Vineri,
02.12.2022
Partial Noros
Acum
6°C

M-am săturat!

Trebuia să scriu, în această săptămână, un articol legat de Școala de muzică, pe care l-am și început. Dar mi se pare banal să vorbesc despre muzică în aceste zile. Nu reușesc să mă detașez de manifestul uriaș care se întâmplă în țara noastră. Nu pot.

Eu, Andrei Marcovici, am semnat în această săptămână o decizie privind creșterea salariului meu, cu 50 de procente. Aș fi un mare ipocrit să nu fiu un bugetar mulțumit. Îmi place meseria mea și sunt mulțumit de condițiile care mi se oferă. Dar m-am săturat să trăiesc în minciună și să tot fiu mințit. Să văd zilnic abuzuri de putere și să nu pot face nimic.

Nu mă pricep la politică. Recunosc că nu am fost de fiecare dată să votez deoarece nu cred în politicienii noștri. Pentru mine, un om în funcție este un om șantajabil, indiferent de poziția de conducere pe care o deține. Din punctul meu de vedere ar trebui ca toți conducătorii să plece, de la directori la primari, de la miniștri la președinte. Să vină alții, cu totul alții. Alte fețe, nu vreau să-i mai văd pe cei de azi care au fost și ieri. Să vină tineri, bătrâni, nu contează. Pur și simplu, alții. Ei nu vor fi perfecți, sunt convins, vor face greșeli, dar este singura șansă pentru a schimba un întreg sistem.

M-am săturat să fac parte dintr-o instituție care nu a trecut în secolul XXI. Fără viziune, fără marketing, fără reguli.

M-am săturat să fiu înjurat în orașul meu de un cetățean de 100 de kg, care coboară dintr-un BMW negru, înmatriculat în județul Argeș.

M-am săturat de abuzul de putere a oamenilor în funcții de conducere, care cred că pot face absolut orice.

M-am săturat de neprofesioniști cu tupeu, de oameni neserioși, nehotărâți și de mincinoși.

Consider că nu eu trebuie să mă schimb. Nu eu trebuie să devin ca EI. Eu am doar de învățat de la EI. Să nu fac ca EI.

Oare cât timp va trece până vor pleca? De ce mai stau cu toții acolo? Ce trebuie să ascundă?

De câte ori mai trebuie să ieșim în stradă? De câte ori trebuie să ne îndreptăm către justiție pentru a ni se face dreptate, în loc să ne vedem de meseriile noastre.

Când vor pleca? Pentru că eu unul m-am săturat.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

16 comentarii

zzz

Acum 5 ani

Si eu sunt la fel de indignat si iti dau dreptate insa trebuia sa te opresti din scris acest articol la "Recunosc că nu am fost de fiecare dată să votez". Practic, parerea ta nu conteaza si "cetatenii"-mimoze ca tine sunt in primul rand vinovati de ceea ce se intampla acum in tara. Iti multumim ca te-ai saturat.
Raspunde

Forseti

Acum 5 ani

Stimate domn Marcovici dupa cum spune zzz iti multumim ca te-ai saturat, dar mai binevenit era articolul despre scoala de muzica. Ce sa intelegem din urmatoarele: " Îmi place meseria mea și sunt mulțumit de condițiile care mi se oferă." cateva fraze mai tarziu "M-am săturat să fac parte dintr-o instituție care nu a trecut în secolul XXI. Fără viziune, fără marketing, fără reguli." ? Stimate domn ori/ori!!!
Raspunde

votul

Acum 5 ani

"De câte ori mai trebuie să ieșim în stradă? De câte ori trebuie să ne îndreptăm către justiție pentru a ni se face dreptate"-raspunsul e simplu: de cate ori cei care au drept de vot, nu si-l exercita! Practic lasi pe altcineva sa decida ptr. tine ca si cum altcineva ti-ar alege nevasta, casa, masina...Nu ai pe cine sa alegi? Intelege ca oamenii sun trecatori pe functii dar istoricul unui partid ramane.Nici asa nu esti convins? intereseaza-te referitor la doctrina acelui partid ca sa vezi ce principii il conduc. Daca nu esti convins nici asa, du-te la vot si fa ce vrei cu foaia aia dar du-te in semn de respect ptr. cei care au luptat ptr. ca tu sa ai aceasta dilema astazi: votez, cu cine votez?
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, daca M-as duce la vot , ar fi in primul rând o crasa lipsa de respect la adresa mea! A boicota votul este o opțiune, opțiunea celor ce nu fac compromisuri....Restu' e bla-bla!
Raspunde

Teo

Acum 5 ani

D-le ,daca v-ati saturat mergeti in mediul privat.Protestati pentru cresterea cu 50% a salariului,pentru faptul ca nu-l meritati.De oameni care sa comenteze de pe margine suntem satui,iar atunci cand trebuie sa faca ceva se alege praful.Candidati pentru functia de conducere in institutia d-voastra(daca nu plecati desi sunt sigur ca nu) si puneti lucrurile la punct.Afirmati ca sa plece toti si sa vina altii, dar banuiesc ca nu sunteti naiv sa credeti ca acestia ca vor veni din spuma marii.De unde ati constatat ca toti sunt santajabili?Aceasta generalizare denota modul limitat in care ganditi,multi oameni fiind corecti.Daca vrei sa cunosti un om, da-i autoritate.
Raspunde

Ana

Acum 5 ani

Și eu am crezut multă vreme că a boicota votul este singura opțiune. Când sistemul mi-a prezentat ca opțiune posibilitatea de a alegere între Vadim și Iliescu, n-a fost vorba de a alegere, a fost vorba de manipulare. O alegere reală ar fi inclus opțiunea ”nici unul dintre cei de mai sus nu mă reprezintă”. Cu o astfel de opțiune pe buletinul de vot aș fi stat la coadă la alegeri cum am stat în 1990, doar ca să fac cunoscut ”aleșilor” că n-au reușit să îi prostească pe toți. Acum nu mai cred asta. Nu dacă e vorba de un boicot individual. Îmi aduc aminte de afișele din campaniile de votare și aproape că pot să văd condițiile trecute cu litere mici: ”Această democrație folosește corupți. Prin neprezentarea la vot vă dați acceptul pentru folosirea lor” (cam ca în cazul siteurilor care folosesc cookies). Nu, statul acasă nu e o opțiune viabilă. Un boicot adevărat ar arăta ca un protest tăcut chiar în ziua alegerilor...
Raspunde

Bobo

Acum 5 ani

Ei nu vor pleca niciodata ! Nu iti mai irosi tineretea si pleaca tu pana mai poti salva ceva din viitorul tau....
Raspunde

Nelu

Acum 5 ani

Nene Marcovici, domnule profesor, chiar nu pricep , te-ai săturat, nu?Ți-au mărit nenorociții ăștia salariul cu 50 la sută.Și ar trebui să fii mulțumit.Numai că nu suporți.Păi hai să-ți spun eu una drăguță.Lucrez în inginerie de mai mult de 40 de ani.Sunt aproape de vârsta pensionării.Dacă nu mai schimbă ăștia legea din lipsă de contribuabili.Aș fi putut trăi cât de cât liniștit cu ceea ce câștigam.Producând valoare adăugată.Dar...populismul ăstora m-a determinat să-mi mai iau ceva suplimentar.De lucru.Acolo, câteva ore în plus, după amiezile în care probabil mă plictiseam.Ca să ce...?Ca să poată indivizii ăștia, pe care nici măcar nu i-ai votat, să mărească din nou salariile bugetarilor? Și spui că te-ai săturat.Păi ce să mai spunem noi, cei în veci nebăgați în seamă, despre cei pe care, personal nu i-am votat.Da, din păcate nu am avut multe opțiuni.Doar două.Votezi cu hoțul, ăla ce-ți coboară din BMW-ul negru, sau cu prostul.Ăla căruia i se pare că face azi opoziție.Și pe care mâine îl vezi în cealaltă tabără.Probabil că am votat prea mult cu prostul.Și dacă am făcut-o, a fost doar pentru a tempera hoțul ce-și permite să vă mărească vouă, bugetarilor, salariul cu cinci zeci la sută.Pentru că ăia cinci zeci la sută nu-i dă de la el.Îi dă de la niște nenorociți ca mine și încă de la câțiva care încă mai cred că s-ar putea, aici, la noi, trăi.Un pic mai bine.Toți.Noi.Nu numai ei.Cu scuzele de rigoare, las-o baltă.Șterge-ți postarea și fă la fel și cu ceea ce eu am scris.Te salut cu stimă și mă bucur, totuși, că ești un mulțumit...nemulțumit.Ceea ce mi-o doresc și mie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus