Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

FOTO – VIDEO Cal înjunghiat, împuns în abdomen cu un par și lăsat în frig la Valchid, salvat de Prietenii Berzelor

FOTO – VIDEO Cal înjunghiat, împuns în abdomen cu un par și lăsat în frig la Valchid, salvat de Prietenii Berzelor

Un cal înjunghiat, împuns cu un par în abdomen și lăsat să înghețe în frig a fost salvat de iubitorii de animale din zona Sibiului chiar în perioada Crăciunului. Calul a suferit răni foarte grave și probabil ar fi murit în câteva zile din cauza relelor tratamente la care a fost supus. După a fost adus la Cristian și preluat de Asociația ”Prietenii Berzelor”, calul a fost operat, îngrijit cu atenție și în prezent este supus unui tratament medicamentos.

Cazul a fost semnalat cu câteva zile înainte de Crăciun și inițial au încercat să-l salveze reprezentanții Asociației ”Animal Life” din Sibiu. Aceștia s-au deplasat la Valchid însă nu l-au putut convinge pe cel care spunea că este proprietar să le permită să ia calul pentru a-i acorda tratamente.

Vedeți mai jos un clip din momentul vizitei:

Georgiana Neagu, o iubitoare de animale, a insistat apoi pe lângă proprietar, alături de reprezentanții Asociației ”Prietenii Berzelor” din Cristian, și au reușit să demonstreze că animalul are nevoie urgentă de tratament.

cal

”Îi mulțumesc bunului Dumnezeu că m-a ajutat să conving proprietarul de gravitatea problemei de sănătate și riscul să moară fără tratament de specialitate și îngrijiri corespunzătoare. Amărâtul este în siguranță acum, la loc adăpostit, curat și pe mâini bune. A primit vizita doctorului veterinar și din păcate rana deschisa este de mult mai mare, foarte adâncă și extrem de multa infecție”, scria Georgiana Neagu pe facebook, la scurt timp după preluarea calului.
Vedeți mai jos imagini cu starea lui la momentul respectiv.

cal-5 cal-3 cal-2

Calul a fost transportat lângă Sibiu unde a fost operat și primește îngrijiri în fiecare zi. Miruna Gritu, președintele Asociației, spune că starea lui s-a îmbunătățit, însă recuperarea completă s-ar putea să nu mai fie posibilă. În orice caz, calul are nevoie în continuare de sprijin și tratament costisitor pentru o asociației mică, specializată în salvarea berzelor.

”Calul a fost operat a doua zi după ce l-am adus. L-au operat doi medici veterianri, veterinarul care ne ajută pe noi la Asociației, Liviu Tioc, alături de veterinarul din comuna Cristian. Între timp a venit să-l vadă și Ovidiu Roșu de la Vier Pfoten. El este în continuare pe tratament, i se administrează medicamente zilnic, a avut antibiotice, i se fac spălături constant în zona ranei, dar problema este dată de poziția plăgii, acolo unde el a fost înjunghiat, aproape de piciorul din spate. În momentul în care merge rana i se deschide, ceea ce îngreunează mult vindecarea. Când l-am adus nu avea nici coadă, doar o grămadă de scaieți răsuciți. Nu mai am burice la degete cât am stat, zile la rând, să îi descurc coada. Tratamentul este foarte costisitor și noi avem la asociație undeva la 6000 de lei tot bugetul pe anul acesta, atât am reușit să strângem”, a declarat pentru Turnul Sfatului Miruna Gritu.
Vedeți mai jos cum arată calul acum.

cal-4

Deocamdată calul rămâne în îngrijirea Asociației ”Prietenii Berzelor” care are mare nevoie de sprijin, financiar în principal, dar și de altă natură.

Dacă sunteți interesați să ajutați la salvarea calului o puteți face donând în contul RO60BRDE330SV29845983300, deschis pe numele Prietenii Berzelor. De asemenea puteți contacta Asociația ”Prietenii Berzelor” pe pagina lor oficială de facebook: www.facebook.com/prieteniiberzelor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Claudia

Acum 7 ani

Imi spune si mie cineva CE A PATIT PROPRIETARUL ANIMALULUI ?????? Il da oare Asociatia "Prietenii Berzelor" in judecata, sau daca nu, Asociatia Vier Pfoten ???? Asa ar merita, daca s-ar putea sa faca si ceva puscarie si sa incaseze si o amenda grasa .....
Raspunde

bondea nicolae

Acum 7 ani

sigur este calul unui nenorocit de tigan ca aia isi bat in halul asta caii.Rasa dracului de ciori
Raspunde

Liviu

Acum 7 ani

Politia Animalelor ar trebuii sa se autosesizeze iar Gunoiul ala de propietar sa raspunda penal.
Raspunde

Debandada

Acum 7 ani

Acel animal...si nu ma refer la cal...... ar trebui internat intr-un spital de psihiatrie sau eutanasiat!El nu are ce cauta printre fiinte inteligente. Politia inexistenta si e probabil in cardasie cu infractorul ...ca asta e politia noastra....aia de la comunitara/rurala pazesc trandafirii Primarului....aia de la rutiera stau la piscat prin tufisuri ....si aia de la crima organizata stau la caldurica si asteapta sa le intre infractorul pe usa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus