Miercuri,
27.10.2021
Cer Senin
Acum
7°C

Sibiul, ”sold-out” și de Revelion

Sibiul, ”sold-out” și de Revelion

După valul de turiști ce a cuprins Sibiul în minivacanța de 1 decembrie, se anunță un Revelion la fel de plin. Cu câteva săptămâni până la sărbătorile de iarnă aproape că nu mai găsești niciun loc de cazare pentru aceea perioadă.

Proprietarii de hoteluri și pensiuni spun că totul este rezervat de mai bine de o lună. Pe site-urile de specialitate îți sare în ochi, scris mare cu roșu, că fiecare hotel mai are maxim o camera disponibilă.

“Pentru perioada Revelionului avem totul ocupat. Vin foarte mulți bucureșteni, gălățeni sau turiști din Timișoara, Brăila. Încep să vină din 30 decembrie și stau până pe 2 ianuarie. De Crăciun este mai puțină cerere față de perioada Anului Nou. De patru ani, de când lucrez în domeniul acesta, cam tot timpul de Revelion a fost plin. De Crăciun se pare că lumea preferă să stea acasă. Din 27 decembrie, însă, începe lumea să sosească și foarte mulți vin și pentru Târgul de Crăciun”, spune Cosmin Isăilă, managerul hotelului Rin.

Paula Bîrsan, managerul Hotel The Council, arată că au rezervări pentru Revelion încă din luna august, iar acum au toate camerele ocupate, deși spune că o să mai fie și nehotărâți care vor suna cu o săptămână înainte.

“De Revelion, da, este mai plin decât de Crăciun. Rezervările sunt pe minim trei sau patru nopți și sunt făcute din timp. Nu vor fi prea multe oferte «last minute» pentru perioada asta, avem camere rezervate și de prin august. Pentru Anul Nou este plin, e «sold out» tot ceea ce avem. Cred că cei mai mulți vin pentru Târgul de Crăciun, vin foarte mulți români. În decembrie vin la noi cu precădere români, familii cu copii, camerele sunt pline de adulți cu copiii. Vin pentru focul de artificii, pentru concertul din Piața Mare, mulți merg și la Păltiniș.  Vin foarte mulți din București, Constanța, Pitești și  Timișoara.  Se aplică tarifele de sezon, care încep din 15 decembrie” spune Paula Bîrsan, manager Hotel The Council.

Și la hotel Parc totul este ocupat, iar dintre cei care vin să se cazeze aici, mulți preferă să participe și la petrecerea organizată în noapte de Revelion, anul acesta tema fiind „Oldies but Goldies”. ”Pentru perioada Revelionului nu mai avem camere, avem un grad de ocupare de 100%. Și în perioada Crăciunului stăm destul de bine. O parte dintre turiștii cazați își vor petrece Revelionul la noi în salon, unde organizăm petrecere dintre ani.  Avem însă și solicitări din partea sibienilor, iar locuri mai sunt foarte puține. Sibiul este în continuare la fel de căutat pentru această perioadă și cred că pe viitor o să se caute și mai mult pentru că în fiecare an se întâmplă ceva nou”, spune Anca Florea, reprezentat vânzări Hotel Parc.

 Val de turiști și în Mărginime

Și în Mărginimea Sibiul situația este la fel. Turiștii merg acolo pentru frumusețea locurilor, pentru tradiții, dar și pentru bucatele ardelenești. “La pensiunea noastră este totul ocupat de Crăciun și Revelion. Din câte știu, în sat cam toate locurile de cazare sunt ocupate de Revelion, de Crăciun ar mai fi ceva, dar nu foarte multe. Noi Revelionul îl avem rezervat din septembrie, nici nu am apucat să urcăm oferta pe site și am rezervat tot. Pe Revelion e bătaie întotdeauna. Cei care vin de Crăciun vin la noi pentru tradiții, pentru colindători, pentru mâncare, intră cu totul în atmosfera de sărbători. Vin din toată țara, dar în special din București și Constanța”, spune George Călin, managerul Pensiunii Călin din Gura Râului.

Mulți au optat și pentru Miercurea Sibiului, orașul situat pe valea râului Secaș fiind, se pare, agreat de turiști.  “Și la hotelul pe care îl avem la Miercurea Sibiului avem totul rezervat, în plus organizăm și petrecerea de Revelion cu muzică populară, bucate alese. Din ce am observat s-a săturat lumea să meargă la cabane să facă grătare, mai degrabă vor să fie serviți”, mai arată Cosmin Isăilă, manager Hotel Rin.

 

Comentarii

2 comentarii

Tu es stultior quam asinus

Acum 4 ani

Ce poza faina...din 2007 :))
Raspunde

Popescu Mihai

Acum 4 ani

In Bucuresti, Timisoara si Cluj lumea isi permite mai mult decat cei din Sibiu sa fie serviți, prin urmare facutul gratarului e un obicei sibian. Nu trebuie generalizat
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus