Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
13°C

CNA, cancerul presei românești

Milioane de români trăiesc de ani buni încoace într-un univers complet paralel. Tentația e să dai vina pe pensionari sau pe cei trecuți de 50 de ani, aflați încă în captivitatea comunismului. Oameni cărora le-a fost inoculat adevărul cu televizorul, pentru care singura religie în politică este ceea ce li se transmite în fiecare seară din cutia aia, devenită astăzi o unealtă de-a dreptul malefică. Societatea românească este ceea ce este astăzi în primul rând din cauza sistemului precar de educație, pus pe butuci intenționat și în al doilea rând din cauza lipsei de informare. Se zice să presa e a patra putere în stat. Realitatea e că e prima putere și că își exercită această putere într-un mod cu totul și cu totul ordinar.

E foarte greu să faci presă în ziua de astăzi. Orice potențial investitor are o proprie agendă, de cele mai multe ori politică, pentru că acolo sunt banii adevărați. Nu joci cum se cântă, ori zbori, ori te lasă baltă. Veniturile din publicitate sunt de cele mai multe ori Fata Morgana, teoretic le ai la îndemână, practic e incredibil de dificil să le obții. Fără mulți bani nu poți întreține o redacție de calitate. Și cercul se învârte.

Și așa au apărut gunoaiele. Gen Vântu, Ghiță, Voiculescu și mulți alții ca ei. Și-au găsit acoliții pentru care e mai important extrasul de cont decât cinstea și onestitatea și au dat bice „curnalismului”. Adepți normal că și-au găsit. Și-a găsit Trump pe tărâmul celor liberi, cum să nu existe și în țara noastră în care, țineți minte, 30-40% din populație trăiește la limita sărăciei. Acestor oameni li se spală creierul zi de zi și seară de seară. Sunt atât de blazați încât nu își caută o a doua sau a treia sursă de informare. Înghit pe nemestecate crâmpeiele de informații trunchiate și denaturate ce le sunt servite până acesta devine universul lor, în care chiar cred că Iohannis a cerut lege pentru amnistie sau că Voiculescu e văr cu îngerii.

În toată această junglă audiovizuală există o instituție, Consiliul Național al Audiovizualului. Personal, i-aș da foc. Și focul ăla l-aș alimenta constant cu instituția Avocatului Poporului și cu Ministerul Educației. Top trei boli letale pentru români. Mizeria aceea de instituție ar merita să fie asaltată zilnic, la fel cum sunt asaltați toți abonații TV. Iar membrii CNA ar trebui scuipați la fiecare colț de stradă, la fel cum vedetele TV flegmează seară de seară orice om stă în calea intereselor patronilor. N-aș fi crezut că o să spun asta vreodată, dar când văd programul RTV mi se face dor de OTV. Am ajuns să îl regret pe domnu` Dan. Mulțumesc, CNA.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

12 comentarii

tabula rasa

Acum 5 ani

Bine punctat!
Raspunde

siby

Acum 5 ani

<> articol preluat din Adevarul. De ce nu mentionati sursa de informare in articolul dvs? Cred ca asa ar fi corect daca transmiteti punctul de vedere al altei persoane!!!! Nici jurnalistii nu mai sunt ce au fost...se pare ca toata lumea plagiaza in Romania... fara exceptie!!!
Raspunde

siby

Acum 5 ani

Moise Guran a sugerat că membrii Consiliului ar fi „cozile de toport ale politicienilor“ şi că „nu fac nimic, nu pun niciun fel de frână“. „Sunt dezinformări peste dezinformări şi campanii de dezinformare evidente de luni de zile pe televizor. A ieşit Kovesi şi a zis că a făcut 12 sesizări până acum. Dacă aş fi în locul ei aş da în judecată instituţia. Ea se sesizează ca şefă a DNA. Nu! Ca persoană fizică. CNA trebuie să răspundă pentru faptul că nu face nimic. CNA e o mizerie care trebuie închisă!!!
Raspunde

Clotilde

Acum 5 ani

cancerul presei romanesti sunt gazetarii prost pregatiti profesional, asa ca tine. Oameni care se bucura de un piscot gratis, oameni care pupa in cur edilul unui oras doar pentru ca-i asigura unuia din familie un loc sigur la bugetari...oameni care scriu in gazeta cronici de restaurant pe baza emiterii sau nu a unui bon . Ziaritsi de la 8 la 16, fara sambata si duminica.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

lb

Acum 5 ani

tu vrei ca cenzura statului sa-si faca treaba ticaloasa si sa cenzureze ce nu-ti place tie jegului?
Raspunde

lb

Acum 5 ani

instigarea la cenzura impotriva libertatii de expresie trebuie pedepsita penal
Raspunde

Clotilde

Acum 5 ani

lb - asta ai inteles tu? nu ai priceput nimic. I-ai pe astia, jurnalisti in timpul liber si compara-i cu ziaristii sibieni de odinioara, pornind de la Slavici si terminand cu contemporanul Dobra. Nici baierele siretelor nu-s demni sa le lege.
Raspunde

rosu

Acum 5 ani

Ce s-ar bucura Nani daca ar citi numele sau in aceasi propozitie cu cel al lui Slavici!
Raspunde

TALIDA RUNCU

Acum 5 ani

"Oameni saraci iau apararea cu inversunare unor infractori milionari" MARIAN GODINA -politist brasovean
Raspunde

cetățean de 50 de ani

Acum 5 ani

Dle jurnalist, cei desprecei 50 sau 55 de ani nu poți afirma că se află în capcana comunismului. Ei aveau la revolutie 23-24 de ani... Despre ce capcană poate fi vorba?
Raspunde

Mihăiță Conservă

Acum 5 ani

Foarte bun articol !!!
Raspunde

SACELEAN

Acum 5 ani

Aveti perfecta dreptate
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus