Marţi,
25.01.2022
Innorat
Acum
-7°C

Cei dispăruți din lumea politică în 2016. ”Nu mai vreau să aud!”

Cei dispăruți din lumea politică în 2016. ”Nu mai vreau să aud!”

Un președinte de organizație județeană, doi deputați și un senator au pierdut contactul cu primul rând din politica sibiană în anul 2016.

Ioan Cindrea – fost președinte al Consiliului Județean, deputații Gheorghe Frăticiu, Iacob Pușcaș și Ioan Axente, dar și senatorul Sorin Ilieșiu au ieșit din calculele politicii locale după anul electoral 2016.

Ioan Cindrea. ”Nu mai vreau să aud de politică”

”A fost o modificare la Sibiu, unde Comitetul Executiv Național n-a aprobat candidatura domnului Ioan Cindrea (n.r. la alegerile parlamentare) și lista a suferit modificări. Domnul Cindrea n-a acceptat acest lucru și și-a dat demisia din funcția de președinte al organizației. Urmează ca astăzi sau mâine să stabilim o conducere interimară la Sibiu”. Acestea au fost cuvintele cu care liderul PSD, Liviu Dragnea, a pus punct carierei politice a fostului președinte a Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea. La scurt timp după acest anunț, Cindrea și-a anunțat și demisia din fruntea de președinte al PSD Sibiu. ”Astăzi, 25 octombrie 2016, am demisionat din funcția de președinte al Organizației Județene a Partidului Social Democrat Sibiu și din toate funcțiile deținute în cadrul PSD. Ca urmare, nu voi candida la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 și voi rămâne un simplu membru al Partidului Social Democrat”, a anunțat oficial Ioan Cindrea. La trei luni de la eveniment, Cindrea pare mulțumit de decizia luată atunci. ”Nu mai vreau să aud de politică. Acum e rândul altora”, a spus Cindrea, răspunzând unei invitații de a realiza un interviu. Fostul președinte al CJ Sibiu a pierdut toamna trecută și procesul în care a dat în judecată Instituția Prefectului, pe subprefectul Anca Șandru și Consiliul Județean. Cindrea a contestat ordinul semnat de subprefectul Anca Șandru prin care mandatul său s-a încheiat înainte de termen, dar și decizia consilierilor județeni, care au luat act de actul emis de subprefect și au votat demiterea fostului președinte.

Totul a pornit după ce Ioan Cindrea a fost condamnat definitiv de Înalta curte de Casație și Justiție pentru conflict de interese, după ce și-a angajat soția la biroul parlamentar. Actul emis de Instituția Prefectului a venit doar după demisia prefectului Ovidiu Sittterli.

Frăticiu și Axente încearcă supraviețuirea în PRU

Deputații Gheorghe Frăticiu și Ioan Axente au fost nedespărțiți în parlament, iar viața politică și-au continuat-o la tandem, până acum, aproape de sfârșit. Aleși pe listele USL, la propunerea PSD, în anul 2012, Frăticiu și Axente au demisionat din partid după ce au aflat că nu mai intră în calculele partidului pentru un nou mandat. Și-au găsit pe rând refugiul în PRU, însă nici aici nu au fost primiți cu brațele deschise.

Gheorghe Frăticiu Membrii Partidului România Unită au anunțat că au părăsit organizația, după ce peste ei au venit doi foști PSD-iști și un PRM-ist. ”Filiala Județului Sibiu a Partidului România Unită, părăsește partidul din cauza atitudinii președintelui PRU, Bogdan Diaconu, care contravine flagrant principiilor, valorilor și statutului partidului”, se anunță într-un comunicat de presă remis de fostul președinte al PRU Sibiu, Ion Dobrică. ”Îi vom da în judecată pentru că noi vrem să ne recuperăm investiția. Când am intrat aici era o magherniță și cu banii și munca noastră am reușit să facem un spațiu util. N-o lăsăm așa. Au venit toți traseiștii”, a declarat fostul purtător de cuvânt al PRU, Camelia Heraclia Crișan, imediat după anunțul că cei doi au preluat conducerea organizației județene a partidului. Cu Frăticiu și Axente în frunte, PRU Sibiu a obținut în județ la alegerile parlamentare 2,54% la Camera Deputaților și 2,72% la Senat.

axente PSD

Sorin Ilieșiu. Legi bune pentru Sibiu și sibieni!

Fostul senator de Sibiu, ales pe listele USL, dar susținut de PNL, Sorin Ilieșiu a plecat în mandatul de patru ani cu patru obiective: Sibiul să primească la fel de mult cât dă; Sibiu, capitală regională a patru județe: Sibiu, Hunedoara, Alba, Mureș; Sibiul în patrimoniul universal UNESCO și legi bune pentru Sibiu și sibieni. Fără absolut nici un rezultat notabil, Sorin Ilieșiu nu a mai prins niciun loc pe listă, în nici un județ, deși a dat pe parcursul celor patru ani PNL pentru PSD.

iliesiu03

 

Iacob Pușcaș. PPDD – UNPR – independent – nimic

Deputatul Iacob Pușcaș a fost ales cu puțin peste 20% la alegerile din 2012, dar a avut noroc datorită redistribuirii naționale. A reprezentat PPDD în Camera Deputaților pentru aproximativ un an, iar după arestarea liderului organizației Dan Diaconescu a migrat spre UNPR. În 2016 și-a dat demisia din grupul parlamentar al UNPR și a anunțat că va activa ca independent. S-a retras din viața politică fără mare tam-tam, tot așa cum a și activat în acești patru ani.

cristian roman si iacob puscas (Copy) Totuși, în ultimele luni de mandat a depus un proiect de lege prin care tinerii până în 35 de ani să primească 15.000 de lei când se căsătoresc, sumă care se acordă și la nașterea celui de-al treilea copil. Inițiativa legislativă prevede că părinții cu cel puțin trei copii minori nu plătesc impozit pe venit din salarii și plătesc doar 50% din impozitul pe alte activități producătoare de venit, iar mamele cu cel puțin trei copiii beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu doi ani pentru fiecare copil, dar nu mai mult de opt ani. Totodată, proiectul propune ca tinerii până în 35 de ani să primească în momentul căsătoriei o “primă pentru recunoașterea contribuției aduse societății prin căsătorie” de 15.000 de lei, însă dacă divorțează în primii cinci ani de căsătorie sunt nevoiți să înapoieze banii statului în trei luni de la divorț. De asemenea, tinerii căsătoriți sunt scutiți de impozitul pe venituri din salarii. Proiectul a murit între timp, la fel cum s-a întâmplat și cu cariera lui politică.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

M

Acum 5 ani

Hai ca încet,încet beneficiază si Cindrea de amnistie sau grațiere...brusc devine imaculat.......bineanteles este nevinovat si dosarul este politic,la fel ca toți politicieni arestați pana acum,fiind de fapt cei mai corecți oameni de pe Pamant.
Raspunde

un sibian

Acum 5 ani

noi nu vrem sa mai auzim de prapaditi din astia!!!
Raspunde

Cioban

Acum 5 ani

muta-te din Ro " un sibian " daca nu vrei sa mai auzi de prapaditi din astia ! :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus