Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
4°C

Liceenii sibieni, actori pe scena Teatrului Gong

Liceenii sibieni, actori pe scena Teatrului Gong

Timp de o lună de zile, 100 de elevi din Sibiu au participat la o serie de ateliere și au realizat patru spectacole de teatru scurt cu tema „tânăr”. Acestea vor fi prezentate pe scena Teatrului Gong între 17 și 18 decembrie și fac parte din ediția pilot a Programului de Teatru pentru Liceeni „Sibiu Plays!”

„Sibiu Plays!” își propune cristalizarea unei manifestări culturale pentru tineri care să îi definească atât ca indivizi, cât și ca generație, în cadrul unui program ce promovează educația prin participare.

Patru spectacole pe tema „tânăr”

Elevi ai Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” și ai Colegiului Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu au participat la o serie de ateliere de teatru coordonate de actrițele Barbara Crișan și Raluca Pavel, dramaturgul și regizorul Leta Popescu și lectorul universitar Ana Mujat. Pe parcursul acestei perioade de formare, elevii de liceu au descoperit arta actorului printr-o serie de exerciții de mișcare corporală, improvizație, dicție, atenție, dar și scriere dramatică. În urma acestor ateliere au fost formate patru grupe care vor prezenta patru spectacole de teatru scurt cu tema „tânăr”.

„Sibiu Plays! e un proiect de suflet pe care îl organizasem când eram și eu elev de liceu, mă bucur să îl putem relua. Ceea ce ne deosebește de celelalte programe asemănătoare este interdisciplinaritatea sesiunilor și predarea intensivă într-un context practic al tuturor elementelor. Începând cu luna ianuarie vom deschide o nouă serie de ateliere de teatru pentru elevii de liceu, ce vor avea loc în fiecare săptămână până în luna aprilie”, a declarat Adrian Tibu, managerul teatrului.

Cele patru spectacole produse în exclusivitate de elevii de liceu, pornind de la scenariu și până la regie și lumini, vor fi prezentate sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 17:00, cu o pauză de 15 minute între spectacole, în următoarea ordine:„Anturajul-fie te ridică, fie de coboară”, „Eu sunt un nimeni?”, „Mirroring”, urmat de „Spune, tinere, mai poți?”.

Tradițiile, aduse în prim plan

Cea de-a doua zi a evenimentului continuă prin prezentarea unei producții semnată de „Frilensăr” și Teatrul Luni de la Green Hours București. „Mălăieș în călcăieș” este un spectacol ce își propune să readucă în prim plan tradițiile și obiceiurile ca factor esențial în recăpătarea identității naționale. Exaltant și plin de umor, spectacolul se construiește ca o joacă de copii mari pe un scenariu după „Capra cu trei iezi”. „Mălăieș în Călcăieş” a câștigat premiul pentru „Cea mai bună dramaturgie” în cadrul Maratonului de teatru independent Bucharest Fringe 2014 și premiul „mioritic carpato-danubiano-pontic” în cadrul Festivalului National de Teatru Independent. Spectacolul va avea loc duminică, 18 decembrie, de la ora 18:00.

Accesul publicului la oricare din spectacolele prezentate în cadrul „Sibiu Plays!” se face gratuit, în limita locurilor disponibile. Organizatorii nu recomandă intrarea în sală a copiilor sub 12 ani.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus