Joi,
06.05.2021
Innorat
Acum
12°C

Numărul suspecților cu rujeolă crește la nivelul județului Sibiu

Numărul suspecților cu rujeolă crește la nivelul județului Sibiu

Numărul persoanelor suspectate de rujeolă pe raza județului Sibiu cresc de la o zi la alta. Dacă la începutul săptămânii erau cinci cazuri confirmate și alte 12 suspectate, la doar două zile, au mai fost înregistrate încă trei. Astfel, în acest moment, 15 copiii așteaptă analizele care vor confirma sau vor infirma prezența rujeolei.

Cele trei noi suspiciuni de rujeolă au fost semnalate la persoane cu vârsta cuprinsă între patru și 18 ani, domiciliate în Mediaș și Târnava. „Din Mediaș este un băiat de 18 an și o fată de 17, din același liceu, dar nu și din aceeași clasă”, spune Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică a județului Sibiu. De asemenea, a fost recoltată o probă și în județul Alba, de la un copil de un an. Toate cazurile sunt nevaccinate împotriva rujeolei. Astfel, numărul probelor aflate în lucru se ridică la 16.

Întreaga rețea medicală din județ a fost informată cu privire la această situație, părinții fiind rugați să-și ducă la vaccinat copiii cu vârsta cuprinsă între nouă luni și nouă ani Vaccinarea se efectuează prin medicul de familie, cu vaccin gratuit, oferit de Ministerul Sănătății. În prezent, stocul de vaccin ROR este suficient în județul Sibiu, atât pentru vaccinările suplimentare, cât și pentru cele la termen.

Citește și

http://www.turnulsfatului.ro/2017/02/13/12-suspecti-de-rujeola-in-judetul-sibiu-printre-care-si-un-bebelus-de-o-luna/

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus