. Candidatul din imagine era în afișe cu părul grizonat, iar acum se pare că și-a vopsit părul. Bine ar fi să-și schimbe și năravul - adică tupeul, mai precis.
Raspunde

Nea' marin

Acum 5 ani

Slăbuțe proiecte...abordare soft, delicata, nimic de scoli, grădinițe , spitale aceasta sunt chestiuni grele de grupa mare....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus