Marţi,
27.09.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Epopeea a luat sfârșit. Locuințele ANL din Reșița II au fost predate chiriașilor

Epopeea a luat sfârșit. Locuințele ANL din Reșița II au fost predate chiriașilor

Cele 88 de noi locuințe construite în cartierul Reșița II prin finanțarea Agenției Naționale pentru Locuințe au fost predate noilor chiriași de la finele anului trecut, anunță reprezentanții Primăriei Sibiu într-un răspuns transmis ziarului Turnul Sfatului.

Împărțite în patru blocuri, locuințele au fost predate de către ANL municipalității sibiene în noiembrie anul trecut, cu o întârziere de aproximativ cinci ani (inițial, cele patru blocuri ar fi trebuit finalizate în martie 2011). Din cele 88 de apartamente cu una sau două camere, 11 au fost repartizate persoanelor evacuate din casele retrocedate.

Înmânarea cheilor

”La cele 77 de locuințe rămase în aceste blocuri din cartierul Reșița II spre repartizare către tinerii sub 35 de ani, Primăria Sibiu a mai adăugat opt locuințe situate în blocurile ANL din Tilișca și Ștrand II care erau vacante”, mai arată reprezentanții Primăriei Sibiu într-un răspuns transmis ziarului Turnul Sfatului. Cei 85 de tineri au avut șase zile termen de reactualizare a unor acte de la dosar. În data de 29 decembrie 2016, cheile celor 85 de locuințe ANL au fost predate noilor chiriași în cadrul unui eveniment la care a participat și primarul Sibiului, Astrid Fodor, potrivit reprezentanților Primăriei Sibiu.

inmanarea cheilor anl resita

Zona va fi viabilizată abia anul acesta

Pentru racordarea noilor patru blocuri ANL la rețelele de utilități, Primăria Sibiu a semnat u contract în acest sens încă din primăvara lui 2015. Pentru asfaltarea străzilor, amenajarea de parcări, trotuare și zone verzi, însă, administrația locală a lansat o procedură de achiziție publică în acest sens abia în septembrie anul trecut. Contractul a fost semnat pe 9 ianuarie anul acesta cu firma Intralpin din Deva (1,09 mil. de lei, fără TVA), iar termenul de realizare a lucrărilor este de patru luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Lungimea străzilor care urmează a fi amenajate în zona celor patru blocuri ANL este de 536 de metri. Mai precis, este vorba de cele două alei dintre străzile Viitorului și Reșița și suprafețele din spatele celor patru blocuri.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

gigea

Acum 5 ani

Vrem si noi o lista cu numele celor "norocosi" si cu motivele pt care au fost desemnati sa primeasca o astfel de locuinta! Din motive de transparente! Se poate, d-na PRIMAR ?
Raspunde

Gica

Acum 5 ani

http://www.sibiu.ro/index.php/primaria/locuinte_anl
Raspunde

rosalinde

Acum 5 ani

Eu as vrea sa vad o lista cu firmele care au ridicat si finalizat aceste blocuri.O bataie de joc mai uriasa nu am vazut in viata mea....pereti zugraviti in dorul "lelii"....parchetul montat aiurea,plinte si coltare in silicon.....ferestrele si usile de PVC sant sub orice critica ( daca doresti sa le rabatezi risti sa ramana doar intr-o balama iar usile de balcon sant montate cu 3 cm mai sus decat pardoseaua ....golul umplut cu spuma si acoperit cu adeziv....) si crema de pe tort ....apa legata invers atat la cada cat si la chiuveta .....( rece la cald si cald la rece ).Nu vreau sa mai vb de usi si de montajul acestora. Am impresia ca receptia si impartirea acestor locuinte s-a facut la primarie si asa au scapat de ochiul critic al d-nei Primar. Eu as zice sa le mai faceti o inspectie.
Raspunde

STOICA PETRISOR

Acum 5 ani

PRIMITI CU TOTII LOCUITE CA CONSTRUIM IN RITM DRACESC NOI ZAMPIERONII INALTIMILE SALE VOTATI ELENA BASESCU PDL SOTIA MEA SUCCES SIBIU
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus