Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

50 de mii de lei pentru Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale” de la Muzeul Astra

50 de mii de lei pentru Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale” de la Muzeul Astra

Muzeul Astra a obținut un punctaj de 94.33 în cadrul primei sesiuni de proiecte culturale pe anul 2017, prin proiectul Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale”. Astfel, evenimentul va beneficia din partea Administrației Fondului Cultural Național de o finanțare de 50.000 de lei.

Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale” este parte integrantă a programului de revitalizare şi recuperare pentru cultură a patrimoniului imaterial derulat de Muzeul ASTRA. Această întrecere urmăreşte conştientizarea populaţiei şcolare asupra valorilor civilizaţiei populare româneşti. Elevii înscrişi în concurs participă la diferite secțiuni, precum: ţesut, brodat, cusut, confecționat piese de port popular și multe altele.

Anul trecut au participat 250 de copii din 30 judeţe ale ţării, dar și din străinătate, respectiv din Republica Populară Chineză, Republica Bulgaria şi Republica Moldova.

Anul aceasta, faza județeană a Olimpiadei „Meşteşuguri artistice tradiţionale”, ediția a XXII-a, va avea loc între 4 și 6 aprilie, urmând ca faza națională să fie între 25 și 30 iulie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus