Sâmbătă,
05.12.2020
Parțial Noros
Acum
13°C

Constantin Chiriac, în dialog cu Dan Perjovschi la Habitus

03 Februarie 2017 16:40

Constantin Chiriac, în dialog cu Dan Perjovschi la Habitus

„Ce este de făcut?” și „Cum e în altă parte?” sunt principalele întrebări la care artistul Dan Perjovschi împreună cu directorul TNRS, Constantin Chiriac vor încerca să răspundă în cadrul conferinței de astăzi de la ora 18:00, la Librăria Habitus.

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, în asociere cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu au hotărât împreună că experiența dobândită de-a lungul celor 23 de ediții ale FITS să fie exploatată pe parcursul întregului an. Astfel, conferințele speciale care au consacrat cele zece zile de festival ca pe o perioadă a micii Sorbone de la Sibiu se extind pe parcursul întregului an.

„Am considerat oportun ca primii invitați de marcă ai acestor conferințe să fie marile personalități ale Sibiului. Nu întâmplător am deschis seria conferințelor cu E.S. dl Ambasador Emil Hurezeanu, unul dintre cei mai importanți jurnaliști ai României, un spirit civic, o personalitate cu o forță cu totul specială în zona dialogului la nivel european și mondial. Am continuat cu unul dintre cei mai fervenți autori și intelectuali care susțin dialogul la nivelul României și al lumii, părintele Constantin Necula, laureat al Galei Oamenii timpului, pentru secțiunea Diplomație publică”, a menționat Constantin Chiriac.

În cadrul acestei conferințe speciale, numite „Din Sibiu, la Sibiu prin New York, Londra, București și Berlin”, Dan Perjovschi va prezenta evoluția practicii lui artistice de la dictatură la democrație, relația cu Sibiul și proiectele pe care le-a făcut și le va face aici, problemele orașului în viitor și condiția de avarie a scenei locale de artă. „Este un dialog care presupune mărturie, înalt spirit și mai ales dovadă că românii pot oricând și oriunde să ajungă să fie de la egal la egal cu cei mai importanți artiști ai lumii”, a adăugat Constantin Chiriac.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus