Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
5°C

#Rezist. Protest: Cum se selectează gunoiul FOTO VIDEO

#Rezist. Protest: Cum se selectează gunoiul FOTO VIDEO

Mitingul s-a încheiat fără intonarea imnului, așa cum s-a procedat la protestele precedente. După câteva scandări în Piața Mare, oamenii s-au împrăștiat către case.

Actualizare, ora 20.10

Protestatarii se întorc în Piața Mare.  Se strigă împotriva guvernului și se cere demisia premierului Sorin Grindeanu, a lui Liviu Dragnea și a lui Călin Popescu Tăriceanu. În Piața Mare, acțiunea de protest de astăzi se încheie.

16790515_10212302110572258_1845889722_n 16996874_10212302141813039_152325932_n

Actualizare, ora 19.41

Coloana de manifestanți a ajuns în dreptul Hotelului Ramada. Se strigă ”Dragnea pentru noi ești un hoț și un gunoi”, ”Guvern de hoți și de mafioți” și ”Demisia”.

Un sibian a afișat o pancartă pe care scrie ”În Sibiu selectăm gunoiele așa: plastic și metal, sticlă, hârtie și carton, degradabil și ALDE+PSD - aceeași mizerie”.17012794_10212301731802789_1360021485_n (1)

Actualizare, ora 19.20
Numărul manifestanților a ajuns la aproximativ 350. S-a plecat în marș pe traseul Piața Mare - Gheorghe Lazar - Coposu - Hotel Ramada- Bulevardul Nicolae Bălcescu - Piața Mare. Motivul care a determinat acest traseu a fost de a nu-i încurca prea tare pe vânzătorii de mărțișoare. Se strigă ”Demisia!”

protest 26 februarie
Știrea inițială:
Aproximativ o sută de persoane s-au strâns în această seară, în Piața Mare pentru a protesta împotriva corupției. S-a desfășurat un banner prin care se solicită interzicerea defrișărilor în următorii o sută de ani.  ”După Brexit, pădurexit! Comunitatea Pădurii cere interzicerea defrișărilor pentru următorii 100 de ani”, scrie pe banner.

Pe de altă persoane, în grup se află și o persoană care vinde mărțișoare cu cinci lei bucata.

17012716_10212301559198474_191068383_n

 

17006274_10212301568118697_1583054039_n

Chiar dacă ordonanța 13 a fost abrogată, iar acest lucru a rămas definitiv în urma adoptării legii de abrogare a OUG 14 în Parlamentul României, sibienii nemulțumiți de deciziile Guvernului sunt în continuare hotărâți să iasă în stradă. “Rezistăm. Nu renunțăm. Am câștigat o luptă, ordonanțele 13-14 nu mai există, dar nu putem sta cu frica repetării unui astfel de abuz. Cei responsabili trebuie să plece. Haideți să ne invităm toți prietenii și toate cunoștințele pentru a continua lupta împotriva guvernului corupt”, a anunțat pagina de facebook a evenimentului “Sibiul împotriva corupției!”.

Potrivit organizatorilor, scopul final al acestor proteste este demisia Guvernului Grindeanu:

Cerem în continuare:

1. Demisia Premierului Sorin Grindeanu 2. Demisia Președintelui Camerei Deputaților Liviu Dragnea 3. Demisia Președintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu“, notează organizatorii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

21 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

nadi

Acum 5 ani

pentru ce cereti demisia lui Tariceanu si a lui Dragnea ? parca cu guvernul aveati ceva ...Nu va e rusine cu asa un presedinte ? el nu-i penal ?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Redciuma

Acum 5 ani

Nadi , Dragnea este condamnat definitiv, mai are un proces pe rol, Tradiceanu are proces pt marturie falsa si favorizarea infractorului!!! Oricat de indoctrinat ai fi, nu ai cum sa nu pricepi ca astia din nu au ce cauta in fruntea celor doua camere...
Raspunde

Magda

Acum 5 ani

Pt. Nadi : Pentru ca sint corupti . Presedintele nu-i penal. Guvernul compromis trebuie demis ! psd-ul sa ceara azil in Rusia !
Raspunde

nadi

Acum 5 ani

@Magda nu zau ! ce insemna penal in accceptiunea ta ?
Raspunde

rezist

Acum 5 ani

Si sa o ia traducator pe soldoveancu lui Stolo,Raluca cea frumoasa, cu studii la Moscova.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

mosu

Acum 5 ani

Mai nesimtitilor, de ce nu va deranjeaza si obtinerea unor case cu acte false ? Cum se numeste asta in termeni juridici ? In Sibiu un profesor de fizica fara anvergura isi 4 case din meditatii ??
Raspunde

Fy

Acum 5 ani

Pe cine faci tu nesimtit , mai martalogule?? Justitia sa isi faca treaba si in cazul lui Johannis, dar pana una alta, vorbim de Dragnea si penalii Psd... In spatele tastelor jigniti toti si sunteti tari!!!
Raspunde

Politruci penali

Acum 5 ani

Din pacate:"toti o apa si-un pamant", in frunte cu Johannis. Oamenii onesti nu se zbat sa intre in politica asta murdara. Un om cu bun simt e acela care face politica pentru binele cetatenilor, un om care e deja realizat iar acum, fara salar, accepta sa ajute comunitatea. La noi, din pacate, nimeni nu gandeste asa.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Teo

Acum 5 ani

Daca tot vor sa selecteze gunoiul si nu au unde, propun sa curete malul Cibinului .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 5 ani

Ia uite, toti pesedistii stau azi acasa. Mai un mic, mai o Antena 3, mai un comentariu pe Turnul Sfatului. Sper ca macar au fost la biserica, nu-s liberi cugetatori ca Nea Nelu
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, țin sa ma "delimitez" de inepțiile debitate de acest fake! Eu nu ma cobor la acest nivel de abordare....Pe de alta parte nu ma pot declara decat măgulită ca, si-n absenta mea numele nu poate lipsi!....
Raspunde

Anonymus

Acum 5 ani

de ce nu faceti o analiza a oamenilor din PSD Sibiu sa vedeti ce averi au? va legati de casele lui Iohannis dar de ce nu va legati de PSD-ii care au cate 2-3 apartamente desi ei au salariile minime pe economie si fac meditatii la diverse materii... aveti un exemple si in consiliul local si nu numai. ar trebui toti purecati de ANAF si DNA si apoi sa fie prezentate intregii tari rezultatele si confiscata alegerea complet si irevocabil...
Raspunde

rezist

Acum 5 ani

Da, toata lumea la purecat, sa nu uitati de celebrul Ariton stiti cate case vile are si unde?haideti sa facem un blog si sa i dam in gat pe toti.
Raspunde

Profu' de geogra'

Acum 5 ani

#JeSuisJavert :)
Raspunde

xy

Acum 5 ani

pt . mosu esti un timpit daca ai judeca Putin cred ca nu ai mai face asa proaste comentare eu cred ca nu Johanis a falsificat actele Johanis a cumparat imobilul dela fostii mostenitori asa bine spus acei au falsificat documentele eu in locul lui Johhnis mias schimba numele si religia misi pune un nume de exemplu Popescu atuncia ari avea mai Multi sustinatori.
Raspunde

Profu' de geogra'

Acum 5 ani

Putina documentare nu strica, citez de prin presa: Clădirea de pe strada Magheru a fost „moștenită” de Ioan Baștea, Carmen Iohannis și Georgeta Lăzurca (mama lui Carmen și soacra lui Klaus Iohannis), în cote de 50%-25%-25% Casa de pe Bălcescu îi revenea integral lui Ioan Baștea. Dar, în aceeași zi, la același notar și tot pe baza adeverinței false, Carmen și Klaus Iohannis au cumpărat de la Ioan Baștea jumătate din imobil. Prețul, potrivit contractului de vânzare-cumpărare, a fost de 5.000 de lei (50 milioane de lei vechi). Argumentul „bunei credințe” a primarului Iohannis a fost respins de judecători, deoarece soția lui Klaus a fost moștenitoarea lui Baștea Nicolae, cu ajutorul falsurilor de la Porumbacu de Jos. Judecătorii au fost de aceeași părere. „Cauza ilicită izvorâtă din fraudarea legii ce a invalidat certificatul de moștenitor se extinde și asupra contractului de vânzare-cumpărare subsecvent, (...) pârâtul Klaus Werner Iohannis nefiind apărat de prezumția de bună credință, față de amploarea operațiunii ilicite rezultată din hotărârile judecătorești definitive pronunțate”, au consemnat judecătorii.
Raspunde

Georg

Acum 5 ani

Mai baieti, e usor sa DAI JOS… Dar SA PUI IN lOC e oarece mai dificil. Mare refer la intrebarea: Ce OM TOTAL CINSTIT si EFICIENT ar fi de ales si daca ar AVEA SANSE sa reziste. Si ajungeti tot la RAUL CEL MAI MIC. Propuneri CONCRETE….. AVETI? Sa le examinam, macar teoretic, fiindca tot PARTIDELE hotarasc. Omul propune si partidul dispune.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus