Duminică,
17.10.2021
Light Intensity Drizzle
Acum
9°C

Teatrul se mută în Oldies Pub. Cu un musical montat în premieră la Sibiu

Teatrul se mută în Oldies Pub. Cu un musical montat în premieră la Sibiu

Până acum, cei care voiau să vadă un spectacol, mergeau la teatru, iar cei care voiau să asculte muzică și să danseze, mergeau în club. La sfârșitul lunii ianuarie, însă, lucrurile se vor schimba. La Oldies Pub se va pune în scenă un musical la care vor participa nouă studenți ai ULBS și doi actori ai Teatrului Național „Radu Stanca”.

„Rocky Horror Show”, unul dintre cele mai cunoscute musical-uri ale lumii, va fi montat în premieră la Sibiu, într-o variantă inedită în care spectatorii vor fi invitați să devină parte integrată din spectacol.

Muzică, dans și teatru într-un singur spectacol

Cosmin Chivu, regizorul, crede că musical-ul este un gen de spectacol solicitant pentru actori, deoarece aceștia trebuie să cânte, să danseze și să joace în același timp. „Se pare că studenții aveau acum nevoie de altceva, de un pas înainte. La prima vedere este o poveste pentru copii, cu personaje spumoase, dar care are un mesaj foarte puternic, profund uman. Există în distribuție doi actori care sunt de la TNRS și nouă studenți ai ULBS, actori tineri care au valențe extraordinare, care știu să cânte la instrumente, știu să citeacă note, știu să danseze, să joace, dar nu separat, toate în același timp”, spune Cosmin Chivu, regizorul musical-ului „Rocky Horror Show”.

Povestea palpitantă, scrisă pentru scenă în 1973 de Richard O’Brien, se petrece într-un castel sinistru în care un cuplu de tineri proaspăt logodiți ajunge din întâmplare, după ce mașina lor s-a stricat în miez de noapte. În castel îl descoperă pe Frank N. Furter, un om de știință, în aparență nebun cu aspect androgin, care de fapt este un extraterestru de pe planeta Transvestite din galaxia Transilvania, și care creează ființe umane în eprubetă. Cuplul este sedus și încuiat în castel, dar în cele din urmă eliberat de către funcționarii care preiau controlul. Este o aventură pe care logodnicii nu o vor uita niciodată și care include costume scandaloase, frivolitate, giumbușlucuri, glume picante, toate pe acordul a 15 piese muzicale devenite hit-uri internaționale.

De ce Oldies Pub? 

Avanpremiera spectacolului va avea loc pe 22 ianuarie, la Oldies Pub. Alegerea spațiului nu a fost foarte ușoară, deoarece „acest spectacol are cerințe foarte mari din punct de vedere al ambientului, al decorului. Lucrurile care se întâmplă trebuie să ne ducă cumva în altă parte: de a crea un spațiu nou, o idee, iar spectatorii tineri sau foarte tineri să fie atrași. Poate chiar cei care nu se gândesc să meargă la teatru dinainte de a merge la bar sau la club. Mesajul în sine se concretizează ca un comentariu acid și o reflecție profundă a relațiilor interumane. Necesitățile acestui spectacol sunt legate de calitatea sunetului, de muzică, de lumină cu care Oldies Pub ne poate ajuta”, precizează regizorul.

Prin acest proiect, conducerea TNRS își dorește o continuitate a dezvoltării carierei profesionale a studenților, fiind o modalitate prin care aceștia pot cunoaște regizori din întreaga lume. „Perioada de master, care, din păcate, în România se cam bifează, nu se face aproape nimic, noi am hotărât să găsim o formulă prin care actorii tineri, care încă nu sunt formați din punctul nostru de vedere, să poată să beneficieze de regizori tineri importanți pe care să-i aducem din România și din lume”, explică Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național „Radu Stanca”.

Comentarii

2 comentarii

un sibian

Acum 4 ani

Super tare initiativa. Asta se numeste cultura, felicitari pentru initiativa si sper la cat mai multe si diversificate realizari de acest gen. Poate ajunge Sibiu, pana la urma, un pol cultural in ciuda mentalitatii conservatoare si "de marginime".
Raspunde

Vera

Acum 4 ani

Superba idee,sper,in acest mod,tineretul de azi,sa fie atras cat mai mult de teatru,sa,aprecieze munca depusa de actori,pentru ca nu e usoara!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus