Vineri,
27.01.2023
Ceata
Acum
0°C

FOTO Arena ”Full” Platoș

FOTO Arena ”Full” Platoș

O liniuță peste limita de îngheț, un soare imens și două zile date liber de la stat a făcut ca Arena Platoș, în particular, și stațiunea Păltiniș, în general, să fie practic blocate în această zi. La oficiul pentru eliberarea cartelelor se stă cam o oră la coadă, asta dacă aveți destulă răbdare să stați zeci de minute în coloană, pe urcare, spre Păltiniș. La Arena nu mai sunt locuri libere în parcare, așa că șoferii caută cu viteza maximă de trei kilometri la oră un loc liber pe marginea șoselei.

Zilele libere au fost o binecuvântare pentru hotelurile și cabanele din zonă. Gradul de ocupare în Păltiniș este de 100%.

arena 2

 

Arena Freestyle Open, World Rookie Tour și World Snowboard Day

În acest week-end, la Arena s-a desfășurat Trei evenimente au avut loc în weekend la Arena Platoș Păltiniș, Arena Freestyle Open, o nouă etapă a World Rookie Tour și World Snowboard Day, sărbătoare internațională prezentă, din nou, și la Păltiniș. Cele trei evenimente au adunat crema snowboarderilor și schiorilor specializați în freestyle în weekendul ce a trecut, în complexul de ski și snowboard Arena Platoș Păltiniș. Cei mai buni români au avut concurență serioasă, un grup numeros de tineri snowboarderi veniți tocmai din Bulgaria pentru etapa din acest an a World Rookie Tour, Trasylvania Rookie Fest. „Comparativ cu edițiile anterioare vă pot spune că s-a simțit impulsul dat de tinerii snowboarderi veniți din Bulgaria. Comparativ cu sportivii români, cei bulgari au sponsori, se investește în evoluția lor iar asta se vede, când ei se pot preocupa doar de a deveni mai buni în acest sport”, spune Radu Lungu, organizatorul de competiții al complexului.

Freestyle Open

Cei mai tineri dintre concurenții Arena Freestyle Open s-au întrecut duminică pentru câte un loc în marea finală a World Rookie Tour ce anul acesta va avea loc la Kaprun, în Austria. Iar lucrurile au stat puțin diferit. Câștigător la AFO la categoria Groms, Matteo Spagli a încheiat doar pe poziția a treia concursul internațional, câștigat de Emil Sunkov din Bulgaria. La Rookies, Kamen Petrov, Anastas Sunkov și Konstantin Slavov au dominat concursul, surclasând ceilalți trei concurenți români. Ambii ocupanți ai primei poziții au primit drept premiu tichetul de participare la finala World Rookie Tour precum și premii din partea H2O.

Tot duminică, cu ocazia World Snowboard Day, Burton Learn to Ride Project, Boarder`s Store și Arena Platoș Păltiniș au adus un strop de fericire copiilor de la Fundația Un Copil, O Speranță. Micuții au învățat tainele snowboardului de la instructorii Burton și au petrecut o zi minunată, în aerul curat al stațiunii Păltiniș.

Burton Learn to Ride

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

sibianos

Acum 6 ani

poiana brasov nr. 1
Raspunde

șofer din teleorman

Acum 6 ani

Pe ăștia îi doare fix în ski de amnistie și referendum!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus