Joi,
01.12.2022
Cer Senin
Acum
-0°C

SUA expulzează 35 de diplomați ruși

SUA expulzează 35 de diplomați ruși

Statele Unite au luat joi decizia de a expulza 35 de diplomați ruși și au închis două clădiri rusești din New York și Maryland. În același timp, administrația Obama a anunțat că va lua și alte măsuri de sancționare a Rusiei, ca răspuns la atacurile cibernetice asupra Statelor Unite și a amestecului în campania electorală americană, transmite digi24.

Diplomaților ruși li s-au dat trei zile la dispoziţie să părăsească teritoriul american, iar cele două clădiri vor fi închise începând de vineri la prânz. Diplomații sunt de la Ambasada rusă din Washington și de la Consulatul din San Francisco, a declarat pentru Reuters un oficial american cu rang înalt, citat sub acoperirea anonimatului.

Măsura este justificată de „campania de intimidare a diplomaților americani de la Moscova și de intervenția în alegerile din SUA”, a explicat oficialul american. Alți doi oficiali americani au anunțat că administrația Obama va anunța joi o serie de măsuri de răspuns la atacurile cibernetice ale Rusiei la adresa unor instituții politice din America și a unor persoane fizice și pentru scurgerile de informații destinate să-i ajute pe președintele ales Donald Trump și pe alți candidați republicani.

Totodată, oficialii Statelor Unite au impus noi sancţiuni, iar vizate sunt persoane fizice şi juridice care ar avea legătură cu atacurile cibernetice din toamnă. Pe listă sunt, printre altele, Serviciul Federal de Securitate din Rusia (FSB) şi serviciul secret al armatei ruse (GRU), precum şi patru oficiali din aceste instituţii. Lista cuprinde nume care „au subminat procesul electoral” din SUA, spun oficialii de la Washington.

Măsurile administrației Obama intervin în condițiile în care Donald Trump, care va fi învestit în funcție la 20 ianuarie, a pledat pentru relații mai bune cu Rusia. Încă nu este clar, scrie Reuters, dacă el va putea să contramandeze imediat măsurile anunțate de administrația Obama.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Tu es stultior quam asinus

Acum 5 ani

Oh-oh, not good....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus