Joi,
29.09.2022
Parțial Noros
Acum
11°C

FOTO-VIDEO Peste 18.000 de sibieni au protestat, din nou, în strada. Cuvântul zilei: SOLIDARITATE

FOTO-VIDEO Peste 18.000 de sibieni au protestat, din nou, în strada. Cuvântul zilei: SOLIDARITATE

Sibienii sunt în continuare nemulțumiți de deciziile Guvernului și își arată cu stoicism supărarea în stradă. În punctul cel mai înalt al zilei peste 18.000 de oameni au ieșit la proteste și au cerut abrogarea OUG 13. Spre deosebire de zilele trecute, sibienii încep să dea tot mai multe dovezi de solidaritate. Astăzi protestatarii au primit, în diverse locuri de pe traseu, felii de pizza, colivă, pahare cu ceai, cafea... evident că doar câțiva, raportat la numărul total, pot spune că s-a încălzit o clipă, însă gesturile sibienilor sunt foarte frumoase. Tot astăzi proprietarii unui loc de joacă s-au oferit să aibă grijă de copiii protestatarilor duminică. Iar gesturile de sprijin și unire sunt mult mai multe. Sibienii arată solidaritate, scopul majorității find unic: ”Abrogați OUG 13. Nu pentru asta ați fost votați

Fotoreportaj- Sibiul rezistă cu entuziasm

http://www.turnulsfatului.ro/2017/02/04/rezist-sibiu-fotoreportaj/

Actualizare ora 22:59

Protestul s-a încheiat. Ultimii rămași mai primesc câte un pahar de ceai.

cafea protest

Actualizare ora 22:53

Numărul protestatarilor începe să scadă. Sibienii pleacă spre casă, deciși să revină mâine înapoi la proteste. Atitudinea lor este una pozitivă, sunt mulțumiți de faptul că și-au strigat supărarea în stradă, mulți dintre ei se salută la plecare.

proteste 1

Actualizare ora 22:43

Coloana de protestatari s-a întors în Piața Mare. În centrul Sibiului se află acum aproximativ 10.000 de oameni, pe care plimbarea prin oraș pare că nu i-a obosit deloc, mai degrabă i-a îndârzit.

protest

Se scandează în continuare împotriva PSD, a președintelui partidului Liviu Dragnea și se cere abrogarea OUG 13. ”Nu plecăm!”, se strigă.

proteste

Actualizare ora 22:33

În aceste momente coloana de manifestanți urcă pe strada Avram Iancu înspre Piața Mare. În continuare sibienii sunt vocali și își strigă nemulțumirile.

”Iohannis, nu uita, Sibiul e de partea ta!”, strigă mulți protestatari. Alții strigă ”Noaptea, ca hoții!”.

Actualizare ora 22:20

Coloana de protestatari a ajuns pe strada Constituției. Se scandează în continuare cu tărie împotriva Guvernului și împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea. Forțele de ordine au blocat complet traficul în zonă.

Actualizare ora 22:15

Coloana de protestatari a fost așteptată cu ceai cald în fața Izi d'Oro, pe Bâlea. Gestul a primit cu aplauze și bucurie, câteva zeci de sibieni încălzindu-se astfel. Masa s-a golit în câteva clipe, în mulțumirile sibienilor.

Actualizare ora 22:07

Protestatarii au poposit în fața casei președintelui și i-au scandat numele.

Actualizare ora 22:05

Live din mijlocul protestatarilor.

Actualizare ora 21:57

La această oră protestează în jur de 600 de oameni și în centrul Agnitei.

Un număr similar de oameni au ieșit în stradă și în Mediaș.

Actualizare ora 21:54

Coloana de protestatari ajunge în aceste clipe pe strada Bâlea. Numărul sibienilor ieșiți la protest a scăzut spre 15.000, cu aproximație, însă în avas grupuri noi așteaptă să se alăture. Aceștia au venit cu steaguri și pancarde. Ritmul scandărilor este în continuare energic. Sibienii sunt supărați.

Actualizare 21:44. Două femei ies pe stradă și împart câteva felii de pizza. „Să mănânce copiii, pentru că noi nu putem participa că suntem la lucru. Măcar atât să putem ajuta”, spune una dintre femei.

Actualizare 21: 28. Coloana iese de pe strada semaforului scandând „Să vă fie frică, țara se ridică!”. Pe toata strada s-a strigat către cei din case, fiind îndemnați să se alăture mulțimii. Câțiva protestatari luminează cu lanterne geamurile locuitorilor. Mulțimea a intrat pe Ștefan cel Mare la fel de plină de enrgie, cantând în continuu.

16492188_1738596336166325_1779127995_o 16523431_1738596192833006_227291077_o
Actualizare 21:17: Coloana înaintează în același ritm alert al scandărilor, „DNA, să vină să vă ia”, „România, trezește-te” și „Hoții” fiind printre cele preferate. Spre diferență de Bulevardul Mihai Viteazul, pe margine sunt mult mai puțini oameni. Cu toate acestea, însă, câteva grupuri așteaptă în zona Pieței din Vasile Aaron pentru a se alăura mulțimii.
Actualizare 21:06. Mulțimea de protestatari intră pe strada Semaforului, unde circulația a fost închisă.  Sfârșitul coloanei este încă pe Bulevardul Mihai Viteazu.

protest (3)
protest vineri
Actualizare 20:47: Coloana a schimbat traseul. După ce a ajuns în capătul Bulevardului Mihai Viteazu, nu s-au întors înapoi, cum era traseul, ci au luat-o pe Rahovei strigand „Noaptea, ca hoții” și "Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!". Numărul protestatarilor a depășit 18.000, iar circulația a fost oprită.
protest (2)

Actualizare 20:30: Pe trotuare, tot mai mulți sibieni așteaptă sosirea coloanei pentru a i se alătura. „Ieșiți din casă, dacă vă pasă” strgă protestatarii trecând pe lângă blocuri. Peste 17.000 de oameni marșăluiesc în zona Hipodrom. Aceștia sunt mult mai energici și mai creativi decât în serile trecute. Și numărul pancartelor a crescut simțitor, însă Liviu Dragnea este principala țintă a acestora. „Dragnea, ai crezut că nu vin? Ghinion, mâine e weekend!", scrie pe una dintre acestea.
protest 4

protest 3
Actualizare 20:13: Numărul protestatarilor a trecut de 14.000 și continuă să crească. Capătul coloanei a trecut de Tribunal, însă dinspre Piața Unirii continuă să vină valuri de oameni. „Abrogare!", se strigă în fața tribunalului.
protest (3)

Actualizare 20:00. Coloana de protestatari intră pe Calea Dumbrăvii, unde circulația a fost închisă total. În față, sunt mai mulți copii, care poartă steaguri. Chiar și cei mai în vârstă sar și zâmbesc odată cu protestatarii la auzirea lozincii „Cine nu sare, nu vrea schimbare”. Un turist a ieșit la balconul Hotelului Rin și i-a aplaudat pe protestatari, care l-au aplaudat și au început să strige „Nu stați la balcoane că muriți de foame”.

protest
Actualizare 19:50: În fața sediului PSD a fost lăsato o foaie pe care sunt trecute câteva idei, printre care: „Nu fii complice! Începem grevele și boicotul. Greve. Blocarea activităților în instituțiile care nu afectează serviciile vitale ale populației”.
protest 3
Actualizare 19:40: Numărul protestatarilor continuă să crescă, ajungând la 10.000. Aceștia se îndreaptă spre Piața Unirii în timp ce strigă „Uniți salvăm toată România. Din fața sediului PSD se mai alătură un grup de oameni. Protestatarii par mai animați și mai hotărâți ca în celelalte seri. Lozinicile des scandate sunt „Afară cu PSD din țară” și „Rușine să vă fie”. Jandarmii primesc flori.

protest 2

Actualizare 19:29: Protestatarii se pregătesc să plece din Piața Mare în timp ce intonează imnul național al României.
Actualizare 19:24. În piață, printre cei 4000 de protestatari, a fost adus un sistem de sonorizare cu ajutorul căruia va fi anunțat traseul și „cateva reguli de bun simț".
protest 1
Actualizare 19:16: Numărul persoanelor continuă să crească. Acum, în Piața Mare sunt peste 3000 de oameni. Un grup de percuționiști înviorează atmosfera. În ritmul lor, toată piața scandează „hoții””.

Actualizare 19:14 Numărul protestatarilor a trecut de 2500 și oamenii împart bancnote false. „Altă întrebare. Îl susinem pe președintele nostru, luptăm împotriva mafiei. Jos mafia, noi luptăm”, spune o protestatară.

Actualizare 19:02: În Piața Mare sunte peste 1500 de persoane care strigă „Hoții”.

Actualizare 18:52 Până la această oră, în Piața Mare s-au strâns deja peste 1000 de oameni. Principalul punct de atracție este un  bannerul în care o bancnota de 199.990 de lei poarta chipul lui Liviu Dragnea.  Ideea acestuia a pornit de la faptul că „dacă ne lasă să furăm o să ajungă să-i înlocuim pe toți marii poeți ai României cu Dragnea”, spune cel ce a vent cu bannerul. Se împart în piață bani cu fața lui Dragnea.

16469032_1394584433897864_1071632586_n

Știre inițială: După o seară de miercuri care a scos în stradă 25.000 de sibieni în același timp și după o seară de joi cu alți 12.000 de oameni mărșăluind, la Sibiu este organizat un nou protest pentru anularea ordonanțelor de urgență emise pentru modificarea codurilor penale.

Locul de întâlnire stabilit este tot Piața Mare a orașului. La ora 18:00, în Piața Mare erau mai mulți oameni, dar deocamdată nu este format niciun grup compact. Traseul stabilit pentru această seară urmează pietonala Nicolae Bălcescu - Piața Unirii - Calea Dumbrăvii - bd. Mihai Viteazul, cu întoarcere pe același itinerariu la intersecția cu bulevardului cu strada Rahovei.

Pentru această seară, mai mulți antreprenori sibieni s-au solidarizat cu protestatarii, oferindu-le ceai cald, cozonaci și covrigi, iar jandarmilor – flori.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

26 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Imparte la 2, ursule

Acum 5 ani

19:50 daca acum sunt 10000 inseamna ca miercuri au fost cam 50000 :)))
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

da

Acum 5 ani

da au fost 1.000.000 :) la munca ba nu la balci
Raspunde

Qvo vadis

Acum 5 ani

Tocmai pentru ca muncesc ies in strada mai asistatule social... Iti convine cu PSD , traiesti pe banii mei!!
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, va rog nu denaturati sensul miscarii! Oamenii n-au iesit in strada pentru o felie de pizza!...
Raspunde

Cristi

Acum 5 ani

Normal ar fi fost sa ne oprim putin si pe Balcescu, in fara la Reiffeisen Bank sa strigam ceva de genul: "Iohannis, nu uita, asta nu e casa ta"!
Raspunde

Completare

Acum 5 ani

"Jos mainile de pe ea!"
Raspunde

Tavi

Acum 5 ani

Foarte frumos . Multumim mult. Nu cedam!!!! Luptam in continuare pentru o Romanie fara corupti !!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

vasi

Acum 5 ani

Aduceti-va aminte dragi profesori care ati iesit in strada ce taieri salariale au fost in timpul guvernului Boc,acum daca cresc salariile nu va convine?
Raspunde

rosu

Acum 5 ani

Oare are vreun rost sa le explici unora precum domnul vasi, ca aceasta crestere salariala, daca nu e bazata pe un buget serios, este papata de inflatie? Are vreun rost, sa le explici ca imaginea Romaniei in UE si in lume este compromisa de acest guvern? Ca investitorii si turistii o sa ocoleasca o tara guvernata de hoti? Si ca banii acestora o sa lipseasca din buzunarul guvernului, buzunar din care vrea sa plateasca pensii si salarii marite? Si ca urmatorul guvern, la randul lui, va trebui sa taie din nou din salarii si din pensii, pentru a plati datorii? Cred ca nu are nici un rost. Ei doar vor sa li se dea. Nota de plata vedem noi cum o platim.
Raspunde

Fu

Acum 5 ani

Vasi, esti penibil...
Raspunde

nelu popa

Acum 5 ani

despre coruptia din biserica nu se striga?o sa iasa si asta la iveala in curand.greu se obtin parohiile in ziua de astazi,predomina nepotismele si pilele si relatile din pacate si in sanul bisericii s-a infiltrat coruptia.de asemenea despre taierea ilegala a padurilor nimeni nu zice nimic?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

mihai

Acum 5 ani

Cel mai bine v-ati ruga lui Dumnezeu pentru pacea tarii si pentru conducatorii ei sa nu mai fie atata dezbinare si conflicte.Doar Dumnezeu mai poate salva Romania!
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, pai de ce taiarati "dialogul" de la distanta al celor doi protagonisti? Cred ca si nenea Folki care-i "profesor" ar fi avut de invatat...Bine ca mi-adusei aminte, nene Folki unde esti, ca te cautai printre manifestanti sa bem un ceai impreuna?...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Folki

Acum 5 ani

Nenea Folki e sibian 100%,nu prea suporta ceaiul in compania unei oltence ca tine ,care doar comenteaza in bascalie si bataie de joc orice articol,pe orice subiect....pe langa ceai si-un covrig ,ai mai primit si macar 50 de roni c-ai inghetat ca o pruna pe strazile Sibiului fara sa stii de ce?
Raspunde

Lol

Acum 5 ani

Limba romana va e straina. Psd usr pnl pmp aceleasi mizerii. Ala care arunca primul toporul sunt langa el , restul sunt mizerii politice
Raspunde

Bahama Mamas

Acum 5 ani

Cetatea Sibiului rezista ! Bravo ! Bravo Agnita, Medias ! Frumoase gesturi (ceai, pizza...)
Raspunde

CDS

Acum 5 ani

Intrebare pentru toti : Ce sa mai facem , in afara protestelor? Cu Dragn e-ar fi fost aseara, Cu ,, Ciubucul" de la justitie, La fel ca si cu Grindeanu Sa jucam cate-o septica? O conversatie, tip ...,,eu sau tu"! Romanie unde esti? .... Un ranjet comunist da tonul, Sa vad, s-aud ,emotionalul! Ca sunt, ne-purtatorii de cuvant Mai multi decat tine...arcanul; Care s-au vazut ...,,tot anul, La putere, cu toti hidosii, Care mai de care sarguinciosii, In a da legi precare, OUG, La miez de noapte, CINE E? ...Sau far de puncte, E un Dragnea de sub ...munte; Se vede dupa conversatie Ca-i mai trebe ,,...niste carte'' ..... Va salut pe voi, romani! Sufera un popor,atatea zile De-a dreptul pentru un : ...da, e de-l nostru:;oltean incult. Educational, vorbind: Fa, bre , liceul dupa ...facultate! Ca asa-i in state! Dar, ..., nu ,nu pentru fiecare! Tocmai, am vazut, aseara Cum vede lumea o ...sfoara''
Raspunde

mama mare

Acum 5 ani

Ce presedinte de tara este asta care spune poporul meu este in strada ? Si face scandal ? Noi toti suntem un popor nu ar trebui sa ne certam intre noi pentru el .
Raspunde

EU

Acum 5 ani

Mai nou toata lumea din strada se pricepe la justitie.Daca deciziile se iau la presiunea strazii, mai lipseste doar ghilotina si avem tot tacamul revolutiei franceze(Gavroche sunt destui, doar ca cel original a sfarsit pe baricade).Cade actuala majoritate,cine vine in loc?pnl la fel de vinovat sau exaltatul usr,izvorat din spuma marii ?"guvernul meu" falimentar?
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, tu consideri ca Revolutia Franceza nu a avut un rol benefic in evolutia omenirii?
Raspunde

ionica

Acum 5 ani

ma intreb daca acesti guvernanti au discernamant? ar trebui examinati.exista probabilitatea de a fi nebuni. de urgenta trebuie internati intr un ospiciu .pana la proba contrarie desfintarea ordonantelor ,dati ochelari judecatorilor pt a nu mai fi orbi, hotii in puscari si oltenii pe camp la cultivat legume .
Raspunde

mama mare

Acum 5 ani

Asta ma intreb si eu in PNL unde sunt moldovence muritoare de foame ,si acum daca sunt doamne cum pot vorbi asa vulgar ca niste vagaboande ? Daca nu le convine sa mearga la ele in moldova lor draga .
Raspunde

Li Tai

Acum 5 ani

Din nou commenturi care nu au nimic in comun cu articolul si mai putin cu ce se intampla in strada. Vad ca este caracteristic 100% ca cei frustrati din toate punctele posibile sa rabufneasca aiurea si sa improste in stanga si in dreapta cu te miri ce le mai debiteaza creierul ala total infectat de atata politica falsa. Orice om care are un minim de discernamant poate observa ca, ce a vrut sa strecoare PSD-ul in codul penal prin OUG data miseleste in miez de noapte, este in totala contradictie cu cinstea, omenia si civilizatia unui popor. La fel de bine orice om cu discernamant minim isi da seama ca aceste modificari sunt doar pentru a „spala” pacatele marilor „rechini” cu functii importante care favorizeaza infractionalitatea si abuzurile in serviciu si nu fac altceva decat sa le acorde o vacanta minima unor puscariasi care oricum in cateva luni vor fi din nou inchisi deoarece aceasta a fost dintodeauna. Ori nici o ordonanta nu spune ca daca ai furat un sac de cartofi de la vecin nu vei fi condamnat. Ba din contra astfel de pedepse vor fi chiar mai mari. Eu as pune pariu cu oricare „binefacator” din adeptii modificarilor din codul penal, ca peste un an sau doi numarul celor arestati nu va fi mai mic, ba din contra va creste, daca se va reusi modificarea legii. Singurii beneficiari vor fi doar cei care conduc aseasta tara de la caderea comunismului si care s-au imbogatit din ce in ce mai mult prin frauda, minciuna si instigarea populatiei la ura, a unuia impotriva altuia. Deci, cei care iesim in strada acuma, nu suntem nici hoti, nici talhari, nici politicieni ori simpatizanti de politicieni. Suntem oameni care vor sa-si creasca copiii in siguranta si sa aiba siguranta unui mod de viata cinstit si onest, calauzit de legi corecte, egale si drepte pentru toata lumea.
Raspunde

Magda

Acum 5 ani

Multumesc tinerilor curati si demni care protesta in intreaga tara! Bravo sibienilor !Sint departe de casa,dar inima imi creste cind va vad si va aud. Sinteti miezul curat ,demn si sanatos al Romaniei,asa sa fie in viitor pentru generatiile care vin, pentru noi. Asa sa va ajute Dumnezeu !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus