Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Record doborât în weekend la Păltiniş

Record doborât în weekend la Păltiniş

În urma concursului organizat  în weekend la Complex Arena Platoş Păltiniş,  participanţii au stabilit un nou record privind numărul de ture date pe o pârtie de schi în şase ore.

53 de concurenți s-au înscris la categoria ski, iar 35 la snowboard.  De la schiori sau snowboarderi profesioniști până la amatori, toţi cu vârste cuprinse între 17 şi 59 de ani, ce au învățat recent tainele sporturilor de iarnă s-au aliniat la start.

 „Ne așteptam la o reacție pozitivă din partea comunității ţde snowboarderi și schiori din țară dar nu ne așteptam să avem chiar atât de mulți înscriși. Amatorii au forțat cât de mult au putut și s-au ținut strâns de cei mai experimentați, în special în primele ore de concurs după care au încetinit ritmul. Dar s-au dat una într-una”, spune Radu Lungu, organizatorul de competiții al complexului Arena Platoș Păltiniș.
Startul a fost dat în stil „Le Mans”, un stil folosit mult timp în diferite curse moto și auto. Concurenții au pornit de la linia de start în alergare până în vârful pârtiei D, s-au echipat rapid și au coborât spre instalațiile pârtiei A unde s-a desfășurat concursul propriu-zis. Schiorii au urcat cu teleskiul iar snowboarderii au folosit telescaunul. Primele ture au fost un adevărat test pentru concurenți, care au forțat la maxim, prin urmare căzăturile spectauloase au fost permanent prezente.

6 ore_snowboard

Schiorii s-au temperat după aproape o oră și au intrat în modul de cursă, reducând ușor viteza în favoarea siguranței. Șase ore mai târziu, Theo Bran, în vârstă de 23 de ani, din Sibiu, stabilea recordul de ture la 91. În spatele lui, trei concurenți au reușit să facă 90 de ture, diferențiați doar de ora la care au intrat prin poarta de acces spre teleski. Ultimul dintre ei, și ocupantul locului IV, a trecut prin poartă la ora 3:29 și 18 secunde.

Florin Mirescu a parcurs impecabil traseul de concurs iar la 59 de ani a reușit să facă în șase ore nu mai puțin de 89 de ture. La snowboard, sibienii au câștigat tot. Silviu Popa, în vârstă de doar 14 ani, a coborât de 75 de ori pârtia iar ALex Macrea și Victor Bărbulescu, 18 respectiv 15 ani, au trecut de 74 de ori prin poartă, fiind diferențiați de doar două secunde.

Câștigătorii fiecărei categorii au fost premiați cu câte 600 de lei și invitații la Airfield Festival, ceilalți ocupanți ai podiumului fiind răsplătiți tot cu invitații la festival.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus