Joi,
29.09.2022
Ploi Scurte
Acum
17°C

Primarul Astrid Fodor: Șelimbărul și Cisnădia s-au dezvoltat ca-n Vestul sălbatic | Video

Primarul Astrid Fodor: Șelimbărul și Cisnădia s-au dezvoltat ca-n Vestul sălbatic | Video

Primarul Astrid Fodor spune că primarii localităților limitrofe Sibiului trebuie să înceapă să respecte reguli urbanistice corecte, pentru a opri dezvoltarea haotică a unor noi ansambluri rezidențiale. Dezvoltări care influențează negativ și Sibiul, inclusiv în ceea ce privește traficul.

”Am constatat și la întâlnirile pe care le-am avut cu cetățenii că mulți nu realizează că ei nici măcar nu aparțin administrativ de Sibiu. De fiecare dată mi se spune că e obligația Sibiului să rezolve problema, deși ei stau în Cisnădie și Șelimbăr. Cu primarul din Șelimbăr am avut mai multe întâlniri, cu primarul din Cisnădie, o întâlnire. Exact aceste le-am semnalat: ei s-au dezvoltat haotic. Iar noi, care avem un plan urbanistic general și trebuie să respectăm niște reguli de urbanism, suntem mereu criticați că nu dăm autorizații de construire și nu facem nu știu ce și nu știu cum. Asta pentru că Primăria respectă planul urbanistic general care este aprobat. Noi nu ne-am dezvoltat haotic, ci echilibrat și cu cap. Din păcate, cele două localități s-au dezvoltat ca în Vestul sălbatic, nu și-au făcut niciun fel de infrastructură – nici socială, nici educațională, de niciun fel – și acum Sibiul suportă consecințele: copiii de acolo trebuie să vină la școlile și grădinițele din Sibiu, aglomerează transportul public din Sibiu și toată lumea se uită către Primăria Sibiu să găsească soluția miraculoasă”, a declarat Astrid Fodor, la evenimentul organizat pentru prezentarea publică a Planului de mobilitate urbană a Sibiului.

Primarul Sibiului arată că nici viitoarea zonă metropolitană care se va crea în jurul Sibiului nu va rezolva problema construcțiilor haotice. ”Chiar și într-o zonă metropolitană, Sibiul nu poate să-și impună punctul de vedere în fața unei administrații care este autonomă. Să se înțeleagă o dată că dacă ne cumpărăm o casă în Șelimbăr sau în Cisnădie, e mai ieftin, dar de aici decurge o serie întreagă de consecințe”, a mai adăugat primarul Sibiului.

Relații mai bune cu Șelimbărul

Astrid Fodor a spus că s-a întâlnit deja cu Marius Grecu, primarul comunei Șelimbăr, pentru a discuta de o parte din proiectele propuse prin Planul de mobilitate (unele proiecte prevăd realizarea de noi legături între Sibiu și Șelimbăr, detalii aici). ”Am găsit multă deschidere la primarul din Șelimbăr, care chiar încearcă să găsească soluții, dar în multe situații deja este târziu. Am avut o întâlnire cu domnul primar Grecu, să prindem o parte din proiectele de aici în bugetele viitoare, pentru a ne uni la mijlocul drumului, ca să spun așa. Dar, cu Cisnădia, nu știu deocamdată care va fi soluția. Nici nu știu ce soluții ar mai putea găsi”, a mai spus Astrid Fodor, cu referire la problemele de trafic generate de dezvoltarea Cartierului Arhitecților.

”Acolo, administrațiile locale nu impun condiții”

Despre relația dintre autoritățile publice din Sibiu, Cisnădie și Șelimbăr a vorbit și Alexandru Găvozdea, arhitectul care conduce filiala Sibiu-Vâlcea a Ordinului Arhitecților din România. ”Este o problemă de politică, nu de administrare în sine. Relațiile dintre aceste unități teritorial-administrative se poate regla doar la nivel politic. Știm foarte bine că se construiește atât de mult, dens și haotic, fără infrastructura necesară în Șelimbăr, Cisnădie, Cristian – chiar, Șura Mică și Șura Mare pentru că acolo se poate. Acolo, administrațiile locale nu impun condiții. Toți oamenii care locuiesc în aceste cartiere nou create sunt, de fapt, oameni care lucrează în Sibiu, care duc copiii la școlile din Sibiu, care consumă servicii medicale în Sibiu, cultură în Sibiu și care, evident, consumă și trafic în Sibiu. Dar își plătesc impozitele la Șelimbăr, Cisnădie, Șura Mică și așa mai departe. Iar chestia asta nu mi se pare în regulă. Deoarece pe lângă problemele de mobilitate, implică probleme foarte mari în ceea ce privește calitatea serviciilor de educație, de exemplu. Pentru că în momentul în care Primăria Sibiu este forțată să găsească soluții pentru a crește numărul sălilor de clasă existente, acest lucru nu este asociat și cu plusul de venituri la bugetul local”, a arătat Găvozdea.

El a dat și un sfat celor care aleg să se mute în zone rezidențiale nou construite. ”Trebuie să ne fie foarte clar tuturor și să înțelegem că atunci când alegem să ne cumpărăm o casă pe un teren care înainte a fost agricol trebuie să ne punem de la început problema dacă avem de unde să ne cumpărăm un pachet de țigări, dacă avem unde să ducem copilul la grădiniță sau școală sau parc sau dacă trebuie să facem totul urcându-ne în mașină pentru a merge până la destinație”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

60 comentarii

Camarad

Acum 5 ani

Bine punctat atat de d-na Fodor cat si de dl Gavozdea. Sunt cartiere-dormitor iar cei ce dorm pe fostele ogoare ar trebui sa caute solutii in vetrele satelor in care s-au mutat !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Altu'din Arhitectilor

Acum 5 ani

Cand esti mort,nu stii ca esti mort.Este greu dioar pt cei din jur.La fel si cand esti prost.Esti dovada clara ca nu toate avorturile reusesc.
Raspunde

Eugen

Acum 5 ani

Hai sa ne uitam mai intai in ograda noastra!
Raspunde

D

Acum 5 ani

Pe Gheorghe Huja nu l-a interesat niciodata cartierul Arhitectilor. Intr-un interviu din 2015 spunea ca tot ce isi doreste pentru Cisnadie este un hotel. Oamenii din cartierul Arhitectilor avand majoritatea buletin de Sb, nu sunt o amenintare pentru Huja, pentru ca nu pot vota in Cisnadie la alegeri/referendum. Huja le ia banii din impozite si ii investeste in cartierele de unde primeste voturi.
Raspunde

sibian100%

Acum 5 ani

Si Sibiul ca in estul salbatic!Mai lasa-ne bunico!
Raspunde

Adi

Acum 5 ani

Sa trezit primarul marioneta să vorbeasca
Raspunde

Anonimus Gainus

Acum 5 ani

Dar locuitorii din aceste zone de unde au venit de pe luna ?? Tot din Sibiu sunt 98 % din ei.+ 2% in crestere oltenii adusi de domnul ex primar prin fabriciile din zona vest.......
Raspunde

dormitoru

Acum 5 ani

NESIMTIRE ! "Cartiere DOMRITOR" ! Asta ma scoate din sarite. Dar primariile ce rol au ???? Doar sa ia banii de impozite si sa se planga ca orasul nu mai are unde se extinde ? Ei cand au dat autorizatiile ...de ce nu au prevazut asta? Spagari nenorociti ! Datoria lor e sa viabilizeze aceste zone, sa dezvolte infrastructura! Nici constructorii nici cumparatorii nu pot face si nu trebuie sa faca asta ! Legat de asta cu "cartiere dormitor", intrebarea mea este: ce ar trebui sa alegem altceva ? Aglomeratia din Vasile Aron ? Broscarie ? Aglomeratia din Strand ? aglomeratia din Turnisor ? E frumos ca Sibiul are venituri mari , " o duce bine" , are industrie, execedent bugetar ... Da' nu vrem "vinituri", olteni, imigranti, nu vrem sa ne extindem , nu vrem sa investim in infrastructura... etc.
Raspunde

sibian@

Acum 5 ani

prostule, tocmai asta zice...primariile care au dat autorizatii sa rezolve problemele, adica selimbar si cisnadie...dar iti trebuie facultate sa pricepi asta :)) si apropo cu aglomeratia din cartiere....si voi care stati in selimbar ,cisnadie tot prin aglomeratiii din aceste cartiere trebuie sa treceti... deci pe scurt.....v-ati aruncat pe apartamente cu preturi mici si acum sunteti nemultumiti....de ce pe cei de pe strada doamna stanca nu ii aud de asa ceva..pentru ca sunt in oras, ca oamenii civilizati...nu la tara printre noroaie....asa ati ales voi sa va cresteti copiii, nu ii nimeni altcineva de vina acum.....ati vazut de la bun inceput ca nu sunt astfalta strazile si nimic...dar totusi ati cumparat
Raspunde

tot dormitoru

Acum 5 ani

Intr-adevar, nu e vina primariei Sibiu ci a primariei Selimbar si Cisnadie si a arhitectilor. Nu vreau sa il mai aud pe Gavozdea si pe toti pretiosii dand sfaturi ci vreau sa vad ca isi fac treaba si nu se lasa santajati/mituiti de dezvoltatori ca apoi tot ei sa spuna ca "s-a dezvoltat orasul haotic" !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ridichie

Acum 5 ani

Baba Fodor,luati un metru si masurati latimea la strada Frunzei,mergeti pe jos prin oras si veti vedea ca Sibiul sa dezvoltat(din pacate NU) la fel ca vecinii,spaga trece peste tot.Calea Cisnadiei dupa o lucrere noua e plina de canale fara capac sau cu capacul gaurit.Etc,samd.
Raspunde

Tu es stultior quam asinus

Acum 5 ani

Zona Alma din Turnisor e ceva putin diferit, a inceput constructia acolo prin 2003-04 parca, pe baza vechiului PUG comunist, blocurile mai noi sunt ceva mai rar pozitionate de ex pe strada Maslinului (nou infiintata). Ce sa facut si face dupa aprobare noul PUG 2011 este ok (mici probleme), de ex la Balanta, Simerom (spre depou), Metalcar, platforma Tursib s.a.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

vecerdea

Acum 5 ani

cartierul tineretului ,cate apartine de sibiu, cer vizionare de utilitati si g servicii la strazi subdemosion Atve fara utilitati de tot rahatul
Raspunde

Gheorghe de Gheorghe

Acum 5 ani

Traducerea?
Raspunde

Elena

Acum 5 ani

Poate ar trebui sa se mai uite doamna primar si in ograda proprie, oare de ce merg sibienii sa cumpere locuințe acolo? Pentru ca vor sa trăiască decent si pentru ca desi muncesc de le sar capacele, asta si-au permis, in Sibiu locuințele sunt inaccesibile pentru multi, ce sa mai spunem de case cu teren. Iar in aceste cartiere, utilitățile sunt la poarta, nu trebuie sa ți le aduci singur, sa plătești miliarde, ca in cartierul Veteranilor, unde Primăria Sibiu a promis utilități la poarta, dar a uitat sa își respecte angajamentele luate! Cât despre "consuma servicii medicale", "educaționale", mi-e scarba, ce gândire redusă, desi se știe foarte bine ca in toate școlile părinții cumpara perdele, pun termopane, pardoseli etc, in toate spitalele bolnavii vin cu materiale de acasa, nu contează câte sute de lei plătesc lunar la CAS.
Raspunde

Sandu Bellu

Acum 5 ani

Ce treaba are primaria cu pretul locuintelor? Daca vii din Valcea si vrei locuinta la pret de Valcea, acolo gasesti, pe camp.
Raspunde

Unu' din Arhitectilor

Acum 5 ani

Gândire de idioți. Bai d-na primar! Locuiesc in Cisnădie, dar banii ii cheltui in Sibiu. Cisnădia, beneficiază de pe urma mea de 600 de lei pe an, impozit. Restul ii cheltui in Sibiu. Sibiul e plin de pensionari înghesuiți in blocuri comuniste mici, înghesuite pline de igrasie. Sibiul, se dezvolta datorita tinerilor care muncesc in Sibiu dar care se gândesc la viitorul copiilor lor. Sa aleg un apartament vechi plin de igrasie in blocurile comuniste sau o casa in apropiere. Amândouă sunt cam la același preț. Iar in Sibiu, muncesc oameni din toate localitățile limitrofe: Cristian, Gura Răului, Orlat, Poplaca, Tâlmacii, Vurpar...in occident marile orașe, crează infrastructura pentru a facilita oamenilor accesul la locurile de munca si infrastructura orasului, chiar daca aparțin altor administrații teritoriale. Orașul, are numai de castigat de pe urma lor. Acolo își cheltuie banul, acolo muncește, acolo se distrează...dar o minte limitată... E greu de priceput. Sibiul se lauda cu șomaj scăzut, dar e plin de pensionari. Se lauda ca e un oraș cu mii de turiști. Oare aceștia nu folosesc infrastructura orașului? Idioțenie mai mare nu am văzut și auzit. Mi-e sila de asemenea administratori. Sunt atât de idioți...
Raspunde

Ulise

Acum 5 ani

Dl.gavozdea , tu vrei garduri de hotar ? Astia ne tampesc fratilor. Oameni buni faceti- va treaba sau lasati pe alti. Solutii sunt , nu mai dati vina pe platitorii de taxe penttu nestiinta voastra. Deci , la munca.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

toni

Acum 5 ani

Camarad.. Te caci pe tine aiurea.. La fel si restul comentatorilor.. Inclusiv cei inalti. Gasiti solutii, nu va mai tot plangeti. Cacaciosi ce sunteţi.
Raspunde

toni

Acum 5 ani

Incet..in câteva luni.. Veti cam pierde lucrurile de sub control prin sibiu..
Raspunde

Dana

Acum 5 ani

Vreau sa o intreb pe Doamna Fodor,in Sibiu de ce nu se construiesc ansambluri residentiale??????....Sunt o multime de terenuri abandonate,de zeci de ani,(fosta Independenta,fosta cazangerie) din Terezian,fostul Arsenal si exemplele pot continua.....De ce Primaria Sibiu nu i-a in calcul aceste terenuri????....In locul acelor ruine,s-ar putea construi foarte multe blocuri noi,frumoase,care cu siguranta ar imbunatatii considerabil aspectul Sibiului...
Raspunde

Tu es stultior quam asinus

Acum 5 ani

Sunt terenuri private, nu ale Primariei...si se face ceva pe ele, unele incepute deja (ex la Balanta). Deci nu mai bate campii daca nu stii situatia reala !
Raspunde

Altu'din Arhitectilor

Acum 5 ani

Dovada clara ca nu toiate avorturile reusesc este fodor si cu cel care numeste locuintele dormitor.Stimabile avirt nereusit,locuinta mea dormitor are o suprafata de 100 de mp utili,este dotata cu incalzire in pardoseala,izolata cu vata bvazaltica,si are o curte in care fac ce vreau.Tu unde stai?Cum arata casa ta?Toti cei care s-au mutat in Cisnadie si Selimbar au locuit in Sibiu.Ne-am mutat pt ca in Sibiu nu se face nimic.Nu mai faceti gargara aiurea pt ca cei care acum locuiesc in Turnisor ar fi trebuit sa nu se numeasca sibiuieni.Turnisorul nu a facut parte din Sibiu.Marile metropole ale lumi si-au dezvoltat suburbiile in ideea de a nu aglomera metropola.Este foarte simplu la noi sa strigam ca x a gresit sau y a facut ceva rau.Daca primarita asta de doi lei nu este capabila sa gaseasca solutii,atunci sa cultive rosii si sa demisioneze.Solutiile sunt multe si simple daca se vrea sa se gaseasca.Tot pentru idiotii care comententeaza aiurea,le spun ca tot in Sibiu lucrez,si platesc impozit pe venit,tot in sibiu imi fac cumparaturile,,si tot in Sibiu imi duc copii la scoala,deoarece asa vreau eu.
Raspunde

Sandu Bellu

Acum 5 ani

Poa sa aiba casa ta si 1000 mp si incalzire si-n pod, daca n-ai scoli, magazine, restaurante si alte alea aproape, tot dormitor e. Si ce tot ai cu avorturile, esti vre-un avorton?
Raspunde

hai-hui

Acum 5 ani

D-na Fodor, bateti campii. De pe urma haosului din Cisnadie si Selimbar, in afara de incasatorii de spagi care au permis asta si de dezvoltatori... Marele beneficiar este Sibiul... Sa imi spuneti cum a crescut economia locala a Sibiului ? Cu forta de munca venita de pe unde s-a putut, si mutata in special in blocurile comuniste din Sibiu. Iar sibienii au migrat in zonele limitrofe unde e un pic mai bine din anumite privinte (mai rau din altele). D-na Fodor, faceti plecaciune ca haosul urbanistic a permis locuinte relativ ieftine, si nu a trebuit sa acceptati haosul asta in Sibiu... Si economia a crescut pe seama spagilor si haosului de care spuneti. In loc sa criticati mai bine faceti ceva, nu veniti cu planuri ZERO barat pt zona asta...
Raspunde

Corina

Acum 5 ani

Stimata doamna Astrid, mergeti pe Aleea Biruintei sa vedeti in plina inima a orasului Sibiu bloc nou construit cu 10 nivele intre blocuri cu 4 etaje. Acolo oare primarii din Selimbar or fi dat aprobari? Incercati sa traiti acolo vreo 4 saptamani si spuneti-mi si mie daca dimineata va veti mai aminti unde v-ati parcat masina si la ce distanta de casa. Si sa imi spuneti si cat de sanatoasa va simtiti dupa ce veti cara niste baxuri de apa in brate de la asa distante. Oamenii incep sa fuga de Sibiu pentru ca din pacate cam astfel de conditii au in ultimii ani.
Raspunde

Emi

Acum 5 ani

Tu cucoano! Tu nu ai loc in crese/gradinite/scoli nici macar pt copiii Sibiului, de unde sa mai ai si pentru noi restu, astia marginalizatii din Selimbar,Cisnadie etc? Si scrie undeva ca noi astia din periferie nu ne putem duce copiii in unitatile educationale din oras? E vreo lege ceva? Adevarul e ca nu ati stiut voi, cei responsabili sa gestionati treburile de la bun inceput si acum cand situatia v-a scapat de sub control,hai sa dam vina pe altii, ca asta stim sa facem cel mai bine. In loc sa dati vina pe noi clientii apartamentelor/caselor achizitionate,mai bine ati incepe sa aveti comunicare intre primari solutii si rezolvari la probleme.
Raspunde

Codrut

Acum 5 ani

In primul rand - noi astia care apartinem de scolile arondate zonei nu mai avem loc pentru copii de voi astia din Selimver si Cisnadie :-) Ia trageti un ochi pe la scoalele astea centrale vedeti cati elevi stau in zona si cati in Selimver.
Raspunde

Sandu Bellu

Acum 5 ani

Dap, e ceva lege ca tre sa mergi la gradinita sau scoala din zona unde locuiesti. In afara de alea la care se da test de admitere. Adica alea de limba germana.
Raspunde

cristian

Acum 5 ani

UTILITATI, dupa cate stim avem operator regional de apa canal, ca urmare localitatile invecinate au fost obligati in ghilimele sa intre in aceasta asociere, foarte bine - este poate un lucru laudabil, acum urmeaza si partea nespusa a lucrurilor, acele localitati nu au voie sa investeasca in utilitatile respective (curtea de conturi imputa primarului) si ei sunt obligati sa se introduca apa de exemplu cu bani de la CENTRU, si poate astepta mult si bine. Oare OAR-ul cunoaste acest aspect, si daca da ce a facut pentru modificarea acestei ineptii de care numai noi suntem in stare?
Raspunde

A

Acum 5 ani

Ce deducem din comentariile de la articolul asta: sunt extraordinar de multi prosti care nu ar trebui sa aibe dreptul de a vota. Vin toti besitii din arhitectilor si din selimbar (si eu locuiesc in arhitectilor) cu niste arogante de neimaginat dupa care tot ei se plang ca nu face primaria sibiu nimic sa ii ajute dupa ce ei se lauda ca nu fac parte din sibiu. Vedeti putin unde e prostia? Altii se plang ca nu exista locuri in scoli si gradinite si se intreaba unde e scris ca repartizarea este localizata, dar este clar scris in legea educatiei. Alti handicapati se plang de constructii inalte in zone de ...... stai asa ..... constructii inalte. Daca crezi ca faci parte din categoriile de oameni mentionate, sugerez sa pleci din oras, sugerez bucurestiul sau craiova.
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, ai dreptate..Asa e, unii n-ar trebui sa "aibe" drept de vot...Niște "besiti" ce mai încolo-încoace !?
Raspunde

@Impertinent

Acum 5 ani

Amice esti...cel putin impertinent. Si nici macar nu ai argumente solide. Tu stii de ce se fac PUG-uri si PUZ-uri si de ce se specifica grad de ocupare sau inaltimi maxime? Daca pentru tine intre blocuri de 4 etaje incape foarte bine unul de 10 inseamna ca toti ceilalti sunt limitati la minte, nu? Ca lor nu le poate intra in "mintea ingusta" un bloc cu 6 etaje peste limita zonei, dar tie iti incape. E clar ca sunt limitati si ar trebui sa nu mai voteze. Doar tu ar trebui sa votezi, emanatie ce esti!
Raspunde

GEORGE

Acum 5 ani

Daca si baba asta care a distrus primaria din Sibiu in nici macar un an comenteaza ne meritam soarta,AU VENIT BUCURESTENI SA NE DEA SFATURI PE 250000 DE EURO cum sa ne descurcam cu circulatia in SIBIU. Oricum nu conteaza ca a reusit aceasta primarita senila sa distruga tot ce a facut Iohannis. Daca intri in primarie sa obtii un document te ia plinsul.Hoas generalizat.La urbanism daca ai treaba esti mort la fel la tehnic de restul directilor nu mai avem ce povesti. Oricum se pare ca ceeea ce a dorit Iohannis sa demonstreze ca el a fost cel mai bun primar si ca dupa el potopul asta se intimpla.
Raspunde

Brian Loman

Acum 5 ani

Marea problemă o constituie funcționării primăriei. Toți incompetentii angajați cu pile. La angajare ar trebui eliminat interviul, angajarea să fie făcută doar în baza probei scrise. Asta rămâne la dosar.
Raspunde

baba

Acum 5 ani

Asa este George ai dreptate . Eu cred ca este foarte invidioasa pe Selimbar si Cisnadie .Amandoua arata superb .Si s-au facut multe . Dar la noi cand ?Lumea arunca tot pe jos gunoaiele , cei de la gaz nu ii intereaza ca la un bloc au propleme . Iar lucrarile primariei pentru parcari , strada si trotuar arata foarte rau . Multe din strazi nu sunt gata desi vara si toamna au fost calduroase si puteau muncitorii sa termine .Dar ei nu stateau mai mult decat lucrau . De ce doamna primar nu i-ati vizitat sa puneti la treaba ? Arata ca dupa razboi . Iar PNL de ce doarme si se lauda cu lucruri pe care ei nu le-au facut ? Pe cand nici lucruri astea nu ii intereseaza .
Raspunde

Boanca Ioana

Acum 5 ani

Nu mi-am dorit niciodata sa locuiesc in Cisnadie dar daca nu ne-am permis un apartament in Sibiu am cumparat ce ne-am permis. Si eu si sotul meu muncim in Sibiu si prin munca noastra sprijinim Sibiul nu Cisnadie. Ne-am asumat disconfortul de a pleca cu 30 min.mai repede din casa in fiecare dimineata, ne incarcam cu rabdare si mergem inainte. Nu cred ca avem vreo vina pentru faptul ca nu ne-am permis un apartament in Sibiu unde imi doresc sa locuiesc de la varsta de 6 ani cand am venit prima data in Sibiu si am simtit ca aici e locul meu. Cu respect pentru ceea ce ne oferiti, Ioana B.
Raspunde

Ridichie

Acum 5 ani

Tara lui Papura Voda!! La fel si in administratie,locala sau nationala e plin de buruieni.De ce ar face cineva exceptie.Toti gandesc doar la prezent,la viitor nu se gandeste nimeni(doar la viitorul personal). Nu exista sanse ca orasul cu imprjurimile lui sa se schimbe in bine.Si noi locuitorii contribuim la asta,in mai mica masura,dar contribuim.
Raspunde

Lipsa Viziune

Acum 5 ani

Lucrurile astea se intampla datorita lipsei de viziune in dezvoltarea Sibiului, in oras nu se prea construieste datorita lipsei de viziune - un oras se dezvolta pe verticala nu pe orizontala! 70% din constructii in SB sunt case, PUG-ul actual limiteaza multe zone, iar acolo unde se poate construi pe verticala proprietarii cer averi nejustificate pe pamant ceea ce le fac neprofitabile pt. posibili investitori/constructori - din acest motiv au prins foarte bine constructiile de la periferie, sa nu mai mentionam ca sibianul nu plateste ceva frumos, vrea ieftin, mult si bun - asta e piata/cererea! Din pacate asta e realitatea... Primariile trebuie sa elaboreze planuri urbanistice cu cap ajutate de arhitecti cu viziune, prima oara faci infrastuctura si apoi dai drumuri la case/blocuri nu invers, dar de spaga sa vina si merge si asa...
Raspunde

Doru

Acum 5 ani

Că bine stam noi la infrastructira ,acum dam vina pe altii pt mizeriile noastre,aici e totul lapte si miere
Raspunde

Mihai

Acum 5 ani

Exista strazi neasfaltate in zona 1 a Sibiului(strazi care nu au fost asfaltate niciodata).Despre ce vorbiti doamna?
Raspunde

Mircea D

Acum 5 ani

Nu inteleg revolta celor din Arhitectilor. Nu sunteti pe teritoriul Sibiului. Apartineti de Cisnadie. V-ati luat acolo apartament, asumati-va lipsa accesului catre oras. De ce e vinovata dna Fodor pentru lipsa de acces din locuri in care s-a construit fara cap? Azi-maine o sa-i reproseze valcenii dnei Fodor ca nu face odata autostrada aia.
Raspunde

Varanul alb

Acum 5 ani

Nu sunt de acord. Va contrazic categoric si afirm cu tarie prin urmarirea faptelor dumneavostra ca sunteti in fruntea unui sistem depasit si neadaptat nevoilor societatii actuale. De ce aceasta situatie? Fiindca sunteti imbatraniti conceptual. Fiindca nu sunteti vizionari. Fiindca sunteti bugetari autocomplianti.
Raspunde

ovidiu

Acum 5 ani

Un lucru e clar. Pretul mic pentru imobilele luate in localitatile invecinate sau pe campurile agricole ale acestora reflecta lipsa infrastructurii ce tine de viata sociala. Si in Vest multi stau in localitati mici si lucreaza in cele mari sau zonele industriale ale acestora. Dar ei au crese, gradinite, scoli in localitatile acelea mici si asfel se evita timpul pierdut si nu se creaza trafic infernal precum la noi. Tot ce consumati in Sibiu dragilor doar o mica parte se duce spre Primaria Sibiu prin impozite locale pe spatiile comerciale, in rest vor intra in PIB-ul Romaniei prin taxe si restul in buzunarul privatilor. Primaria Sibiu dezvolta infrastructura pe banii proveniti din impozitele locale ale acelora care sunt inregistrati in Sibiu. In ce va priveste primariile din Cisnadie, Selimbar,etc va iau banii si nu va ofera facilitatile necesare. Daca copiii dumneavoastra ar avea crese, gradinite, scoli nu veti mai fi nevoieti sa va inghesuiti in fiecare zi in traficul din Sibiu si v-ar fi mai usor sa ajungeti la platformele industriale pe rute alternative care ocolesc orasul. Lacomia primariilor unde stati ne fute pe toti, mai pe scurt zis.
Raspunde

constructori de doi lei

Acum 5 ani

In zonele limitrofe au construit un anume fel de asa-zisi "dezvoltatori"; acestia seamana leit cu primarii din localitatiile respective. Sigur va vin in minte numele lor, nu-i asa ca toti au un numitor comun: CARACTER SLAB.
Raspunde

Adi

Acum 5 ani

Cit va mai sta marioneta primar ,tot bătaie de joc o să avem
Raspunde

Folki

Acum 5 ani

Cei care au votat-o pe babaciunr primar,sa se spele cu ea pe cap...si ciocu' mic acestora!
Raspunde

alex

Acum 5 ani

Cred ca tocmai prin faptul ca arhitecti care au dezvoltat zona au sarit peste autorizatile pug...au reusit cu acte in ordine sa treaca peste revuli clare de dezvoltare durabila...daca si in Romania cineva arata calea normala ...asfaltata ...este luat peste picior cu ocolisuri pe dupa gradini...agunci legea este marfa de negociat ...ori troc la taraba pietei...in cauza ...a marfi ieftine Dai un ban da stai in oras...
Raspunde

Sandu Bellu

Acum 5 ani

Din pacate Fodor e un primar foarte slab, care nu reuseste sa creeze locuri de munca in Valcea.
Raspunde

dobra

Acum 5 ani

Pana nu intra DNA_ul la primariile Cisnadie,Selimbar,si altele nu se rezolva problemele.Dar stati linostiti ca nu mai e mult pana ii vedem la audieri pe toti care au dat autorizatile astea aiurea.De multa vreme fostul primar al Sibiului dorea zona metropolitana,cred ca e timpul sa se faca
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus