Duminică,
02.10.2022
Innorat
Acum
15°C

Care este cel mai frumos târg de Crăciun din România

Care este cel mai frumos târg de Crăciun din România

Încă de la sfârșitul lunii noiembrie, orașele din România au început să-și pună straie de sărbătoare. Sute de luminițe se aprind seară de seară și aduc mai aproape de oameni o parte din magia și spiritul Crăciunului. Nici Târgurile de Crăciun nu lipsesc din peisaj. Pe lângă târgul de la Sibiu, despre care se spune că este cel mai frumos din țară, nici cele de la Cluj-Napoca, Brașov sau București nu sunt de ignorat. Într-un studiu realizat de Hotnews se arată că Bucureștiul are cel mai mare și totodată cel mai scump târg de Crăciun din țară, iar Primăria din Sibiu nu trebuie să plătească nimic pentru acesta, banii venind din sponsorizări. 

În capitală, Târgul de Crăciun organizat de Primărie este cel mai scump, costă 7,2 milioane lei, dar este și cel mai mare. Pe lângă luminițe și căsuțe, acolo este un patinoar, un carusel și un trenuleț, toate cu acces gratuit. Totuși, taxa de participare plătită de comercianți este mai mică față de Sibiu sau Brașov, informează Hotnews. În această sumă sunt incluse amenajările și decorațiunile făcute în cadrul târgului , precum și patinoarul, caruselul, trenulețul, toate cu intrare gratuită. În total sunt 114 căsuțe, iar comercianții plătesc între 2.500 și 6.000 lei pentru a închiria o căsuță. La lăsarea întunericului, Piața Universității devine un loc feeric datorită celor peste 10.000 de beculețe care împodobesc arcadele Târgului.

bucuresti-targ Sursa Foto: Facebook/Bucharest Christmas Market

La Sibiu, organizarea Târgului de Crăciun costă circa 100.000 euro, acesta fiind organizat de o asociație privata. Primăria plătește circa 100.000 lei pentru organizarea evenimentului, însa banii se întorc la instituție, asociația plătind o taxă de circa 110.000 lei pentru ocuparea domeniului public. La târg sunt 81 de căsuțe, iar taxa de participare plătită de comercianți variază între 4.000 și 9.900. Cupola și proiecțiile de lumini de pe clădiri transformă Piața Mare într-un loc de poveste.

targ-craciun-13

Târgul de Crăciun din Brașov, situat în centrul orașului, foarte aproape de Biserica Neagră și Piața Sfatului a devenit și el o atracție în plus pentru turiști. Pentru Târgul de Crăciun de la La Brașov, Primăria plătește 235.000 lei. La târg participă 40 de comercianți, iar selecția se face în urma unei licitații. Aceștia plătesc chirie între 5 și 152 de lei/mp/zi. La aceste tarife se adaugă chiria pentru căsuțe, plătită la Regia Publica Locală a Pădurilor Kronstadt, în valoare de 2.700 de lei, cu TVA, arată Hotnews.

brasov-sursa-facebook-brasov-photo Sursa foto: Facebook/Brasov photo

Timișoara a fost al doilea oraș după Sibiu care a organizat un Târg specific sărbătorilor de iarnă, iar anul acesta și-a deschis porțile de Ziua Națională a României. Cupola are nu mai puțin de 50.000 de leduri, iar de la căsuțe pot fi cumpărate ornamente de sărbători, haine, vin fiert, dulciuri, dar și bucate tradiționale românești.

timisoara-sursa-foto-facebook-targ-de-craciun Sursa foto: Facebook/Târgul de Crăciun de la Timișoara

Piața Unirii din Cluj Napoca găzduiește  40 de căsuțe cu produse de sezon și un patinoar. Mai mult decât atât, prin oraș circulă și Tramvaiul lui Moș Crăciun special decorat, iar de la difuzoare se aud colinzi și cântece adecvate sărbătorilor de iarnă.

cluj-napoca-sursa-citynews Sursa foto: citynews.ro

Nici Alba Iulia nu duce lipsă de iluminat festiv. Parcul Sărbătorilor de Iarnă și-a deschis brațele de Moș Nicolae cu un pavilion de lumină, un brad și multe spectacole de colinde.

alba-iulia-foto-facebook Foto: Facebook/Alba Iulia-Orașul meu

Și Târgu Mureș și-a pus hainele de sărbătoare, iar cei de acolo se pot bucura și de prezența lui Moș Crăciun care se plimbă cu autobuzul.

targu-mures-dani-campean Foto: dcfoto.ro/Dan Câmpean

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Un sibian

Acum 5 ani

Sibiul pe primul loc urmat de Timisoara
Raspunde

ha ha

Acum 5 ani

Lauda de sine nu miroase a bine
Raspunde

Karl

Acum 5 ani

Brasoveanule, e timpul sa consulti un specialist. De 3 ani bantui acest forum in loc sa iti iei un job..
Raspunde

Anonymus

Acum 5 ani

deci am fost interzis la comentarii pe Turnul Sfatului... ce frumos asa se facea si pe vremea lui Ceausescu cenzura. Felicitari si adio democratie :( dar nu mai mai mira nimic dupa alegerile avute
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus