Joi,
08.12.2022
Parțial Noros
Acum
3°C

1992. Un litru de motorină a ajuns 90 de lei

1992. Un litru de motorină a ajuns 90 de lei

9 februarie

1930: Alegeri comunale.

1943: Un muncitor din Sibiu a fost condamnat la un an închisoare pentru că a părăsit serviciul fără avizul întreprinderii.

1944: Are loc sfințirea Casei Copilului și inaugurarea Despărțământului Social „Principele Mircea” din str. Morilor nr.2.

1947: Patru vagoane de porumb din Iugoslavia au sosit la Prefectura județului Sibiu.

1958: „Cupa Munților” ediția I; participă echipe de baschet din Constanța, Craiova, Târgu Mureș.

1966: Planul pe oraș al producției globale și marfă a fost îndeplinit integral.

1974: A avut loc ședința Comitetului Executiv al Consiliului Popular Județean care a dezbătut proiectul bugetului local pe 1975.

1982: Colecționarul de timbre Lundwig Dengel împlinește 80 de ani. A fost membru fondator al Asociației filateliștilor sibieni.

       La Grădina Zoologică s-au achiziționat un tigru mascul și o panteră femelă, un țap de Caraiman, o maimuță japoneză, berbeci cu coamă, papagali, potârnichi și „un măgar cu blană albă”.

1992: Au loc alegeri la nivel local și central. În urma alegerilor Sibiul are consilieri, nu însă și primar. Un litru de motorină a ajuns 90 de lei.

1998: Peste 3000 de asistenți medicali, sindicaliști din cadrul Federației Sanitas Filiala au întrerupt activitatea în spitale protestând împotriva Guvernului Ciorbea.

2001: Șeful Inspectoratului de Protecție a Mediului a fost destituit (Adrian Georgescu). În locul lui a fost numit interimar Dumitru Ungureanu.

2008: A apărut la Editura Imago lucrarea „Constantin Noica și Sibiul”, îngrijită de prof. univ. dr. Mircea Braga.

Sursa: ,,O altă cronică a Sibiului – Hermannstadt”, Ion Mariș

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus