Vineri,
24.05.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Concert exclusiv feminin în Piața Huet. „Piesele sunt relevante pentru toți creștinii”

Concert exclusiv feminin în Piața Huet. „Piesele sunt relevante pentru toți creștinii”

Toată lumea știe că magia și spiritul Crăciunului pot fi aduse mai aproape de inimile oamenilor prin cântece specifice acestei sărbători. Tocmai de aceea, la Biserica Evanghelică va avea loc o ceremonie a colindelor, duminică, 18 decembrie, de la ora 18.

„A Ceremony of Carols”, reprezentă o colecție de cântece de Crăciun formată din zece colinde. Această muzică de Crăciun din spațiul cultural englez se bucură deja de la apariția ei din anul 1943 de o mare popularitate, ajungând să fie chiar indispensabilă în unele biserici. Compozitorul englez Benjamin Britten a format din zece colinde o unitate muzicală, incluzând un interludiu cu harfă, care redă muzical atmosfera de Crăciun într-un limbaj medieval şi totodată într-o limbă tonală modernă şi genial de simplă. Mai mult decât atât, vor fi interpretate şi alte colinde cunoscute şi mai puţin cunoscute.

„Această lucrare este făcută pentru cor de femei, pe trei voci. Va fi un concert susținut exclusiv de femei și harpă. În afară de aceste colinde vom avea niște colinde din Norvegia și din România. Vor fi colinde românești și câteva în germană”, spune Claudia Kozocsa, membru în conducerea corului Bach.

Intrarea este liberă, pe bază de donație. Pentru toate piesele care se vor cânta, organizatorii au pregătit și traducerea lor în limba română și germană.

„Piesele sunt relevante pentru toți creștinii. Fiind vorba despre Nașterea Domnului, nu avem un public țintă. Pot să vină locuitorii Sibiului și turiștii care sunt aici. Cine își dorește să asculte acest concert trebuie să știe că este mai special pentru că este cu cor de femei, este o abordare mai diferită”, adaugă Caludia Kozocska.

Sursa foto: Facebook 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

rosu

Acum 7 ani

Compliment, Doamna Madalina. Pentru ca nu ati scris Biserica Sf. Maria, cum fac colegii dumneavoastra de la TS.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus