Duminică,
14.08.2022
Partial Noros
Acum
23°C

Înnoirea veșniciei

Sau despre Întruparea Domnului aici – în timpul și spațiul omenesc. În contrast cu „Crăciunul” desacralizat, comercializat și amenințat cu aneantizarea prin „corectitudine politică”, adică noul anti-Creștinism oficial!

Am ajuns din nou, spre final de an calendaristic, să trăim și mai direct lupta devenită fățișă dintre cultură și subcultură (aliată cu incultura!), dintre valoare și derizoriu, deci dintre sacru și profan – în forme mereu noi, aceeași luptă dintre Bine și rău... Ca să o putem răzbi, iată cum se manifestă ea ca un contrast -- sărbătoare și distracție: este de ordinul esenței să vezi diferența dintre Sărbătoarea consacrată de mii de ani, care întărește sufletele, inimile oamenilor aflați „sub vremi” – și simpla oportunitate pentru noi cumpărături, distracții și chiolhanuri, după care, de fapt, sufletele simpliste, marcate de lipsa credinței, nu rămân fortificate spiritual ... rămân cel mult cu mahmureala și continua insatisfacție de „a avea” și „a acapara”!

În această Săptămână sfântă, românii s-au potcovit, după lovitura de stat de acum 27 de ani, cu „aniversarea” unei represiuni criminale asupra poporului revoltat, represiune de agendă estic-bolșevică, plus o crimă de stat, comunistă, așezată tocmai în prima zi de Crăciun...

Și aici ajungem și la recentele alegeri parlamentare din România – obținerea unei victorii tot prin dezinformare, fraudă și manipulare pe toate fronturile, nu numai că nu aduce o soluție durabilă românilor, echilibru economic și ad-tiv, ci adâncește cele mai grave probleme ale țării!! Din păcate, toate astea se vor adeveri în mai puțin de un an, adică atunci când rezervele și deschiderile operate de guvernul Cioloș își vor epuiza resursele...

Astfel, la ceas de bilanț și de mare sărbătoare creștină, noi, românii, trebuie mereu să constatăm că legile – după care trăim (adică ne chinuim...) și vrem să progresăm – ni le fac cei bolnavi de lene / suferinzi de ateism / maniaci ai hoției!! Și atunci exemplu Poloniei, al neamului polonez, ne apare în adevărata sa strălucire – parcă nimbat de Lumina Sfintei Întrupări a lui Hristos! Conducătorii polonezi, cu îndreptățire marea elită a patriei, au proclamat, la intrarea în postul Crăciunului, că Regele Poloniei este Iisus Hristos!

Iată o prestanță și o demnitate cu adevărat europeană! Iată cum, respectând moștenirea spirituală creștină a Europei și idealurile umaniste care au ajutat această frământată comunitate să treacă prin ororile istoriei, conducătorii unei țări se pot exprima luminos și ferm, deși conjunctura politică-ideologică acționează taman în sens opus!

Iar comparația între această realitate durabil-creștină și situația sărbătorilor pseudo-creștine din occidentul european de azi este cu atât mai năucitoare!

Tradiționalele târguri de Crăciun – „CHRISTMAS”, „NOEL”, „SANTA KLAUS” – vedem că încă mai poartă acolo în denumiri tocmai numele lui Hristos și a Sfântului Nicolae, spiritele tutelare ale Sărbătorilor Întrupării. Sunt târguri vechi de sute de ani, dar care încep să fie deturnate în mod parșiv spre „târguri de iarnă / de sărbători / de plăceri”! Asta cu „plăcerile” e ultima găselniță a „progresiștilor” din Bruxelles...

Aici acționează capcana corectitudinii politice! Mai au puțin și ajung la ultra-stângistul „moș gerilă” – patent rusesc, adus nu din basmele românești, ci din gulagul siberian... Toate astea, ca să nu „deranjăm” minoritățile de alte religii / culturi / ateiste... După cum spuneam și în alte rânduri, deranjați pot fi numai ceilalți, creștinii niciodată!

Și unde e capcana? Păi după sondajele recente, creștinii au devenit minoritari tocmai în marile orașe occidentale, invadate de imigranți (timp de zeci de ani) de toate culorile ideologic-economice. Și atunci, nu este pe față o agresiune/ discriminare/ bătaie de joc/ pentru minoritatea CREȘTINĂ din acele orașe?

Aud?

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

rosu

Acum 5 ani

"Astfel, la ceas de bilanț și de mare sărbătoare creștină, noi, românii, trebuie mereu să constatăm că legile – după care trăim (adică ne chinuim…) și vrem să progresăm – ni le fac cei bolnavi de lene / suferinzi de ateism / maniaci ai hoției!! " Ca de obicei, sunt de vina altii. Pai de cine au fost votati cei care fac legile? Nu de romani? Si din nou ne dati ca exemplu pe banditii din guvernul Poloniei. As fi curios sa cunosc si eu "sondajele recente" din care reiese ca in marile orase occidentale sunt minoritari crestinii. Dar, ca de obicei, nimic concret, numai lozinci si vorbe goale. Iar la ultima intrebare: "Aud?", pot raspunde clar: NU!
Raspunde

Odin

Acum 5 ani

Creștinii din marile orașe TREBUIE să fie minoritari! Altfel toata ideea de minoritate persecutată nu mai stă în picioare! Si daca nu ati observat asta este ideea "Creștinismul asaltat de păgâni/alții/atei/republicani/islam/americani/Bruxelles/etc.", asta este scuza, acolo se duce vina și gata totul e ok!
Raspunde

Dle arhitect,

Acum 5 ani

Nu credeti ca problema crestinilor sunt ei insisi? Ca s-au cam lasat pe tanjala, convinsi ca doar altii sunt de vina pentru confuziile ideologice din lumea de azi? E nevoie de misionarismul crestin, ca datorie de credinta in societate, asa cum cere Isus. La noi, una din piedici este insasi mentalitatea multor drept-credinciosi, conform careia cine vorbeste „pe strada” despre Isus este pocait, adica sectant, suspect de prozelitism, nicidecum un credincios crestin autentic. Nu va grabiti sa acuzati corectitudinea politica, atata timp cat valorile crestine sunt tot mai diluate de comportamentul sceptic al multor crestini. Dupa mine, mesajul laic al corectitudinii politice adevarate ar trebui sa sustina egalitatea civica in fata legii, la fel ca mesajul spiritual-evanghelic al egalitatii oamenilor in fata lui Dumnezeu.
Raspunde

rosu

Acum 5 ani

Io cred ca i-o iesit herpesul d-lui arhitect la aflarea noului prim-ministru!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus