Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Iohannis la ședința de Guvern:&;Sunt doi elefanți în cameră | Video

Iohannis la ședința de Guvern:&;Sunt doi elefanți în cameră | Video

Actualizare

Klaus Iohannis prezidează ședința de Guvern de astăzi. El s-a întâlnit cu premierul Grindeanu înaintea ședinței, timp de 20 de minute. Înainte ca presa să fie invitată să părăsească camera, președintele a ținut să facă o câteva declarații privitor la informațiile care s-au vehiculat ieri, privind adoptarea unei ordonanțe de urgență privind grațierea și modificarea codurilor penale.

"Sunt doi elefanți în cameră și nimeni nu vorbește despre ei. Ordonanța de grațiere și cea de modificare a codurilor penale. Evident că și despre ele am discutat cu premierul de dimineață, mi-a spus că discuția avusese loc cu anumiți colegi din guvern. El mi-a spus că nu va fi pusă pe ordinea de zi suplimentară aceste chestiuni. Subliniez și sper să fiu în asentimentul premierului, care s-a angajat ca aceste chestiuni să nu fie băgate peste noapte în nicio ședință de guvern," a spus Iohannis.

Știre inițială

Președintele Klaus Iohannis a ajuns miercuri dimineață la Palatul Victoria, unde cel mai probabil va prezida ședința de Guvern. Presa a vehiculat că Guvernul va adopta astăzi o OUG privind amnistia și grațierea. Ordinea de zi a Guvernului nu este publică, un lucru atipic în ultima perioadă, scrie digi24.ro

HotNews a relatat, citând surse guvernamantale, că Executivul va adopta, astăzi, o Ordonanţă de Urgenţă care aduce o serie de modificari importante în legislaţia penală, dar nu este clară întinderea lor.

Potrivit sursei citate ar urma să fie graţiate o serie de pedepse şi, pe lângă graţiere, tot prin OUG, Guvernul va modifica legislaţia în ceea ce priveşte abuzul în serviciu, neglijenţa în serviciu, conflictul de interese şi instituţia denunţătorului.

Președintele are dreptul, potrivit Constituției, să conducă ședințele de Guvern.

„Preşedintele României poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii”, se arată în articolul 87 din Constituție.

Articolul mai menționează că „Preşedintele României prezidează şedinţele Guvernului la care participă”.

Ședința de astăzi ar fi trebuit să fie condusă de vicepremierul Sevil Shhaideh. Prim-ministrul Sorin Grindeanu i-a delegat, marţi, atribuţiile de şef al Executivului, de miercuri până luni, cât timp el se va afla în Statele Unite ale Americii pentru a participa la inaugurarea preşedintelui ales, Donald Trump.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

pe o panza de paianjen....

Acum 7 ani

1. grindeanu.2. liviu
Raspunde

cetățean neturmentat

Acum 7 ani

Și fiindcă ea mai rezista, a mai venit un elefant: un, doi, Johannis!
Raspunde

B.Utoru

Acum 7 ani

Băi, da' de când a devenit sasu' așa de spiritual? Auzi la el: sunt doi elefanți în încăpere! Din asta și din oltenismul folosit la investirea guvernului, se vede clar mâna ""serviciilor"... Și să nu-l credem pe Ghiță când spune că Iohannis este prizonierul lor?
Raspunde

gigi contra

Acum 7 ani

B.Utorule, ești tare! Ai dreptate, Am văzut sau mai bine zis „văzurăm” sași buni meseriași, înalți, grași, cu ochelari, dar încă sași spirituali, nu „văzurăm”! Până acum o zi-două...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus