Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Drept la replică – Universitatea Româno-Germană din Sibiu

Drept la replică – Universitatea Româno-Germană din Sibiu

În urma articolului cu titlul ”Interviu cu dr. Monica Vlad, profesoara din Sibiu care a scris în New York Times despre corupția din învățământ: Chiar nu mai pot să suport!”, publicat de ziarul nostru în data de 10 februarie, Universitatea ”Româno-Germană” din Sibiu a transmis pe adresa redacției un drept la replică, pe care îl publicăm în întregime mai jos.

”Comunitatea academică a UNIVERSITĂȚII ROMÂNO-GERMANE DIN SIBIU  a luat cunoștință de insultele și afirmațiile denigratoare proferate de d-na conf. univ. dr. Monica Vlad în numărul dvs. din data de 10 februarie 2017 și este în măsură să facă următoarele precizări:

Referitor la afirmaţia: ”am pierdut un proces împotriva lor care este bazat pe fapte de corupție petrecute cu ani în urmă”.

În anul 2009, pe rolul Tribunalului Sibiu, a fost înregistrat dosarul nr. 3444/85/2009. Prin acţiunea formulată de reclamanta conf.univ.dr. Monica Vlad s-a solicitat plata drepturilor salariale aferente perioadei octombrie-decembrie 2008, perioadă în care aceasta nu a fost prezentă la universitate, fiind plecată în străinătate (în Austria, la Graz). Conf.univ.dr. Monica Vlad nu a plecat în străinătate în condiţiile stipulate de art. 101 alin. 5 din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, ci pe cont propriu, deoarece între Universitatea Româno-Germană din Sibiu şi Universitatea din Graz nu a existat încheiat vreun contract, acord ori convenţie privitor la vreo activitate de cercetare ştiinţifică, iar forul de conducere – Senatul Universitar – nu a aprobat în nicio şedinţă ca această perioadă să fie considerată concediu plătit, în condiţiile legii.

De fapt şi pe înţelesul tuturor, în mod corect, conf.univ.dr. Monica Vlad nu a fost plătită pentru perioada în care nu a fost prezentă în universitate.

Tribunalul Sibiu a respins acţiunea formulată de reclamanta conf.univ.dr. Monica Vlad, iar soluţia a fost menţinută şi de Curtea de Apel Alba Iulia, ca temeinică şi legală.

Referitor la afirmaţia: ”profesia noastră s-a infestat cu acești indivizi (procurori, practicieni, pensionari, judecători) și dascălul de carieră este dat la o parte”.

Toate posturile didactice şi de cercetare vacante din cadrul Universităţii Româno-Germane din Sibiu s-au ocupat prin concurs public, urmându-se şi respectându-se în totalitate prevederile legislative în domeniu.

Faptul că în corpul profesoral al U.R.G.S. se regăsesc şi magistraţi, avocaţi sau chiar pensionari (nu din categoria celor pensionaţi pentru limită de vârstă) nu înseamnă că aceştia „au acaparat”, în vreun fel, universitatea. Practicieni există în toate universităţile din ţară, în domenii diverse de studiu, iar acest fapt este în beneficiul studenţilor şi masteranzilor care pot aprofunda concomitent cunoştinţe din teorie şi din practică.

De altfel, și d-na conf. univ. dr. Monica Vlad a desfăşurat în paralel activitate în profesia liberală de avocat precum şi activitate didactică universitară.

Referitor la afirmaţia: ”păi cum să fie studenţi dacă tu nu ai ofertă educațională?

Contrar celor susţinute de persoana intervievată, Universitatea Româno-Germană din Sibiu are o ofertă educaţională diversificată, aceasta putând fi consultată pe site-ul universităţii, la secţiunea admitere.

Numărul mai mare sau mai mic de studenţi este o problemă de actualitate cu care se confruntă în prezent toate universităţile din sistemul naţional de învăţământ, fie ele publice sau private.

Considerăm că afirmațiile jignitoare și denigratoare, plasate în spațiul public sunt de natură să aducă o gravă și nepermisă atingere prestigiului universității, comunității academice, dar și onoarei și demnității persoanei, prin încălcarea dispozițiilor cuprinse în Codul de Etică și Deontologie Universitară. De asemenea, insultele proferate de d-na conf.univ.dr. Monica Vlad pot fi considerate acte de denigrare publică a programelor și persoanelor din instituție, iar toate aceste aspecte vor fi supuse analizei Comisiei de Etică și Deontologie din universitate.

Asigurăm întreaga comunitate sibiană că în cadrul universității noastre nu sunt tolerate fapte de corupție ori alte activități nelegale, iar conținutul ofertei educaționale corespunde standardelor de calitate ale ARACIS și prevederilor legale în vigoare.”

Semnează în numele comunității academice din UNIVERSITATEA ROMÂNO-GERMANĂ,

 Rector,

Conf. univ. dr. Elisabeta Boțian

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

Un student la Drept

Acum 7 ani

Pai atunci tu esti cea corupta doamna doctor Vlad daca vrei sa incasezi bani pentru o munca pe care nu ai prestat o. Nu mi se pare cinstit sa numesti locul de munca o cloaca, atunci cand aia te platesc si tu nu vrei sa muncesti!!!
Raspunde

Dr.Georgiana Schmidt

Acum 7 ani

Mai bine spuneti ca sunteti un angajat din CLOACA, ca pare mai credibil in ceea ce spuneti. In curand o sa mai apareti si in alte ziare americane si tavalugul o sa vina si peste CLOACA voastra nesimtita. SUCCES !!!!
Raspunde

Dr.Georgiana Schmidt

Acum 7 ani

Dvs doamna Botian, parca l-ati numit in functia de prorector pe domnul PLAGIATOR Gerorge Balan, care a si aparut tot in acest ziar. Iar in favoarea plagiatului domnului Balan Geroge chiar v-ati declarat sustinerea, afirmand cu dezinvoltura ca ce sa faceti acum sa-l ostracizati ???? Si da, are deptate deplina doamna Monica Vlad cand afirma ca toti neavenitii au distrus profesia de dascal adevarat. Mai lasati ipocrizia ....... Iar vorbind cu o serie de studenti ai DVS , acestia s-au plans de modul absolut mizerabil in care sunt tratati in acea cloaca numita impropriu universitate. Ati face bine sa va vedeti de problemele personale cu decenta, asa cum va stie lumea in Sibiu.
Raspunde

Doi si un sfert

Acum 7 ani

Aneto, iar ai aparut sa-ti exprimi puncte de vedere subiective, poate ne povestesti si despre cum ai avut o politica de lichidare sau oare la ce se refera doamna Vlad cand afirma, citez din memorie ca articolul a disparut subit (l-a sters vreun frate subordonat) ”...au avut o politică de lichidare, au vandut o cladire, ne-am mutat pe Raului intr-o fostă fabrica, deci chiar ne cred tampiti sa nu vezi ce politica au”, parca asa era sau despre chestiunea cu coloneii din armata comunista care au venit din pensie si si-au cumparat jeep-uri si noua ne-au taiat din salarii. Aneto ciocu mic
Raspunde

anonim

Acum 7 ani

LA MUNCĂ !!
Raspunde

Carmen novac

Acum 7 ani

Cum se poate da un drept la replica daca acel articolul initial a fost sters sau mutat...? Sunt afirmatiile unei dne prof in cadrul unui interviu! Ati sters articolul pentru ca nu era fondat, bine documentat? Era un interviu! Cred ca dna prof Vlad isi putea sustine afirmatiile! Sau ati sters articolul pentru comenturile ulterioare articolului cu referiri accentuate la Ulbs si ce se intampla acolo, la acelasi/ diferit nivel organizatoric si ierarhic? La ce ajuta aceasta replica...daca articolul original nu mai exista? Duplicat mai aveti?
Raspunde

Dr.ing.ec. Fabiola Elefterescu Boiangiu

Acum 7 ani

Interesant drept la replica si cel mai interesant este ca doamna Botian mai are replica. Universitatea care compromite la modul incalificabil notiunea de cultura germana urmeaza sa intre in curand in lichidare, pentru ca un angajat administrativ i-a dat in judecata si a obtinut, culmea, o despagubire pentru ABUZUL suportat de 20.000 EURO, echivalent in Lei NOI, adica RON> Apoi ne putem imagina cum actele de coruptie nu sunt tolerate in magnifica universitate, dar daca ele nu sunt tolerate, nu inseamna ca ele nici NU exista. Numindu-l pe plagiatorul George Balan in functia de pro-RECTOR, doamna Botian comite primul act de coruptie, chiar daca nu financiara, dar de coruptie a ETICII si MORALEI, a bunei cuviinte si a bunului gust. Apoi dorim a o informa pe acesta doamna Botian, ca in sesiunea de licenta iulie 2015 au fost multe cazuri de cumparare de lucrari de licenta, una din ele fiind chiar la Facultatea de Drept si coordonata de un individ cu o "moralitate impecabila si intru totul incoruptibil", care s-a captusit cu bani si cu bijuuri pentru tot neamul din acesta institutie. Deci da, este foarte clar, coruptia nu este tolerata, dar din pacate exista. Succes pe mai departe !!!!
Raspunde

Goebbees

Acum 6 ani

Aceasta universitate nici nu are ce cauta in Sibiu, este o rusine pentru mediul academic SIbian.. o cloaca penala de ingineri si avocatei care se pretind a fi profesori universitari... de asemenea, cum este posibil ca acest individ GEORGE Balan sa fie mentinut in functie cu un plagiat .. tot Googleul stie ca e un plagiator infect.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus