Joi,
13.06.2024
Partial Noros
Acum
25°C

Ce face Sibiul atrăgător în ochii turiștilor?

Ce face Sibiul atrăgător în ochii turiștilor?

Standul Sibiului de la Târgul de Turism al României a fost vizitat de peste 3000 de oameni. Orașul nostru a fost reprezentat de Asociația Județeană de Turism Sibiu, Muzeul ASTRA, Centrul de Informare Turistică Avrig, Fundaţia Biserici Fortificate şi operatori turistici, standul fiind organizat de Primăria Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.

Conform reprezentanților Sibiului la târg, motivațiile de călătorie ale românilor variază de la căutarea tihnei în zonele rurale, la activități în natură şi sejururi culturale.

Marea majoritate a vizitatorilor cunosc județul Sibiu și l-au vizitat cel puțin o dată, manifestându-și dorința de a reveni pentru a descoperi locuri noi şi a încerca alte experiențe.

”Gastronomia devine noul magnet turistic al județului Sibiu: atât turişti individuali, cât şi specialiști solicită recomandări de pensiuni şi restaurante cu meniuri locale, programe şi evenimente culinare. Titlul de Regiune Gastronomică Europeană 2019 a fost promovat în cadrul târgului prin gusturi locale — produsele „Din Hârtibaciu, cu drag” şi miere de pe plaiurile Mărginimii Sibiului şi din Colinele Transilvaniei, ca simboluri ale biodiversității județului”, spun reprezentanții Asociației Județene de Turism Sibiu.
Aproximativ 30% dintre vizitatori au fost familii cu copii în căutare de oferte de agrement. Aceștia au apreciat programul „Școala din satul tradițional” a Muzeului ASTRA, ofertele parcurilor de aventură şi a centrelor de echitaţie din întregul judeţ.

Targ de turism 2

Traseele de bicicletă şi de drumeţie sunt din ce în ce mai căutate, vizitatorii apreciind hărţile şi broşurile ce le permit să descopere în ritm domol regiunea. Interesul pentru activități în natură este mare, atât pentru iubitorii muntelui, cât şi pentru cei care vor să descopere Mărginimea Sibiului sau ţinutul bisericilor fortificate.

Municipiul Sibiu atrage în continuare atenția cu agenda sa de evenimente, vizitatorii fiind interesați de oferte de cazare de bună calitate, de restaurante cu specific local, dar şi de excursii în împrejurimi.

Targ de turism 3

Stațiunile balneare Ocna Sibiului şi Bazna sunt căutate de persoanele vârstnice pentru oferte de tratament. Pentru a atrage noi categorii de turiști, operatorii turistici au venit cu oferte complementare, precum evenimente gastronomice, circuite pe bicicletă sau sejururi ce îmbină descoperirea Mediașului cultural cu oferta stațiunii Bazna.

”Vizitatorii standului au fost, de asemenea, interesați de ofertele de Paști și de pachetele operatorilor turistici. Agențiile și ghizii de turism au solicitat informații despre structuri de cazare de capacitate mare, oferte de agrement și experiențe gastronomice. Sunt în căutare de noi experiențe turistice pentru circuitele organizate şi ar aprecia un zbor direct București-Sibiu”, mai spun reprezentanții AJTS.
În următoarea perioadă, destinaţia turistică Sibiu va fi promovată la ITB Berlin (8-12 martie) și la Salonul bicicletei din București (1-2 aprilie).

Targ de turism 4

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

....uai ciocofledarilor, s-as mai adauga io, "duhoarea" di tilimeua proaspăta cu multă cazeina, fetele tumefiate din cauza ego-ului local precum si fobia declarată vis-a-vis de "clanurile oltenești" Si nu-i puțin lucru, asa-i uai?....
Raspunde

SB 70 RMV

Acum 7 ani

nu e fobia tu *** mica ce esti, e dispret si scarba de putoarea de praz emanata de clanurile de someri care migreaza aici :)
Raspunde

Bahama Mamas

Acum 7 ani

Chiar suntem atragatori, Clujul se identifica cu Sibiul :) Ce-ar fi TS sa folositi si voi poze cu Cj ??? Hilara situatie http://www.stiridecluj.ro/social/ce-buget-are-clujul-in-2017-vezi-pe-ce-vor-fi-cheltuiti-banii-de-investitii
Raspunde

Klm

Acum 7 ani

Vin oltenii ,, in valuri,,...singurii interesati.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus