Marţi,
27.07.2021
Cer Senin
Acum
21°C

Când zeci de mii de sibieni protestează în stradă, ministrul transporturilor vine și anunță că urgentează autostrada Sibiu-Pitești

Când zeci de mii de sibieni protestează în stradă, ministrul transporturilor vine și anunță că urgentează autostrada Sibiu-Pitești

Răzvan Cuc a declarat, vineri, în ședința comisiilor de specialitate ale Parlamentului, reunite, că prioritățile mandatului său sunt în principal axate pe câteva proiecte de investiții mari, cum ar fi continuarea lucrărilor pe fostul coridor IV, actualul coridor Rin-Dunăre, unde se găsește autostrada Sibiu — Pitești.

"Pentru capete, adică secțiunea 1 Sibiu — Boița, respectiv secțiunea 5 Pitești — Curtea de Argeș, documentațiile tehnice aferente au fost predate către beneficiari și în acest moment sunt în analiză. În acest context, vom încerca o abordare de accelerare a proiectului, ținând cont de importanța majoră a acestuia, respectiv vom încerca în anul 2017 să demarăm procedurile de achiziție publică pentru proiectare și execuție (pentru capete — n. r.)", a spus ministrul, citat de Agerpres.
Însă, potrivit acestuia, un obstacol important este obținerea acordului de mediu, fiind necesară o conlucrare foarte bună între Ministerul Transporturilor și cel al Mediului.
"Precizez că un obstacol important care trebuie depășit îl constituie obținerea acordului de mediu, pe care beneficiarul își propune să îl obțină la nivel de detaliu pentru cele două secțiuni menționate, adică 1 și 5, iar pentru restul secțiunilor — 2, 3 și 4, adică cele din mijloc — să fie obținut acordul de mediu la nivel de principiu. Aici este nevoie de o conlucrare foarte bună între cele două ministere, respectiv cel al Transporturilor și al Mediului'', a explicat Răzvan Cuc.
Argumentând respingerea unui amendament, șeful de la Transporturi a spus că în buget este prevăzută suma de 21 de milioane de lei, finanțare din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), pentru studiile de fezabilitate necesare.
"La acest obiectiv avem prevăzută suma de 21 milioane de lei finanțare din POIM. Intenționăm să scoatem capetele la licitație pentru proiect tehnic și execuție și să finalizăm studiile de fezabilitate pentru cele trei tronsoane (din mijloc — n. r.). Avem 21 de milioane de lei alocate pentru studiile de fezabilitate", a subliniat ministrul Transporturilor.
La jumătatea lunii noiembrie 2016, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat traseul pentru ultimele două secțiuni ale autostrăzii Sibiu-Pitești.

Foto: Voceagiurgiului.ro

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

14 comentarii

e-manuela

Acum 4 ani

Buna! Nenea, da' care-ar fi misiunea Ministrului Transporturilor, in timpul in care noi protestam?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Badea Mircea

Acum 4 ani

Misiunea lui ar fi sa va teleporteze pe voi astia dastepti ce protestati fara sa stiti de ce(excluzand covrigul ,ceaiul si cinzaca de roni!) in aDealu Daii sau pe dealurile Gusteritei,sa nu mai deranjati linistea burgului Sibiu pana tarziu in noapte ,cu hahaiturile voastre.
Raspunde

Un sibian

Acum 4 ani

Pai, sa o urgenteze, sa facem 2 ore pe autostrada pana la bucuresti, in cazul in care situatia cere sa mergem sa plantam panselutze pe tumoarea rosie de pe bulevardul kiseleff!!
Raspunde

e-manuela

Acum 4 ani

Buna! Nenea, da' de ce "sa plantam panselute" noi suntem mineri, si avem nevoie de un Miron Cosma, care sa ne spuna ce avem de rezolvat?...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Teo

Acum 4 ani

Foarte bine a facut ministrul,fiecare cu treaba lui.
Raspunde

Un sibian

Acum 4 ani

S-o urgenteze, da nu ca ponta cu lotu 3, ala surpat dupa 10 luni!! Oricum, terenul pt sb-pitesti e pregatit de foatul guvern, asa ca ii poate da drumu
Raspunde

capul lui motoc

Acum 4 ani

Corect! Mai pluseaza cu un leu sau cu o autostrada....
Raspunde

ger

Acum 4 ani

Avem curse de avion din Sibiu la München, Nürnberg si Memmingen in Bavaria, ce ne mai trebuie Bucuresti ?
Raspunde

Lupu

Acum 4 ani

PSD ul nu e in stare sa faca nimic ! Cate autostrazi a facut PSD ul in ? Prima lor grija este sa puna oamenii lor in posturi cheie iar apoi sa fure ! De unde autostrazi , spitale etc ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus