Joi,
01.12.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

Actorul Kirk Douglas împlinește astăzi 100 de ani

Actorul Kirk Douglas împlinește astăzi 100 de ani

Actorul american Kirk Douglas, o legendă la Hollywood, împlineşte astăzi vârsta de 100 de ani şi va marca această aniversare specială printr-o nouă carte, pe care a scris-o în colaborare cu soţia lui, Anne, dar şi printr-o petrecere spectaculoasă la care au fost invitate peste 150 de persoane, informează news.ro.

Reprezentanţii editurii Running Press vor publica vineri după-amiază un comunicat de presă oficial prin care vor anunţa că noua carte scrisă de Kirk Douglas, cea de-a 12-a a starului hollywoodian, intitulată ”Kirk and Anne: Letters of Love, Laughter, and a Lifetime in Hollywood”, va fi lansată pe 2 mai 2017. Celebrul actor a scris această carte în colaborare cu soţia lui, Anne Buydens Douglas, cu care este căsătorit de 62 de ani.

douglas

foto Maury Phillips/WireImage

Noul volum va conţine scrisori şi comentarii despre secretul longevităţii deosebite a mariajului soţilor Douglas. Va include, de asemenea, relatări din perioada logodnei şi ceremoniei de nuntă, întâmplări amuzante cu o serie de artişti celebri din epocă, precum Frank Sinatra, Gregory Peck, John Wayne şi Lauren Bacall, evenimente din timpul filmărilor pentru pelicule devenite celebre, călătoriile în străinătate ale cuplului, întâlnirile cu preşedinţii americani, dar şi evenimente mai puţin plăcute, precum accidentul de elicopter care i-a fost aproape fatal starului, accidentul vascular cerebral suferit în urmă cu câţiva ani de acesta şi decesul fiului lor cel tânăr, Eric. Cartea va include şi câteva fotografii care nu au fost niciodată publicate.

Vineri după amiază, Michael Douglas - fiul lui Kirk Douglas - şi soţia acestuia, actriţa Catherine Zeta-Jones, vor organiza în onoarea legendarului actor american o petrecere la Hollywood, la care au fost invitate peste 150 de persoane.

Printre vedetele care vor fi prezente vineri după-amiază la petrecerea organizată în Beverly Hills în onoarea starului american se vor afla Steven Spielberg, Jeffrey Katzenberg, Don Rickles, dar şi trei dintre fiii lui - inclusiv Michael Douglas - şi şapte dintre nepoţii lui.

Vineri, Kirk Douglas a intrat în clubul exclusivist al starurilor de la Hollywood care au ajuns să trăiască până la vârsta de 100 de ani, precum George Burns, Bob Hope, Charles Lane, Gloria Stuart, Estelle Winwood, Luise Rainer, sau al unor actori de renume care sunt încă încă în viaţă şi deosebit de activi pentru această vârstă, precum Norman Lloyd şi Olivia de Havilland (care a împlinit 100 de ani în iulie).

Kirk Douglas s-a născut pe 9 decembrie 1916, cu numele Issur Danielovich, în Amsterdam, New York. Părinţii lui au fost imigranţi din Belarus, care au venit în Statele Unite ca să scape de pogromul evreiesc. Şi-au schimbat numele în Demsky. Copil fiind, Kirk Douglas era cunoscut ca Izzy Demsky.

Biografia actorului arată ca una tipică a tuturor americanilor care îşi doresc ca fanteziile lor să se împlinească. Crescut în sărăcie, şi-a descoperit talentul pentru actorie în timpul liceului. A avut mai multe slujbe, inclusiv ca luptător într-un bâlci, ca să-şi poată permite să meargă la facultate. A primit o bursă şi a ajuns la Academia de Artă Dramatică Americană.

Lauren Bacall l-a recomandat producătorului Hal Wallis. Acesta l-a urmărit pe Broadway şi a semnat cu el imediat pentru un rol alături de Barbara Stanwyck în filmul "Dragoste ciudată/ The Strange Love Of Martha Ivers" (1946). Nu a jucat rolul romanticului. Timp de un deceniu a fost star la Hollywood şi a primit trei nominalizări la Oscar pentru rolurile din filmele "Champion", "Van Gogh/ Lust for Life" şi "The Bad And The Beautiful".

Ca actor pe marele ecran, Kirk Douglas a avut de luptat cu două tradiţii. A sosit la Hollywood când vechiul sistem al studiourilor era pe cale de dispariţie, în opoziţie cu ascensiunea strălucitoare a unor staruri ca Lauren Bacall, Linda Darnell, Jane Greer şi Ann Sothern. În acelaşi timp, a avut o febrilă, introspectivă calitate, care i-a permis să se alieze cu noua generaţie de actori.

După ce a interpretat unul dintre cele mai faimoase roluri ale sale, Van Gogh, în filmul regizat de Vincente Minnelli, "Lust for Life", actorul a dezvăluit că a fost atât de afectat de viaţa bulversată a artistului, aşa încât a fost greu să-şi revină din acea stare. Soţia lui povestea că era atât de obsedat de rol, încât "venea acasă cu barba lui mare şi roşie ca Van Gogh, purtând acele cizme greoaie, şi călcând apăsat prin jurul casei, încât era înfricoşător".

Kirk Douglas a avut propria companie de producţie. S-a împotrivit listei negre anticomuniste de la Hollywood prin angajarea lui Dalton Trumbo să scrie scenariul la "Spartacus" (1960), în care starul hollywoodian a jucat alături de Laurence Olivier.

A lucrat cu cei mai buni regizori din epoca lui, printre care Stanley Kubrick, Billy Wilder, Howard Hawks, Vincente Minnelli, Joseph L Mankiewicz şi Elia Kazan.

Kirk Douglas a supravieţuit unei prăbuşiri cu elicopterul, accident în care alţi doi pasageri au murit. A suferit un accident vascular cerebral în timpul discursului pe care l-a susţinut la o ediţie a Festivalului de Film de la Londra.

A câştigat un Oscar onorific în 1996, două Globuri de Aur , un premiu pentru întreaga carieră oferit de American Film Institute şi un Urs de Aur onorific decernat de organizatorii Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

Foto principală Sunset Boulevard/Corbis/ Getty Images

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus