Marţi,
21.03.2023
Cer Senin
Acum
9°C

Saloanele Spitalului de Pediatrie din Sibiu, în continuare pline. “Gestionăm situația și nu a fost nevoie să luăm măsuri suplimentare față de ce preconizam”

Saloanele Spitalului de Pediatrie din Sibiu, în continuare pline. “Gestionăm situația și nu a fost nevoie să luăm măsuri suplimentare față de ce preconizam”

Reprezentanţii Spitalului de Pediatrie din Sibiu anunțau săptămâna trecută că s-a depăşit capacitatea de internare în Clinicile de Pediatrie din Sibiu.  Zilele acestea, o parte din copiii cu viroze și pneumonii care au umplut saloanele spitalului au fost externați  și nu a fost nevoie să fie luate măsurile suplimentare preconizate. În momentul de față se mai pot face internări.

Deși în ultimele două zile s-au făcut destul de multe externări, Spitalul de Pediatrie funcționează, în continuare, la capacitate maximă. Potrivit reprezentanților Spitalului situația este sub control, iar pacienții au fost dirijați și către celelalte secții.

“În cursul zilei de ieri și astăzi au fost făcute foarte multe externări, undeva la 19 copilași au plecat acasă. Iar acum am ajuns să avem cam același număr de pacienți cu câte paturi sunt, plus pacienții din ATI. Deci, suntem undeva puțin peste capacitate, așa că suntem în regulă astăzi, suntem la limită, dar suntem cât de cât bine. Noi avem scriptic 79 de paturi, dar efectiv în camerele respective sunt peste 80, dacă le adunăm și pe cele din Terapie Intensivă. Acum avem internați 76 de copii în cele două clinici, plus încă cinci în terapie intensivă. Gestionăm situația deocamdată și nu a fost nevoie să luăm măsuri suplimentare față de ceea ce preconizam. Ieri și astăzi să spunem că am avut locuri relativ suficiente. Se mai pot face internări.  Vom vedea ce va fi în zilele următoare, în fiecare zi monitorizăm lucrurile, luăm deciziile astfel încât să repartizăm pacienții și pe celelalte secții, care nu sunt implicate direct, și anume partea de ORL din chirurgie, bolile infecțioase, creștem acolo la maxim internările, și mai lăsăm câteva locuri libere pe pediatrie”, a declarat Ciprian Șofariu, directorul medical al Spitalului de Pediatrie din Sibiu.

Momentan nu mai pot fi internaţi toţi părinţii, în plus, medicii se așteaptă la un nou val de îmbolnăviri.  “Așteptăm un nou val de îmbolnăviri, dar asta după ce trece o perioadă de o săptămână pentru că trebuie să avem și o perioadă de incubație, chiar dacă copiii s-au reintegrat în colectivitate au nevoie și de o perioadă de incubație chestiunile astea. Nici acum nu cred că s-au dus toți pe la grădinițe și școli ținând cont că este destul de rece afară. Peste poate vreo două săptămâni de acum încolo ne putem aștepta la un val mai mare de îmbolnăviri. Vom vedea ce o să fie”, punctează Ciprian Șofariu.

În data de 05.01.2017 erau internaţi 96 de copii pe 79 de locuri disponibile şi 64 de însoţitori în contextul în care în întreg spitalul sunt 40 de paturi destinate acestora din urmă.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus