Vineri,
23.02.2024
Cer Senin
Acum
14°C

UE și Camera de Comerț Americană, împotriva ordonanțelor din miez de noapte

UE și Camera de Comerț Americană, împotriva ordonanțelor din miez de noapte

Instituții importante pe plan internaţional au reacţionat rapid faţă de ordonanţele emise de Guvernul Grindeanu, azi-noapte.

Uniunea Europeană, prin vocea președintelui Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker (foto) și a prim-vicepreședintelui Frans Timmermans, şi-a arătat îngrijorarea faţă de acest demers. Oficialii europeni au atras atenția că raportul MCV de săptămâna trecută a salutat bilanțul pozitiv al luptei anticorupție din România, dar a subliniat că orice alte măsuri care subminează acest progres va „avea impact asupra evaluărilor viitoare”, potrivit Digi24.

Comisia Europeană a atras atenția asupra „posibilelor regrese” în lupta anticorupție din România și a precizat că va examina „în detaliu” ordonanța de urgență prin care au fost modificate Codurile penale și Legea grațierii.

De asemenea, Camera de Comerț Americană în România și-a exprimat, printr-un comunicat, dezamăgirea profundă. Adoptarea netransparentă a actelor normative transmite un semnal de neîncredere şi nesiguranţă în plan intern şi extern, precizează AmCham, citată de postul de televiziune. "Adoptarea într-un mod netransparent a acestor acte normative, în ciuda punctelor de vedere şi recomandărilor exprimate de instituţiile competente, decredibilizează executivul şi transmit un puternic semnal de neîncredere şi nesiguranţă atât în plan intern cât şi extern", arată comunicatul AmCham.

Foto: The Telegraph

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

mihai

Acum 7 ani

Camera de comert? Dar serviciul de curatenie al ambasadei ce zice? Dar bucatarul reginei ne da voie sa se mareasca salariile?
Raspunde

ac

Acum 7 ani

ce legatura rae marirea salariilor cu gratierea in discutie? niciuna. gratierea ti se baga pe gat.
Raspunde

dancp2

Acum 7 ani

femeile de servici di ue si alea care ii curata buda lui junker stiu despre ce este vorba?
Raspunde

da

Acum 7 ani

voi de la ue vedeti-va de sandramaua europeana ca azi maine se duce dreacu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus