Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Cum s-au pregătit localitățile din judeţul Sibiu pentru sărbătorile de iarnă

Cum s-au pregătit localitățile din judeţul Sibiu pentru sărbătorile de iarnă

Din 18 noiembrie Sibiul a îmbrăcat, așa cum se mai spune în popor, straie de sărbătoare. S-a deschis cea de-a X-a ediție a Târgului de Crăciun ce a venit cu noutăți și un val de turiști. Însă, nici localitățile din judeţul Sibiu nu se lasă mai prejos: medieșenii au propriul lor Târg de Crăciun, iar locuitorii din Cisnădie se mândresc cu cel mai înalt brad și singurul patinoar acoperit din județ. Însă, sunt și localități care stau mai slab la acest capitol, deși la Avrig nu demult s-a inaugurat patinoarul, iluminatul de sărbători rămâne cel de anul trecut. Sezonul sărbătorilor de iarnă a fost marcat la Mediaş prin deschiderea oficială a Târgului de Crăciun. Medieşenii au anul acesta brad natural, se pot bucura de produsele dulci vândute la căsuţele din târg şi au parte, în fiecare seară, de programe artistice. În plus, au şi patinoar, a cărui amplasare a fost mutată din piața Primăriei Mediaș în zona Casei Schuller. Cei mici se pot bucura de săptămâna viitoare şi de Atelierul lui Moş Crăciun, unde se pot înscrie la diferite activităţi.

targ-craciun-medias-034Târg de Crăciun pe modelul Sibiului „Anul acesta ne-am străduit să avem alt brad de Crăciun faţă de cel de anul trecut care, conform opiniei publice, a fost criticat, fiind vorba de un brad metalic, care seara arăta bine, dar ziua era destul de neplăcut. Iar acum am primit drept donaţie din partea unui cetăţean care voia să taie un brad din faţa casei. A fost decorat specific Crăciunului, cu ceva iluminat, globuleţe, fundiţe”, spune Christine Thellmann, viceprimarul oraşului Mediaş.

targ-craciun-medias-116 Deschiderea oficială a târgului a avut loc de Moş Nicolae, iar evenimentul  va dura până pe 23 decembrie. Programul artistic al deschiderii a fost asigurat de copiii grădiniţelor din municipiu, dar şi de artişti cunoscuţi la nivel naţional. „Pe întreaga perioadă a Târgului am planificat grupuri de colindători, spectacole în fiecare seară, cu artişti locali, ansambluri de muzică folk. La deschidere ne-am bucurat de prezenţa domnului Aurel Tămaş, care a fost foarte bine primit de medieşeni. În ciuda frigului s-a strâns foarte multă lume. Sperăm să putem puncta închiderea târgului cu artişti de renume, suntem încă la faza de negociere”, adaugă Christine Thellmann, viceprimarul oraşului Mediaş.

dscn1185Cel mai înalt brad În Cisnădie atmosfera de sărbători s-a instalat pe 5 decembrie când s-au aprins beculeţele din brad şi s-a pornit iluminatul festiv. Cisnădienii nu au un brad oarecare, ci spun că ar avea cel mai înalt brad de Crăciun din România, măsurând 42 de metri. În plus, evenimentul a fost marcat de un concert Lora şi Andreea Bălan, iar ca în fiecare an, moşii au coborât din primărie şi au oferit cadouri copiilor. În 2015, Primăria oraşului Cisnădie s-a lăudat, de asemenea, cu cel mai mare brad de Crăciun, acesta măsurând atunci 41 de metri. ,,Bradul oraşului nostru este cel mai înalt din România și are suport din metal care îi permite o astfel de înălțime. Vrem ca toată comunitatea și mai ales copiii să se bucure de el”, spune Gheorghe Huja, primarul oraşului Cisnădie, într-un comunicat de presă.

11222396_1526752807640628_9214625936741603439_nÎn plus, în Cisnădie funcţionează singurul patinoar acoperit din judeţul Sibiu, cu o suprafaţă de aproximativ 800 de mp. Acesta şi-a deschis porţile începând cu 1 decembrie, iar de atunci este deschis în fiecare zi, de luni până vineri începând cu orele 16 până la orele 21:30, iar în weekend va fi s de la orele 14:30 până la 21:30. Taxa de intrare la patinoar este de 5 lei / ora pentru copii şi 10 lei / ora pentru adulţi. Ceva globuri mai mari Avrigenii nu au Târg de Crăciun și nici cel mai înalt brad de Crăciun, dar de anul acesta se pot mândri cu un patinor. Iar în legătură cu ceea ce ține de iluminatul festiv, alegerile au încurcat puțin planurile. Bradul în Avrig este deja împodobit și urmează ca și localitățile aparținătoare se fie cuprinse de atmosfera sărbătorilor. Orașul va arăta, în mare parte, ca anul trecut. Doar cu ceva globuri mai mari în brad, un ren și niște îngeri. “Bradul de Crăciun din Avrig este împodobit, cu diferențe față de anul trecut, cu ceva în plus, și lucrăm încă, zilele acestea, la împodobirea festivă a localităților aparținătoare. Încă nu am terminat pentru că este și o problemă cu personalul, trebuie să pregătim și secțiile de votare, știți cum este în prag de alegeri. Ne-au încurcat puțin. Totul este bine. Am mai achiziționat niște ornamente de Crăciun, o sanie cu reni, niște globuri mai mari, niște îngeri. O să avem și colindători, suntem pregătiți și îi așteptăm. Avem un eveniment pentru perioada Crăciunului, Asociația Culturală Purtata Avrigului ne oferă un spectacol la Sala Pavilion”, spune David Adrian Dumitru, primarul oraşului Avrig.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus