Vineri,
28.01.2022
Ceata
Acum
-2°C

În Cisnădie se interzice creșterea animalelor. ”Avem foarte multe reclamații”

În Cisnădie se interzice creșterea animalelor. ”Avem foarte multe reclamații”

De la întâi februarie creșterea animalelor va fi interzisă în orașul Cisnădie, dacă un proiect de hotărâre va fi votat mâine de consilierii locali. ”Avem foarte multe reclamații de la vecini care ne-au semnalat că nu se poate respira vara, mai ales, din cauza mirosului din unele gospodării. Am fost și eu la fața locului în într-adevăr trebuie făcut ceva”, a declarat primarul Cisnădiei, Gheorghe Huja.

Consilierul local Dumitru Vasile Lepșa susține însă că prin această decizie ”peste 100 de agricultori și crescători de animale vor fi afectați”. ”În anul 2016, Primarul și Consiliul Local au extins artificial PUG-ul UAT-Cisnădie incluzând in el toate exploatațiile agricole cu adăpost, inclusiv Aerodromul «Măgura», situat pe terenuri extravilane, suprafețe imense agricole, în care fermierii rămași neputincioși, cu un consiliu local  ostil lor și alungați din zona urbană s-au trezit ,«captivi» din extravilan în intravilan, iar noile reglementări privind aceste terenuri, impozitarea a explodat  la suprafețele de teren când au  ajuns la prețul de metru pătrat ca și cel construibil -intravilan. Primarul și Consiliul Local Cisnădie, de peste 10  ani nu au desfășurat lucrări de orice natură pentru îmbunătățirea activității micilor agricultori si fermieri lăsându-i să se descurce singuri, prin repararea căilor de acces și comunicație, creearea surselor de apă pentru animale, din contră au venit cu hotărâri impotriva accestora indepartindui  prin faptul că au eliminat la licitațiile de pășuni anumite specii cum ar fi ; bovine, cabaline, au interzis atelajele cu tracțiune animală”, susține consilierul.

Pe de altă parte, primarul explică faptul că prin respectiva hotărâre sunt detaliate străzile unde se aplică respectivul act. ”Nu se aplică în zonele care au intrat în intravilan. Sunt detaliate foarte precis străzile din oraș unde se va interzice creșterea animalelor”, a mai spus Gheorghe Huja.

În proiectul de hotărâre sunt specificate 113 străzi unde se va interzice creșterea animalelor.

Conform proiectului, se interzice creșterea animalelor mari (bovine, cai), precum șu a porcilor și a oilor. De asemenea, creșterea animalelor mici și a păsărilor de curte este permisă cu condiția să fie ținute în cotețe și curți bine închise. ”Se interzice creșterea animalelor mici și a păsărilor de orice fel în alte locuri decât ceele amenajate în acest scop, igienice și dezinfectate, amplasate la minimum 10 metri distanță de locuințe și cu respectarea normelor sanitar-veterinare de prevenire și transmitere a bolilor la om și animale”, se arată în proiect.

Totodată, ”în curțile de folosință comună, dacă sunt câini, se țin legați ziua și noaptea la cel puțin 10 metri distanță de intrarea în apartament”.

 

”Prin această măsură, primarul speră că, fermierii speriați și terminați din cauza că nu mai  au unde să iasă cu animalele, vor renunța la această îndeletnicire și vor vinde  terenurile la un preț mic, pentru că a crescut de zeci de ori valoarea impozitului, lucru care va da posibilitatea unor dezvoltatori imobiliari să pună mâna pe aceste terenuri și să construiască în neștire. Exemplu: Cartierul Arhitecților, unde avem deja un blocaj de trafic la intrarea în Municipiul Sibiu și unde terenul potențial de construire a fost epuizat”, consilierul local Dumitru Vasile Lepșa
 

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Cisnadian fara acte

Acum 5 ani

Bravo cisnadienilor ca l-ati votat pe Huja, sper sa il votati si la urmatoarele alegeri. Daca pe vremea lui Ceausescu ascundeai porcul de comunisti, acum in mileniul 3 ascunzi porcul de Huja. In loc sa faca drumuri si infrastructura, mafiotul leaga cainii in lanturi in curtile oamenilor si face Spa. Foarte bine le face la cisnadieni, dupa ce l-au votat primar le ia pamanturile taranilor si le da la sibienii instariti si la acolitii lui de dezvoltatori. Traiasca HUJA !
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, lasati "pe porci"sa vina la cisnadieni!...
Raspunde

asdf

Acum 5 ani

Daca intr-o curte COMUNA cineva vrea caine nu este enormal ca cel care nu vrea caine sa nu fie in pericol de a fi atacat de acel animal? Intr-o tara normala proprietarul cainelui ar trebui sa il tina in casa pt a nu deranja ceilalti proprietari.
Raspunde

mihai

Acum 5 ani

Cisnadia City
Raspunde

Zorro

Acum 5 ani

HUJA=MUIST ANALFABET!!
Raspunde

loco...

Acum 5 ani

Se aplica regula si in Cisnadioara?
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, lasati pe porci si la Cisnadioara! Daca ase vrea lume...
Raspunde

Cutzu

Acum 5 ani

...Dar daca la 10 m de usa stapanului este apartamentul vecinului? :)
Raspunde

No name

Acum 5 ani

Sunteti niste prosti si voi si animalele voastre....ce vina au oamenii ca voi nu sunteti in stare sa faceti ceva in oras....atat stiti sa ziceati ca votati legi...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus