Luni,
21.06.2021
Parțial Noros
Acum
16°C

Liberalii sibieni se consideră nedreptățiți: ”Rezultatele nu sunt nici corecte, nici normale”

Liberalii sibieni se consideră nedreptățiți: ”Rezultatele nu sunt nici corecte, nici normale”

Prim-vicepreședintele PNL Sibiu, Daniela Cîmpean, s-a declarat dezamăgită de rezultatul redistribuirii la nivel național a mandatelor pentru Senat. După ce PNL a câștigat alegerile pentru Camera Deputaților în județul Sibiu cu 39,52%, Cîmpean susține că e nedrept ca PSD să obțină același număr de parlamentari cu doar 28,20%. "Rezultatul m-a surprins. Rezultatele nu sunt nici corecte, nici normale. Este clar că această legislație are carențe și trebuie ajustată pentru că descurajează alegătorii să mai meargă la vot, când o majoritate votează o formațiune politică și primesc ce nu au votat, cum poți să-i capacitezi să mai iasă la vot?! Nu este normal și firesc ca să votezi un partid și să primești parlamentari de la partidul care a avut al doilea scor pe județ", a declarat Daniela Cîmpean, citată de Agerpres.

PNL și PSD au obținut câte patru parlamentari. PNL Sibiu trimite în Parlament trei deputați (Raluca Turcan, Nicolae Neagu și Constantin Șovăială) și pe senatorul Mircea Cazan. PSD Sibiu are doi deputați (Ioan Ovidiu Sitterli și Ioan Terea) și doi senatori (Viorel Arcaș și Nicolae Avram). USR are un singur parlamentar în județul Sibiu, pe deputatul Dan Barna, potrivit BEJ.

La Camera Deputaților, PNL a avut 39,52%, PSD a obținut 28,20%, USR – 14,06%, ALDE – 3,69%, PMP – 4,09%, iar PRU – 2,55%. La Senat, PNL a obținut, conform datelor prezentate de BEJ Sibiu 39,87%, PSD – 27,69%, USR – 14,13%, ALDE – 4,18%, PMP – 4,34%, PRU – 2,72%

 

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

alzara medic Sibiu

Acum 4 ani

Uluitor cum partidele se plâng post - factum de inechitatea unor legi elaborate ,propuse şi votate de ele însele atunci când interesul le este afectat . Pe celelalte ,care ne afectează pe noi ( Ulimea ,cum ar spune pseudoalzara ) nici nu vor să le vadă ! Până la urmă dovedesc faptul că reprezintă corect poporul : nu -i interesează decât propria persoană ,nici măcar grupul ( pt că la nivel naţional repartiţia e proporţional corectă ; reglaj fin,nema !) .
Raspunde

baba

Acum 4 ani

Invata-ti sa perdeti PNL , voi cand ati castigat ati spus ca asa trebuie . Respectati degizia poporului . Poporul a les .
Raspunde

zzz

Acum 4 ani

poporul a ales 40% PNL, 30% PSD...drept urmare ambele au acelasi nr de parlamentari. cu siguranta, poporul nu a ales asta
Raspunde

nul

Acum 4 ani

NU ESTE DE RESPECTAT NIMIC....ciocu mik! 18% din alegatori, poate si pt % asta s-ar putea investiga miscarile strategice facute.....NU REPREZINTA POPORUL!!!!!ROMANIA NU POATE AVEA POZA DE ASISTATI SI AR TREBUI JUDECATA LEGEA VOTULUI OBLIGATORIU DE CE NU A FOST ADOPTATA!? Din pacate RESTURILE ajung sa primeasca din firimiturile celorlalti, astfel ca se aseamana !!!! Rezultatele nu sunt nici corecte, nici normale! ESTE O FOARTA CORECTA EVALUARE SI TREBUIE LUATE MASURI SPECIALE , deoarece sub masca unora din PSD se pot ascunde RISCURI .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

alta

Acum 4 ani

Toti sibienii care au votat sunt in doliu dupa pierderea lui Ciolos .Vai de mama voastra.
Raspunde

Nelu

Acum 4 ani

Cand ați câștigat foarte ușor Consiliul Județean nu v-ați mai plins, ,,politica este curva" ...Raluca Turcan este pe departe (Alina Gorghiu) ca si Iohanis ...nu merita locul interimar de președinte PNL, dar asta este !....bucurați-va totuși, in opoziție se pot face lucruri mărețe, se câștiga multă experiența, nu aveți maturitatea necesară,....deci bucurați-vă de momentul acesta, altul nu o sa mai prindeți !
Raspunde

șefa pnl

Acum 4 ani

d-na TGurcan, ne credeți idioți pe tgoți ? Credeți că nu știm legea ? Dacă dvs., vi se pare că nu este normală repartizarea mandatelor la Sibiu, vi se va părea superbă la Alba, unde, deși diferența de scor între PNL și PSD a fost doar de 1,38%, PNL a luat 4 mandate de deputat, iar PSD un mandat ! Nu vorbiți de mandatul lui Anastase de la Prahova ? Cu câte voturi l-a luat la redistribuire ? Pe redistribuire națională ați luat mai mujlt cu 3% decât ar fi fost ” normal” pe votul direct, așa că, lăsați-o...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus