Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-4°C

Va suferi Sibiul pentru scorul de la parlamentare? ”Poate va fi acolo un om cu cap…”

Va suferi Sibiul pentru scorul de la parlamentare? ”Poate va fi acolo un om cu cap…”

PNL a câștigat alegerile pentru Camera Deputaților cu 39,52%, la alegerile parlamentare desfășurate anul trecut. PSD a obținut 28,20% și a obținut cel mai prost scor electoral dintre toate organizațiile din țară. USR – 14,06%, ALDE – 3,69%, PMP – 4,09%, și PRU – 2,55% au încheiat plutonul partidelor care au mai primit voturi relevante în Sibiu.

Teama multor sibieni a fost ca un scor electoral atât de slab al PSD în județul Sibiu poate avea repercusiuni după instalarea Guvernului Grindeanu. După câteva săptămâni au apărut protestele în stradă față de politica social-democraților, iar Sibiul a fost fruntaș din nou la revolta socială. Singurul om politic ce mai poate ține piept majorității PSD-ALDE este președintele României, Klaus Iohannis, ales pe listele liberalilor. Sibian de loc, oricine știe cine este fostul primar al municipiului. O altă ”nucă tare” pe care social-democrații ar dori să o înlăture este procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi. Și ea de loc tot din județ, mai precis din Mediaș.

În întocmirea bugetului pe anul 2017, nici un amendament privind investițiile din județul Sibiu nu a trecut de votul majorității, în comisiile de specialitate și mai apoi în votul în plen. Cel mai apropiați de județ au fost banii pentru construirea noului spital clinic județean, însă în Comisia reunită de buget finanțe a picat la un singur vot. Totuși, social-democrații sibieni, în frunte cu senatorul Viorel Arcaș, președintele Comisiei de Buget, susțin că Sibiul nu va fi văduvit, în acest an toate investițiile urmând a fi decise de Ministerului Dezvoltării Regionale. Iar Sibiul nu va fi ocolit. Trecând peste toate aceste aspecte, am cerută părerea celor care conduc județul.

Daniela Cîmpean: ”Poate va fi acolo un om cu cap care să spună că toată țara trebuie să meargă înainte”

cimpean

Președinta Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, susține că în urma votului de anul trecut există posibilitatea ca Sibiul să nu apară ca un județ prioritar pentru guvernul social-democrat. Dar speră că va învinge rațiunea. ”Sunt două posibilități. Să fie, să acceadă în funcții cu putere de decizie pentru bugetele județelor oameni care să se uite doar la culoarea politică și să avem greutăți din acest punct de vedere, dar nu foarte mari. Sunt niște calcule… Dincolo de fondurile guvernamentale sunt fonduri europene și sunt și venituri proprii și ave șansa să nu fim un județ sărac. Suntem un județ care are și venituri proprii bunicele, dar avem și aceste programe europene care pentru mine sunt o prioritate și am spus în timpul campaniei electorale că e o prioritate a mea să aduc bani pentru Consiliul Județean. Mai puțin mă afectează acest aspect. Sau poate fi acolo un om cu cap care să spună că toată țara trebuie să meargă înainte. Eu sper să fie astfel de lucruri. Eu voi fi foarte atentă la ce se întâmplă din acest punct de vedere și mijloacele de care pot uza din funcția de președinte al Consiliului Județean, fiți siguri că le voi folosi și voi fi foarte vocală atunci când voi considera că într-un fel sau altul e încalcă dreptul județul Sibiu pe o anumită măsură luată din guvern”, a declarat Daniela Cîmpean.

Mircea Cazan: ”Nu uitați că în Sibiu, PSD are în județ doi deputați și doi senatori”

 

Senatorul PNL Mircea Cazan spune că în ciuda rezultatului slab obținut de social-democrați, aceștia au în parlament același număr de parlamentari ca și liberalii. ”Nu uitați că în Sibiu, PSD are în județ doi deputați și doi senatori. Patru parlamentari, cât noi, la un rezultat de 27-28%, iar noi cu 40% avem tot patru parlamentari. Eu sper să nu fie ghinionul sibienilor în ansamblu”, a comentat senatorul.

cazan_telefonNeagu: ”Nu exclud un scandal în PSD între Moldova și sudul țării”

Un alt liberal, deputatul Nicolae Neagu susține că Sibiul va avea probleme din punct de vedere al investițiilor și crede că în aceeași situație se vor afla chiar și județe cu majoritate PSD. ”Eu așa simt în acest moment (n.r. - că vom avea probleme legate de investiții, după votul din 2016). Așa simt. Am trecut prin comisii solicitări pentru județ și nu doar într-o singură parte, în mai multe părți. Și nu ne-am uitat la căprării politice. Am susținut chestiuni majore pentru județul Sibiu. Nu le-au susținut. Am văzut cum în Comisia de Buget Finanțe și-au retras propriile amendamente, nu doar în județul Sibiu. Atunci am tras concluzia că acest buget a fost realizat pentru o repartizare ulterioară, noi credem pentru județele din Sud. Nu exclud un scandal în PSD între Moldova și sudul țării. Am văzut că în Moldova au fost multe luări de poziții, la fel ca în Transilvania și s-ar putea ca multe să fie abandonate, în favoarea județelor din Sud. Vom vedea în momentul în care apar anexele. Dar dincolo de asta, mai este încă loc de corectitudine și respect. Asta să ne demonstreze, nu știu dacă vor putea, dar sper să ne demonstreze asta parlamentarii de Sibiu”, a declarat deputatul Nicolae Neagu.

Arcaș: Vom avea o altă filosofie

Președintele Comisiei de Buget Finanțe a Senatului, social-democratul Viorel Arcaș, a declarat în urmă cu două săptămâni, în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o la Mediaș, că actualul guvern are o nouă filozofie de administrare a banilor publici de pe urma căreia toți românii se vor putea bucura. ”Trebuie să se înțeleagă faptul că este o nouă filosofie de administrare a banilor publici, în special a banilor destinați investițiilor. Alocarea se face direct, de la bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, în funcție de ordinea în care s-au depus proiectele. Bugetul alocat investițiilor a fost suplimentat în acest an cu 10 miliarde”, a declarat Viorel Arcaș.

arcas psd-lansare-candidati-17

Ce au cerut liberalii pentru județ, în urma amendamentelor depuse la Legea Bugetului pe 2017

– construcția noului spital județean; – modernizarea drumului județean DJ106E în lungime totala de 40km, care leagă zona Mărginimea Sibiului de Transalpina; – reabilitarea drumului turistic Transfăgărășan; – construcția centurii ocolitoare a Mun. Mediaș; – construcția locuințelor pentru tineri în Municipiul Mediaș; – construcția unui bazin de înot în Municipiul Mediaș.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

e-manuela

Acum 4 ani

Buna! Nenea, ar putea suferi, daca l-ar durea, da' cum nici prostia nu-l doare...
Raspunde

e-manuela

Acum 4 ani

Buna! Nenea, eu deja sufar..
Raspunde

e-manuela

Acum 4 ani

Buna! Nenea, sunt convinsă, altfel nu mi-ai fi furat "identitatea"! Faptul ca suferi e de bine astfel, tu sosia adevăratei e-manuela te poți mântui de invidie si prostie....
Raspunde

zzz

Acum 4 ani

o noua filosofie...totul la baetii de la centru, fara criterii obiective, redistribuiti pe criterii de ochi frumosi dupa cum se trezeste sefu in dimineata aia
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus